Gå til forsiden av matoppskrift.no

Antioksidant-smoothies

Oppdatert: 15.08.2013 Publisert: 30.05.2011 Tema: Smoothie Forfatter: Fotograf: melk.no




Blåbær, krekling, solbær, bjørnebær, kirsebær, markjordbær tyttebær, jordbær og tranebær er alle svært rike på antioksidanter og kan minske risikoen for blant annet kreft.
Bær er en skattkiste når det gjelder antioksidanter.

Her er 3 varianter fra melk.no:

Skogsmoothie

Ingredienser
2 dl vaniljeyoghurt
1 dl druejuice
2 dl bjørnebær
(bland gjerne inn rips og blåbær også)
2 ts malt kanel

Fremgangsmåte
1. Hell vaniljeyoghurt og juice i en blender/foodprosessor.
2. Tilsett frosne bær og kanel i blandingen.
3. Kjør blandingen i ca 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en "smooth" drikk.

Server straks i ett høyt eller to små glass.

Lille trille - Blåbærsmoothie

En skikkelig antioksidant-bombe!

Ingredienser
1 dl syrnet melk blåbærsmak
2 dl fruktyoghurt med skogsbær
2 dl dypfryste blåbær

Fremgangsmåte
1. Hell syrnet melk og fruktyoghurt i en blender/foodprosessor.
2. Tilsett dypfryste blåbær
3. Kjør blandingen i 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en "smooth" drikk.
Server straks i ett høyt eller to små glass.

Morell- og kirsebærsmoothie

Fruktige og saftige moreller kan bli en deilig smoothie.

Ingredienser
3 dl fruktjuice med rødfarge, gjerne Mana rød
3 dl fruktyoghurt med kirsebær
3 dl moreller
og isbiter

Fremgangsmåte
Fjern steiner i morellene. Hell yoghurt og juice i en blender/foodprosessor. Tilsett morellkjøttet.
Kjør blandingen i ca 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en "smooth" drikk.
Server straks i to store glass




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2171


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!