Gå til forsiden av matoppskrift.no

2 nydelige pappviner til både kos og mat

Oppdatert: 03.02.2011 Publisert: 29.01.2011 Tema: Rødvin Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen




Her er 2 nydelige rødviner i 3 liters BIB som passer godt til kosen foran peisen, men og til litt av hvert av mat og tilbehør. Den ene er en velkjent Italiener, Cantina Rossa, som er i basisutvalget, og en fyrrig Argentiner fra bestilling, Alamos Malbec 2009.
Vi lot våre "glade amatører" gå løs på disse to i lykkelig forening med sjokoladekake. Men til en pizza seanse tidligere på kvelden, fungerte faktisk begge to bra, særlig Italieneren (Overraskelse!).

Cantina Rossa

Rett og slett en god og smakfull vin som passer de fleste. Grei vin til ymse mat og til peiskosen etterpå.
Er mørk rød med svakt bærpreg i duften. Frisk smak med litt sødme som føles godt. Balansert i smaken, men den forsvinner fortere enn hos Alamos.
Etter vår mening en vin til lettere kjøttretter, pasta og pizza.

Unødvendige fakta

Igjen fant vi en nydelig vin til en rimelig penge. Denne er veldig anvendelig og vil nok falle i smak hos de fleste. Har alle tegn på en ung og frisk italiener. Den lukter godt, ser frisk ut og smaker friskt.
Finnes bare i 3 liters, men den forsvinner jo fort
Dette er og en vin som ville fått høy score på pris/smak om vi hadde brukt slike betegnelser. Og er en vin for alle dere som ikke er så opptatt av sære smaker og dufter i vin.

Fakta

Sakset fra vinmonopolet og vårt testpanel

Navn: Cantina Rossa
Pris: Kun kr 364.90 for en 3 liter
Varenummer: 4897306
Varetype: Rødvin
Utvalg: Basisutvalg
Land/distrikt: Italia, Abruzzo
Råstoff: Montepulciano
Alkohol 12,5 % vol
Sukker: 2,0 g/l
Syre: ukjent
Lagringsgrad: Konsumferdig, og bør ikke lagres
Produsent: Sallis Castrum
Konklusjon: Til lyst kjøtt, svin, pizza, pasta og terrassekos
Sjurhet på tunga: Litt
Henger på glasset: Litt
Terrassefaktor: 5

Alamos Malbec 2009

For oss glade amatører var dette en flott overraskelse. Denne vinen er så god at den fortjener skikkelig mat, som vi ikke hadde, men, men!
Denne er og mørk dyprød i fargen med lukt av røde bær og krydder. Vi ble ikke enige om krydderlukten, men kanel var vel det ordet som var hyppigst over bordet.
Vinen er frisk og rund og har en veldig god bæraktig smak (bjørnebær?). Den er fyldig og kjennes søt ut, og smaken mener vi vil passe til viltkjøtt og da særlig rådyr, hjort eller ung elg. Men ett glass til pizzaen var OK, men kanskje ikke helt innertier! Passer nok til annet kjøtt og.
Har en god ettersmak og sitter i munnen en stund.

Unødvendige fakta

Denne fikk bare godord rundt bordet, og diskusjonen gjaldt bare kryddersmaken. Men som våre ganer er utviklet er det ikke alltid lett å sette navn på smaker. Men det er kanel som er krydder, ikke kamel!
Vinen er og tilgjengelig på flaske, men er nå i 3 liter også. Flasken finnes i basisutvalget som 2008 årgang

Fakta

Sakset fra vinmonopolet og vårt testpanel

Navn: Alamos Malbec 2009
Pris: Kun kr 395.00 for en 3 liter
Varenummer: 5221206
Varetype: Rødvin
Utvalg: Bestilling
Land/distrikt: Argentina, Mendoza
Råstoff: Malbec
Alkohol 13,5 % vol
Sukker: 2,0 g/l
Syre: ukjent
Produsent: Bodega Catena Zapata
Lagringsgrad: Konsumferdig, og bør ikke lagres
Konklusjon: Til rødt kjøtt og vilt. Litt kos også
Sjurhet på tunga: Lite
Henger på glasset: Ja
Terrassefaktor: 3,5

Om vårt testpanel

Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media. Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld.

Fakta
  • Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. 2 med faglig bakgrunn innen mat og drikke, samt en kokk ved enkelte anledninger.
  • Vi tester vinene "live", dvs. Vi koser oss med vin og ofte mat til. Ikke som del av en vinsmaking med mange forskjellige viner.
  • Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
  • Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget.
  • Vi prøver og nyheter når det er noe interessant
  • Vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
  • Vi prøver å smake viner med folkelig smak, som dekker det meste av befolkningen og våre lesere
  • De som synes vi er for lite sofistikerte kan bruke andre medier
  • Vi kjøper vanligvis vinene selv.
  • Vi spytter ikke ut vinene
  • Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet, både seriøse og litt useriøse.





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2093


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!