5 super enkle middagsretter

Publisert: 24.02.2010 Oppdatert: 16.02.2015 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Fotograf: Mari Svenningsen Kilder: Matprat.no


I en travel hverdag er det på sin plass med noen enkle middagsretter som man lager raskt og med råvarer fra nærbutikken. Her følger 5 retter som passer for alle og som samtidig er ett sunt alternativ til mye ferdigmat. Disse kan og enkelt lages på hytta i vinter, påskeferien eller sommerferien feks.

Pasta er enkelt og om man bruker fullkornspasta er det ganske sunt.Her får du en god middag med minimal tilberedning og tidsbruk. Selv om dette er superenkelt, kan det godt være spennende.

Pasta grønnata

2 porsjoner

300 g smårettskinke
200 g fullkorn pasta
½ pk. Ruccula
2 ss pesto
1 stk. Rødløk
½ ts salt
½ ts pepper

1. Kok pasta etter anvisning på pakningen. Skyll pastaen under kaldt vann. La det renne godt av seg.
2. Skrell og skjær rødløk i tynne skiver.
3. Bland pasta, rødløk, salat, skinke og rør inn pesto. Smak til med salt og pepper.
Serveres med brød.

Supper er enkelt og lett mat. Passer fint når det er kaldt.

Rekordsuppe

4 porsjoner

1 boks suppeboller à 400 g
1 pk. Frossen lapskausblanding à 800 g
1 l vann
2 stk. Kjøttbuljongterning
1 ts salt
½ ts pepper

1. Kok opp vann med buljongterninger. Ha i grønnsakene og suppebollene.
2. La det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Serveres med flatbrød.

Både kebab og wrap har mye smak og passer de som liker denne smaken. Man kan gjerne legge inn noe ekstra chilisaus for smakens skyld.

Wannabe kebab

4 porsjoner

4 stk. Ferdigstekt hamburger eller karbonader
2 ss margarin til steking
4 stk. Pitabrød
½ stk. Slangeagurk
2 stk. Tomat
4 ss hvitløkdressing

1. Skjær hamburgerne i tynne skiver. Stek dem i en stekepanne sammen med margarin til de er gyldne.
2. Vask og kutt agurk og tomat. Varm pitabrødene etter anvisning på posen.
3. Fyll pitabrødene med agurk, tomat og dressing sammen med kjøttet.

Pølsewrap

4 porsjoner

8 stk. Chilipølse i skiver/biter
2 ss margarin til steking
8 stk. Maistortilla /wrap
200 g kremost naturell
1 boks guacamole à 250 g
1 pk. Ruccula

1. Skjær pølsen i tynne skiver. Stek dem på middels varme sammen med margarin.
2. Smør et lag med kremost på tortillaen/wrapen, deretter et lag med guacamole.
3. Legg på en stripe ruccolasalat og topp det med pølseskiver. Rull wrapsen/tortillaen i sammen.

Man kan steke nesten all mat i en wok. Her er det bare deg selv som setter begrensningene. Istedenfor kjøttboller kan man bruke annet skjøtt, pølser med smak eller fisk/skalldyr.

Kjøttbollewok

2 porsjoner

300 g kjøttboller
2 ss olje til steking
1 pose frossen wokblanding
1 pose ferdig woksaus
1 pose boil-in-bag ris

1. Kok risen etter anvisning på pakningen.
2. Stek kjøttbollene i en wok eller stekepanne sammen med olje.
3. Ha i grønnsakene og wok det raskt. Hell over sausen og la det steke i 2 minutter.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1522

Aktuelle oppskrifter

Prøv også Fredagsflørt.
Fredagsflørt...
Prøv også Laks i fløte.
Laks i fløte...
Prøv også Kylling Wraps.
Kylling Wraps...


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!