Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:
Du er her :: Hovedsiden :: Artikkelstart :: 5 super enkle middagsretter ::

5 super enkle middagsretter

I en travel hverdag er det på sin plass med noen enkle middagsretter som man lager raskt og med råvarer fra nærbutikken. Her følger 5 retter som passer for alle og som samtidig er ett sunt alternativ til mye ferdigmat. Disse kan og enkelt lages på hytta i vinter, påskeferien eller sommerferien feks.

Pasta er enkelt og om man bruker fullkornspasta er det ganske sunt.Her får du en god middag med minimal tilberedning og tidsbruk. Selv om dette er superenkelt, kan det godt være spennende.

Pasta grønnata

2 porsjoner

300 g smårettskinke
200 g fullkorn pasta
½ pk. Ruccula
2 ss pesto
1 stk. Rødløk
½ ts salt
½ ts pepper

1. Kok pasta etter anvisning på pakningen. Skyll pastaen under kaldt vann. La det renne godt av seg.
2. Skrell og skjær rødløk i tynne skiver.
3. Bland pasta, rødløk, salat, skinke og rør inn pesto. Smak til med salt og pepper.
Serveres med brød.

Supper er enkelt og lett mat. Passer fint når det er kaldt.

Rekordsuppe

4 porsjoner

1 boks suppeboller à 400 g
1 pk. Frossen lapskausblanding à 800 g
1 l vann
2 stk. Kjøttbuljongterning
1 ts salt
½ ts pepper

1. Kok opp vann med buljongterninger. Ha i grønnsakene og suppebollene.
2. La det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Serveres med flatbrød.

Både kebab og wrap har mye smak og passer de som liker denne smaken. Man kan gjerne legge inn noe ekstra chilisaus for smakens skyld.

Wannabe kebab

4 porsjoner

4 stk. Ferdigstekt hamburger eller karbonader
2 ss margarin til steking
4 stk. Pitabrød
½ stk. Slangeagurk
2 stk. Tomat
4 ss hvitløkdressing

1. Skjær hamburgerne i tynne skiver. Stek dem i en stekepanne sammen med margarin til de er gyldne.
2. Vask og kutt agurk og tomat. Varm pitabrødene etter anvisning på posen.
3. Fyll pitabrødene med agurk, tomat og dressing sammen med kjøttet.

Pølsewrap

4 porsjoner

8 stk. Chilipølse i skiver/biter
2 ss margarin til steking
8 stk. Maistortilla /wrap
200 g kremost naturell
1 boks guacamole à 250 g
1 pk. Ruccula

1. Skjær pølsen i tynne skiver. Stek dem på middels varme sammen med margarin.
2. Smør et lag med kremost på tortillaen/wrapen, deretter et lag med guacamole.
3. Legg på en stripe ruccolasalat og topp det med pølseskiver. Rull wrapsen/tortillaen i sammen.

Man kan steke nesten all mat i en wok. Her er det bare deg selv som setter begrensningene. Istedenfor kjøttboller kan man bruke annet skjøtt, pølser med smak eller fisk/skalldyr.

Kjøttbollewok

2 porsjoner

300 g kjøttboller
2 ss olje til steking
1 pose frossen wokblanding
1 pose ferdig woksaus
1 pose boil-in-bag ris

1. Kok risen etter anvisning på pakningen.
2. Stek kjøttbollene i en wok eller stekepanne sammen med olje.
3. Ha i grønnsakene og wok det raskt. Hell over sausen og la det steke i 2 minutter.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

For å lykkes med LavFODMAP trenger du mer enn bare oppskrifter! Denne boka er veien til en ny hverdag med mindre mageplager og mer energi. Du blir ledet steg for steg gjennom forberedelser og gjennomføring av dietten. Finn ut hva du tåler og ikke tåler, og oppdag et kosthold som passer for akkurat deg.
Jeg har selv slitt med mageplager i mange år og vet hvordan forstoppelse, oppblåst mage, gass og mageknip tapper deg for energi. Jeg vet hvilke utfordringer du kan møte når du skal legge om kostholdet. Jeg vet hvor frustrerende det er å ikke finne årsak til plagene. LavFODMAP-kostholdet har gitt meg kvelds-tiden tilbake.

Før ble ettermiddagene tilbrakt på sofaen med lite energi og oppblåst mage. Nå har jeg mindre mageplager og overskudd til å trene og være mer sosial. Har du prøvd å bli kvitt mageplane før, er du kanskje blitt overveldet av lange lister over matvarer du skal unngå.

Denne boka viser deg at det ikke trenger å være så vanskelig. FODMAP-vennlig mat er både velsmakende og enkelt å lage!

Boka er basert både på min faglige bakgrunn som ernæringsfysiolog og egne erfaringer med lav FODMAP-kostholdet. Den er resultatet fra hundrevis av timer på kjøkkenet, samtaler og erfaringer fra andre jeg har hjulpet og et uttall eksperimenter for å finne maten som både smaker godt og er magevennlig.

Det er mine beste tips, råd og oppskrifter samlet! Her får du alt du trenger for å redusere mageplagene dine. Nå er det bare opp til deg å gjøre endringene som skal til!
Julianne Lyngstad er IBS-pasient, ernæringsfysiolog og kanskje Norges fremste apostel for lavFODMAP- dietten.

Gjennom nettstedet Lyngstad Ernæring inspirerer og hjelper hun andre til få et bedre liv med mindre mageplager.
Og ikke minst er hun rasende flink til å lage sunn, god og magevennlig mat!

Annonse



Klikk her for mobilversjonen av artikkelen.

Intern:1522

FAKTA/BYLINE
Publisert: 24.02.2010
Oppdatert: 01.06.2014
Tema: Hverdagsmat
Forfatter:
Fotograf: Mari Svenningsen
Kilder: Matprat.no


Meld deg på nyhetsbrev