Gå til forsiden av matoppskrift.no

5 nydelige retter med kyllingfilet

Oppdatert: 25.01.2014 Publisert: 26.01.2011 Tema: Kylling Forfatter: Fotograf: matprat.no




Januar og februar er vel de månedene i året da flest skal iverksette nyttårsforsettene med en sunnere livsstil. Hvitt kjøtt og kylling er blant de magre råvarene som mange spiser nå. Og her er 5 forskjellige retter hvor kyllingfilet er ingrediens, og med lite kalorier.
Jeg har valgt ut 3 wokretter, en med pita og en suppe, men alle er populære og ganske enkle å lage.

Kylling i pita

Til 4 personer

Pr porsjon ca 526 Kcal,

4 stk kyllingfileter
1 stk paprika, gul
1 stk rød paprika
1 stk vårløk
4 stk pitabrød
0,5 beger crème fraîche
1 pose(r) tacokrydder

Skjær kyllingfiletene i små terninger, ca. 1 x 1 cm. Skjær paprikaene i biter og vårløken i ringer. Stek paprikabitene på middels varme i litt olje i fem minutter. Da blir de søte og gode.
Legg paprikaen på en tallerken, skru opp varmen og stek kyllingbitene sammen med vårløk i 3-4 minutter. Dryss over tacokrydderet og tilsett crème fraîche. Band alt godt og la alt bli gjennomvarmt. Fyll kyllingblandingen i varme pitabrød. Det smaker godt med en frisk salat til.

Deilig kyllingsuppe

4 porsjoner

Pr porsjon ca 384 Kcal

400 gr kyllingfileter
1 ts karri
0,5 ts cayennepepper
salt og pepper
0,5 stk gul paprika
0,5 stk rød parika
1 stk purre
Ca 7,5 dl vann
2 stk hønsebuljong
1 dl eplejuice, lysekloster el. Hvitvin
1 beger creme fraiche
Litt fløte

1. Del kyllingfiletene i små biter. Stekes i smør. Krydres med karri, cay.pepper, salt og pepper. Legges så til siden, strø litt mel over.
2. Paprikane og purren brunes.
3. Kok opp vann, buljong, eplejuice/lysekloster/hvitvin, creme fraiche og fløteskvetten. Skal koke i ca 7-8 min. Ha i paprika og purre etter halvgått koketid og kyllingbitene på slutten..

Jeg for min del liker godt med smak, og krydrer det derfor litt ekstra.


Kyllingkjøtt i wok er så godt og så enkelt. Bruk gjerne ferdig kuttet kjøtt og ferdigsaus om en har lite tid.
Her er 3 varianter.


Kylling i wok

Pr porsjon ca 384 Kcal uten ris

3 porsjoner

500 gr kyllingkjøtt, uten skinn og bein
2 stk gulrøtter
1 stk persillerot
1 stk grønn paprika
1 stk rød paprika
Ca 6,5 stk minimais
olivenolje til steking
0,5 dl soyasaus
1 ss ingefær, finreven
0,5 ts malt ingefær

Skjær kjøttet i tynne strimler. Skjær gulrot, persillerot og paprika i tynne strimler. Minimais skjæres i tynne skiver. Varm opp olje i woken og fres kjøttet raskt. Ta opp kjøttet og legg det på risten.
Fres grønnsakene til de er såvidt møre. Legg kjøttet tilbake i gryten. Smak til med soyasaus og ingefær. Server med ris eller brød

Chop suey med kylling

4 porsjoner

Pr porsjon ca 234 Kcal uten ris

600 gr renskåret kyllingkjøtt, f.eks. Kyllingfilet
olje til steking
1 ss revet ingefær
1 stk stor løk
1 stk purre
3 stk gulrøtter
200 gr sjampinjong
2 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 dl bønnespirer
1 boks(er) bambusskudd (225 g)
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper
2 ss soyasaus

Skjær kjøttet i strimler og brun det lett i olje sammen med ingefær. Skjær løk og purre i ringer, gulrøttene i tynne strimler og soppen i skiver. Ha alt i gryten og hell over buljong. La retten trekke i ca. 5 minutter. Tilsett bønnespirer og bambusskudd. Varm opp og smak til med salt, pepper og soyasaus. Server ris til.

Kyllingwok med purre og sur-søt saus

4 porsjoner

Pr porsjon ca 273 Kcal(uten ris)

3 stk kyllingfileter
1 ts salt
0,25 ts hvit pepper
0,5 stk purre
1 stk gulrot
1 bit(er) sellerirot
150 gr sjampinjonger, ferske
2 dl bønnespirer

Sur-søt saus:
4 ss sukker
4 ss soyasaus
1 ss tørr hvitvin (kan sløyfes)
2 ss eddik, gjerne vineddik
Ca 2,5 ss tomatpuré
1,5 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 ss maizena

Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Kutt grønnsakene og soppen i tynne skiver eller strimler. Varm olje i en wokpanne eller annen stor panne Start med kyllingkjøttet og stek til det er jevnt hvitt. Dryss salt og pepper over. Ha først i gulrøtter og selleri, deretter sopp og bønnespirene helt til slutt. Bland sammen alle ingrediensene til den sur-søte sausen og hell det i pannen. Kok opp og retten er klar til servering. Server med ris.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2090


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!