Gå til forsiden av matoppskrift.no

5 gode oppskrifter med multer

Oppdatertdato: 28.08.2014 Publisert først: 25.08.2009 Tema: Bær Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen, Alf Børjesson


Multesesongen er igang og det er tid for å fylle fryseren med denne gule delikatessen. Multer finnes i høyereliggende strøk over hele Norge og i nord er de også i lavere strøk. Store gule moltemyrer er ett vakkert syn for mange.

Her under følger 5 enkle, men gode oppskrifter på hva en kan gjøre med multene. Det er de som er mest populære hos dere og noen egne favoritter.
PS: Min egen favoritt bortsett fra vanlig multekrem er å blande multene med vaniljesaus eller smeltet vaniljeis.

Først en klassiker nemlig multekrem.

Her finnes flere oppskrifter med variasjoner av multer og krem. Dette er en klassisk juledessert.

3 dl kremfløte
2-3 dl sukrede multer

Pisk fløten til krem. Rør inn multene. Multekrem kan serveres med krumkaker eller sandkaker.
Multer som er dypfryst uten sukker må røres med sukker og så trekke en stund.

Sabayonne-multekrem

4 porsjoner

6 stk eggeplommer
1,5 dl melis
2,5 dl søt hvitvin
3 dl kremfløte, pisket
3 dl rørte multer

Ha eggeplommene og melis i en kjele. Pisk det godt. Tilsett vinen og fortsett piskingen mens kremen varmes langsomt opp og tykner. Kremen må ikke koke. Avkjøl. Bland sammen med pisket kremfløte. Vend inn de rørte multene.

Multesyltetøy

1 kg multer
200-250 g sukker etter smak

Kok opp bær, tilsett sukker og kok opp. Skum av. Rør godt.
Helles på varme glass og sett på tett lokk. Oppbevares i kjeller.
Kan og fryses.
Brukes som basis i multekrem og til kaker osv.

Akevittmarinerte multer med råkrem

6 porsjoner

500 gr multer
Ca 2 ss akevitt (evt. Whisky)

Råkrem:
4 stk eggeplommer
3 ss sukker
3 dl kremfløte

Ha multene i en kjele og varm dem opp til de er lune. Smak til multene med akevitt. Akevitten skal bare runde av smaken på multene.
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør forsiktig inn pisket krem. Server lune multer med råkrem ved siden av.

Gossas varme multefristelse

Denne er spesiell da den kommer fra en god venninne av meg som nå er død

2 porsjoner

Ca 1,5 dl multer
2 ss sukker
2 dl creme fraiche

2 stk eggeplommer
2 ts sukker
2 ss multelikør eller portvin

Bland multer, 2 ss sukker og creme fraiche sammen. Visp eggeplommene sammen med 2 ts sukker.
Bland multeblandingen med eggedosisen, smak til med multelikør eller portvin.
Hell blandingen i 2 desserttallerkner/ paiformer som tåler stekeovn.
Settes under grillen til overflaten er blitt lett gyllen. Serveres straks, gjerne med en god klatt is til.

Multer i himmelseng


Prøv også Multer i himmelseng.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.09.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 sukkerbrød av 3 egg

3-4 dl multer
2-3 dl crème fraîche

Marengs:
3 eggehviter
2 dl sukker



Fremgangsmåte

Hell sukkerbrødrøren i en smurt springform 22-24 cm i diameter og stek kaken ved 160 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.

Legg sukkerbrødet tilbake i springformen. Dekk bunnen med multer og fordel crème fraîche over. Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret under fortsatt pisking til seig marengs. Fordel marengsen på toppen i formen, gjerne med sprøytepose. Sett formen høyt i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Du må titte litt inn i ovnen underveis for å unngå at marengsen blir brent. Det som gjør denne kaken spesielt god er kombinasjonen at to lag med søtt og to lag med syrlig imellom.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 254,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1685





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.