Gå til forsiden av matoppskrift.no

Alkohol som brukes i miksing i en bar.

Oppdatert: 15.11.2013 Publisert: 14.10.2013 Tema: Drinker Forfatter: Fotograf: Freeimages.com




Når det gjelder utvalget av alkohol i en bar, så avhenger dette selvfølgelig av økonomien for en hver.I professionelle barer er det ett mye større utvalg og man kan mikse mange flere typer drinker. Men det går an å spare inn på innkjøp ved å kjøpe det som er mest anvendelig, og feks bruke en del siruper istedenfor de mer spesielle likører.
Her er en oversikt over det som kan være greit å ha også miksere, juice, frukt og garnityr er tatt med. Det man kan begynne med er uthevet:

Varer merket med * bør finnes i baren.

Brennevin/vin/øl

  1. * 1 flaske Dry Gin. Veldig anvendelig.
  2. * 1 flaske Vodka. Lett å blande med annet og mye brukt i cocktails.
  3. * 1-2 flasker rom lys/mørk. Brukes mye i utlandet. Det går mest lys rom.
  4. 1-4 flasker whisky (Bourbon, scotch, rye og irsk). Drikkes mest bar med is. Begynn med en flaske scotch.
  5. 5 flasker vin (Rød, hvit, champagne, søt og tørr vermouth). Særlig vermouth brukes mye og gjerne tørr. Også feks dubonnet og campari.
  6. 1 flaske Tequila. Basis i mange kjente drinker feks margarita.
  7. * 1 flaske brandy billig. Brukes som basis i drinker.
  8. 2 flasker cognac (1 dyr og 1 rimeligere). 1 fin Konjakk til Kaffe Avec.
  9. Assortert utvalg av øl etter smak.


Likører

Kjøp gjerne halvflasker eller bruk essenser for bedre utvalg
  1. * Amaretto (mandel likør).
  2. Blue Curacao (appelsin). Det er flere slags curacao.
  3. * Cointreau (appelsin).
  4. Creme de banana/menthe/cacao (Banan, sjokolade og mynte).
  5. Frangelico (hasselnøtt).
  6. Galliano.
  7. Grand Mariner (Appelsin).
  8. Jegermeister.
  9. * Kahlua (Kaffe). Kan erstattes med Tia Maria.
  10. Midori (melon likør).
  11. Sambuca (anis).
  12. * Diverse schnapps.
  13. Southern Comfort (fersken).
  14. Tia Maria (kaffe)
  15. * Triple Sec (appelsin). Blank Triple Sec kan brukes som erstatning for alle curacaoer.
  16. * Bailey's.
  17. Diverse hetvin etter valg.
  18. Evt andre likører.


Miksere

  1. Div Angostura Bitters.
  2. * Sitron/lime/appelsin saft.
  3. * Cola og andre brussorter.
  4. Fløte både kaffefløte og kremfløte Evt Half and Half som er en blanding av melk og fløte.
  5. Egg.
  6. Ingefærøl. Schweppes lager en type.
  7. * Grenadine. Saft av granateple. Kan være alkoholholdig
  8. Vaniljeis. Ha en boks i fryseren.
  9. Melk.
  10. Appelsin bittere.
  11. Sour mix.
  12. * Te og kaffe.
  13. * Friskt vann. Godt vann fra kranen.
  14. * Soda vann. Kald club soda.
  15. * Tonic vann. Kaldt tonic water.


Frukt, juicer, annet og pynt

  1. Bananer, *kirsebær, *sitron, *lime, *appelsin, ananas og jordbær.
  2. Juice av eple, *appelsin, ananas, *sitron, *lime, grapefrukt, *tomat og evt tranebær.
  3. Kanel, muskat, salt, grovt salt, pepper og sukker.
  4. * Is. Meget viktig
  5. Maraschino kirsebær og friske blad av mynte.
  6. Oliven(gjerne fylte) og sylte/sølv løk.
  7. Sukker sirup.
  8. Tabasco og worchestershiresauce.
  9. Cocktail pinner og dill.





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2748


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!