Gå til forsiden av matoppskrift.no

5 glutenfrie julekaker

Oppdatert: 24.11.2015 Publisert: 05.12.2011 Tema: Kaker Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen, Stock xhng




Glutenfrie kaker til jul er det mange av og jeg viser til tidligere artikkel om dette. Men noen kaker får bedre karakterer enn andre, og her er de 5+1 beste og ganske enkle glutenfrie julekakene vi har. Jeg la til kokosmakroner her siden de er veldig populære og naturlig glutenfri. Jeg legger stadig inn flere glutenfrie kaker fremover. Lykke til:

Glutenfrie pepperkaker

Blir ca 60 stk

75 gr usaltet smør
0,5 dl sukker
0,5 dl lys sirup
0,5 dl vann
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
0,75 ts malt nellik
0,75 ts malt kardemomme
0,5 ts bikarbonat (natron )
Ca 4 dl finax lavprotein melmix

Rør smør, sukker og sirup smidig. Tilsett alt det andre. Arbeid sammen til en jevn deig. La deigen hvile over natten tildekket med plast.
Arbeid så deigen smidig og kjevle ut på melet bakebord så tynt som mulig. Trykk ut kaker med former. Legges på papirkledd plate og stekes ved 225 grader i midten av ovnen i ca 5 minutter.

Pepperkakene har følgende næringsinnhold pr 100 gram:
372,61 kcal
14 g fett
9,1 g mettet fett
0,5 g protein
60 g karbohydrater
2,03 g fiber
0,02 g salt

Nøttetopper

2 stk egg
200 gr sukker
200 gr malte nøtter ++

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett deretter de malte nøttene. Gjerne litt ekstra slik at deigen ikke flater ut når de stekes.
Legges med skje på bakepapirkledd plate. Pynt gjerne med en hel nøtt på toppen.
PS: Om røren ser tynn ut, ha i litt ekstra nøtter. Ellers blir de flate som vi opplevde.
Stekes ved 170 grader i 10 min. + 5 min med åpen dør. Kan lages og stekes sammen med kokosmakroner.

Nøttetoppene har følgende næringsinnhold pr 100 gram:
440,11 kcal
26 g fett
2,4 g mettet fett
8,5 g protein
41 g karbohydrater
3,8 g fiber
0,08 g salt

Potetmeltopper

100 gr smør eller margarin
75 gr melis
1 stk egg
50 gr skåldede, hakkede mandler
200 gr potetmel

Rør smør eller margarin og melis hvitt. Skill egget. Bland i eggeplomme, mandler og mel. Stivvisp eggehviten og bland den i til slutt.
Trill deigen til en pølse. Del i emner og trill til kuler. Sett dem på plate dekket med bakepapir, og trykk dem lett ned med en gaffel. Eller sett deigen som topper på platen med teskje.
Stek kakene til de er lyse og gjennomtørre, 10-15 minutter ved 200 C.

Potetmeltopper har følgende næringsinnhold pr 100 gram:
432 kcal
23,7 g fett
11,78 g mettet fett
4,18 g protein
50 g karbohydrater
1,61 g fiber
0,36 g salt

Krumkaker glutenfrie

2 stk egg
1,5 dl sukker
1,5 dl smeltet smør
1,5 dl potetmel
1,5 dl maizena mel
1,5 dl vann

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn avkjølt, smeltet smør og potetmel blandet med maisennamel. Tilsett vannet og stek i krumkakejern.
Glutenfrie krumkaker har følgende næringsinnhold pr 100 gram:
325 kcal
17,44 g fett
10,7 g mettet fett
2,33 g protein
39 g karbohydrater
0,39 g fiber
0,35 g salt

Kokoskaker

Gir Ca 50 stk

100 gr smør
1 dl sukker
1 stk egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl kokosmasse
3 dl semper glutenfri mix

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn egget. Bland det tørre og tilsett det til deigen. Dele deigen i jevne biter og rull de til boller. Legg de på bakepapir kledd plate. Stek ved 200 grader i ca 10 minutter.

Kokoskaker har følgende næringsinnhold pr 100 gram:
462 kcal
29 g fett
20 g mettet fett
4 g protein
46 g karbohydrater
2,4 g fiber
0,75 g salt

Kokosmakroner

Gir Ca 35 stk

4 stk eggehviter
180 gr sukker
0,5 ts vaniljesukker
250 gr kokosmasse

Pisk eggehviter først lett og så tilsett sukker/vaniljesukker mens vispen går. Tilsett i flere omganger til du får en marengsmasse. Bland lett inn kokosmassen.
Legg røren i topper med to teskjeer på bakepapirkledd plate. Lag de som små topper med fingrene.
Stek dem fint gylne ved 170 C i 10-15 minutter.

Tips til kokosmakroner
Om marengsen ikke blir så stiv vil kokosmakronene "flate ut" ved steking. De smaker jo det samme men ser ikke så fine ut. Du kan ordne dette ved å tilsette litt ekstra kokosmasse om du ser at marengsen ikke er skikkelig stiv.
Jeg har og erfart at det lønner seg med varmluftsovn, da luftsirkulering tørker ut overflaten på kakene og dermed blir de ikke flate så fort.

Kokosmakroner har følgende næringsinnhold pr 100 gram:
427 kcal
28 g fett
24 g mettet fett
5,3 g protein
34 g karbohydrater
5,6 g fiber
0,17 g salt






Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2061

Aktuelle oppskrifter

Prøv også Julemakroner.
Julemakroner...
Prøv også Mandel-tebrød.
Mandel-tebrød...
Prøv også Julemakroner 2.
Julemakroner 2...


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!