Gå til forsiden av matoppskrift.no

55 VM-sertifiserte spisesteder

Oppdatert: 17.01.2011 Publisert: 15.01.2011 Tema: Restaurant Forfatter: Fotograf: Christian Ruscetta, Ski-VM 2011




55 restauranter i Oslo og omegn skal profilere norsk mat under Ski-VM og kan smykke seg med merket ”Eat Norway - Pure & Tasteful” under Ski-VM i februar og mars. Dette er en del av profileringen av norsk mat som landbruks- og matminister Lars Peder Brekk utfordret Osl2011 til å gjøre, og som Landbruks- og matdepartementet er med å finansiere.

- Ski-VM har tatt utfordringen jeg sendte dem for et år siden på en fremragende måte. Disse 55 restaurantene vil sammen med serveringsstedene for gjester og publikum i Holmenkollen vise fantastisk norsk matkultur og norske råvarer– fra hele landet, sier en godt fornøyd landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

VM-meny

På en pressekonferanse i Opera-restauranten Argent 11. januar, ble listen med de 55 VM-sertifiserte spisestedene presentert for første gang. Dagen var også en kick off for spisestedene, som alle spiller en viktig rolle i arrangørens satsning på profileringen av norsk matkultur. Styreleder i Ski-VM 2011, Svein Aaser, synes det er svært gledelig at engasjementet har vært så stort blant Oslo-restaurantene. -Det er veldig gøy at så mange spisesteder vil være med i VM-samarbeidet, sier Aaser.

Serveringsstedene er tydelig merket med en egen ”Eat Norway”-logo. De har utviklet en spesiell VM-meny som er basert på norsk matkultur og med norske - gjerne sesongbaserte - råvarer.

Varierte menyer

De ulike restaurantene representerer en stor bredde i menyer og bruk av råvarer. På listen finnes det også flere etniske restauranter, som ikke har norske retter på sin daglige meny. Disse vil vise frem norske råvarer i f.eks. pakistansk, italiensk eller asiatisk drakt. Prosjektleder for matprosjektet i Ski-VM 2011, Kjetil Gundersen, kunne informere om at restaurantenes egne VM-menyer kan oppleves i hele tre uker i forbindelse med arrangementet.
–Spisestedene kommer til å tilby den selvkomponerte menyen fra 15. februar til 6. mars, forteller han. Kjetil Gundersen samarbeider tett med Stiftelsen Norsk Matkultur om prosjektet ”Norsk mat under ski-VM".

Matglede

Det var under fjorårets åpning av den norske standen på en av verdens største mat- og reiselivsmesser – Internationale Grüne Woche - i Berlin at Brekk utfordret Ski-VM. De tok raskt opp hansken og etablerte et eget prosjekt ledet av kokk Kjetil Gundersen. Landbruks- og matdepartementet bidrar med 1,2 millioner kroner til prosjektet. Fiskeri- og kystdepartementet bidrar med 0,6 millioner kroner. Målet med prosjektet "Norsk mat under ski-VM" er å skape begeistring og matglede, og å bidra til at norske og utenlandske gjester får gode mat- og drikkeopplevelser under VM.

”Eat Norway”

På de forskjellige VM-arenaene blir publikum, utøvere og media møtt av ”Eat Norway” logoen som signaliserer at norsk mat står på menyen. I Holmenkollarenaen står Hamar Catering for all matservering, mens det i Spikersuppa blir en nordisk park bestående av telt og boder som selger smaksprøver på norske spesialiteter fra alle landsdeler. De VM-sertifiserte spisestedene har alle ”Eat Norway”-logoen med ”Approved restaurant” på døra. Se etter logoen og gled deg til å få en smak av Norge!

Målet med prosjektet "Norsk mat under ski-VM" er å skape begeistring og matglede, og å bidra til at norske og utenlandske gjester får gode mat- og drikkeopplevelser under VM.

Nedenfor kan du se listen over de 55 spisestedene som er av de beste Oslo og omegn har å by på:

  • Alfred Restaurant
  • Argent Fine Dining
  • Brasserie Blanche
  • Brasserie Hansken
  • Bølgen & Moi Briskeby
  • Bølgen & Moi Høvikodden
  • Bølgen & Moi Nydalen
  • Bølgen & Moi Tjuvholmen
  • Café Christiania
  • Cafe Skansen
  • Cafe Sorgenfri
  • Carls KJØKKEN - BAR
  • Colletts Café
  • Cru vin & kjøkken
  • D/S Louise Restaurant & Bar
  • Dinner Restaurant
  • Druen Restaurant & Vinbar
  • Eataly Ristorante
  • Ekebergrestauranten
  • Engebret cafe
  • Gamle Raadhus Restaurant
  • Grand Café
  • Haga Restaurant
  • Julius Fritzner
  • Kafé Oslo
  • Kaffistova
  • Klosteret Restaurant
  • Lofoten Fiskerestaurant
  • Lysebu restaurant
  • Markveien Mat & Vinhus as
  • Mehfel
  • Nobilis
  • Nodee Asian Cooking
  • Olympen mat & vinhus
  • Oslo Spiseforretning
  • Pascal Henrik Ibsensgate
  • Pascal Tollbugata
  • Pascal Universitetsgata
  • Restaurant Eik
  • Restaurant Eik Annen Etage
  • Restaurant Fjord
  • Restaurant Havsmak
  • Restaurant Norge
  • Sanguine Brasserie
  • Spisestedet Feinschmecker
  • Statholderens Mat & Vinkjeller
  • Statholdergaarden
  • Stortorvets Gjæstgiveri
  • SW20
  • Theatercaféen as
  • Tjuvholmen Sjømagasin
  • Vertshuset Østkantfolk
  • Vognmand Nilsen
  • No. 1 Seafood Experience, by Geir Skeie, The Bocuse d'Or Winner 2009 & Hildring Norway
  • Oro Restaurant/Oro Bar & Grill





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2081


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!