Gå til forsiden av matoppskrift.no

5 enkle kyllingretter nå før jul

Oppdatert: 15.12.2012 Publisert: 07.12.2007 Tema: Kylling Forfatter: Fotograf: Kim Holthe, Alf Børjesson




Kylling er lett mat og det passer fint nå før jul mellom all julematen. Det er lett, enkelt og rimelig hvis en kjøper hele kyllinger rå eller ferdig grillet. Ferdig grillet er ofte det enkleste.
Her er 5 forslag som er enkle, raske og gode til hverdags. Det går som regel an å bytte ut kyllingbrystfilet med lår.

Middagsmatpakke med kylling i mikro

1 porsjon

1 potet
1 kyllingfilet
noen skiver squash
noen ringer rødløk
eller du tar hva du har
olivenolje eller smeltet smør
salt, pepper og finhakket persille

Skrell poteten og skjær den i tynne skiver. Legg potetskivene i to rader på matpapir. Dryss over salt og pepper og pensle med olje. Legg på kyllingfileten og dryss litt salt og pepper på den også. Legg over grønnsaker i skiver. Bruk det du har. Pakk inn maten som til en matpakke. Legg matpakken i mikrobølgeovnen og stek ved 600 W i 4 minutter. La varmen få fordele seg et minutts tid før du åpner matpakka og nyter innholdet!

Lese-avisen-kylling

4 porsjoner

4 kyllingfileter
1 løk
1 rød løk
1 paprika
litt finsnittet purre
litt friske krydderurter
olivenolje

Skjær løk og paprika i båter eller biter. Ha løk, paprika, purre og krydderurter i en ildfast form smurt med olivenolje. Legg over kyllingfiletene og dryss dem med salt og pepper. Sett formen i stekeovnen ved 160 °C i ca. 30 minutter. Sett over potetene til koking, mens du selv setter deg i "god-stolen" med avisen til maten er ferdig.

Kyllingwok

4 porsjoner

500 g kyllingkjøtt i små biter
saft av 1 sitron
olje
1 purre i ringer
1/2 løk i ringer
3 gulrøtter i strimler
1 boks ananas i biter
2 ss soyasaus
1 boks bambusskudd
Salt og pepper

Ha sitron over kyllingen og la stå litt. Varm oljen i woken og stek kyllingen raskt. Ta dem opp. Ha i purre, løk og gulrøtter og surr dem lett. Legg tilbake kyllingbitene og ha over ananassaft og soyasaus. La de småkoke i noen minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i ananas og bambusskudd og la det bli gjennomvarmt. Server med ris

Kylling i pita

1 porsjon

1 pitabrød
1/4 grillet kylling i biter
strimlet salat
noen ringer rødløk, evt. vanlig løk
2 ss maiskorn
litt chilipepper i tynne ringer

Varm pitabrødene etter anvisning på pakken. Fyll pitabrødene med kyllingkjøtt og salatingredienser. Hvis du vil ha mer smak av tex-mex, kan du surre kyllinkjøttet med litt taco-krydder i en stekepanne

Kylling i ostesaus

4 porsjoner

1 purre i ringer
4 ss smør
1,5 ss hvetemel
3 dl melk
2 ts grov sennep
1 ts paprikapulver
4 kyllingbryst ferdig grillet
150 g reven ost. Gjerne Norvegia

Smelt smør og surr purren til den er blank. Rør i mel og spe med melk til en jevn saus. La koke noen minutter og tilsett sennep, paprika og ost. Varm kyllingen i sausen Serveres med for eksempel erter, brokkoli og brød.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:464


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!