Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:
Du er her :: Hovedsiden :: Artikkelstart :: Bakt potet på grillen. ::

Bakt potet på grillen.

Hvorfor ikke prøve seg på bakt potet til grillmaten?. Eller som en egen rett med tilbehør. Man kan bake poteter i folie på en enkel måte ved å legge de på glørne, og ved hjelp av godt tilbehør kan man lage ett lite måltid av det hele.

Jeg har her samlet ett godt utvalg av tilbehør til bakte poteter og her skulle det være noe for enhver smak.

Grilling av poteter

- Poteter har mange variasjonsmuligheter på grillen. Vanligst er å bake dem hele i folie. Lag et snitt i toppen. Pensle med olje og dryss med salt. Pakk inn i folie og legg i glørne. Beregn ca. 30-60 min., avhengig av størrelsen på poteten.

- Det går selvsagt fortere å dele poteten i to eller fire, eller i skiver. Vil man ha litt ekstra smak og et lekkert sprøtt skall, kan man pensle potetskivene med olje og drysse på krydder (evt. timian, rosmarin, oregano) og legge dem på risten uten eller oppå smurt folie på slutten av steketiden for annen grillmat.

Hvis ikke annet er oppgitt er porsjonene til 4 poteter.

Baconblanding til bakte poteter

1 pk. bacon,
ca. 150 g mozarellaost i skiver,
2 tomater,
basilikum,
majonesdressing

Fyll potetene med nystekte baconterninger, ost og tomater i skiver. Pynt med frisk basilikum og serveres med majonesdressing.

Skinkefyll til bakte poteter

150 g kokt skinke i små terninger,
75 g røkt skinke i små terninger,
1 sylteagurk i små terninger,
1 - 2 ss hakket løk,
salt,
pepper,
2 krm av hver av kjørvel og basilikum,
2 dl fløte,
reddiker

Bland skinke, agurk, løk og krydder. Visp fløten og vend den inn. Smak til og fyll blandingen i potetene. Pynt med frisk kjørvel eller persile og reddiker.

Rekeblanding

til 2 poteter

2 dl rensede reker
4 ss rød løyrom
1 ss finhakket rødløk
1 ss finklippet dill
2 ss lettrømme
4 ss yoghurt naturell

Grovhakk rekene og bland i løk, dill, lettrømme og yoghurt naturell. Ha i halvparten av løyrommen. Skjær potetene i fire, men ikke helt igjennom. Legg et salatblad i bunn, fyll på med rekeblandingen. Ta resten av løyrommen som pynt på toppen.

Bakt potet med cottage cheese

Pr potet

1,2 dl cottage cheese
Hakkede urter som
oregano, basilikum og gressløk
Salt
En dash sitronsaft.

Bland alt i en mikser og server det over varme bakte poteter.

Bakt potet med guacamole

4 stk. bakepotet

Guacamole:
2 stk. moden avokado
saften av 1 stk. lime
1 ss finhakket løk
1 båt. presset hvitløk
ca. 2 drp. tabasco
1 ss salt
½ ss pepper

Fremgangsmåte:
Mexikansk vri på bakt potet! Ingenting er enklere enn å bake poteter. I mikroovnen går det utrolig kjapt. Full varme i 5-6 minutter, avhengig av størrelsen. Ellers bakes de i ovnen på ca 200 grader i en drøy time. Prøv bakt potet med hot tacosaus og guacamole, enkelt og greit og HOT.

Guacamolen:
Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn de øvrige ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Selvfølgelig kan både hvitløk og tabasko sløyfes for den som ikke våget seg ut på det helt sterke.

Bakt potet med fyll

4 store poteter (bakepoteter)

Fyll 1:
100 g kremost
1 fedd presset hvitløk
salt og pepper
200 g rensete reker

Fyll 2:
100 g kremost
1 liten boks mais
4 ss hvitløksmør
Salt og pepper

Bak potetene.
Rør fyllet sammen i en bolle. Lag ett kryss i de ferdige potetene og klem slik at de åpner seg. Fordel fyllet i potetene og server straks. Spises med teskje

Flere fyll til poteter

Hvitløksmør
3 ss smør/margarin
persille / gressløk, finhakket
2 fedd hvitløk, presset

Soppsaus
50 g fersk sjampinjong
1 ts sitronsaft
2 dl creme fraiche / lettrømme
1/2 dl hakket persille
1 ts tørket oregano (eller 1 ss frisk)
salt og pepper

Bacon og ost
50 g bacon
reven gul ost

Reker
50 g pillede reker
2 dl lettrømme
1 ts sitronsaft
1/2 dl hakket dill

Hvitløksmør
Rør smør/margarin sammen med hvitløk og persille/gressløk til det blir mykt. Ta smørmassen over på bakepapir og form til en pølse. Legg smørpakken i fryseren til det blir stivt. Skjær opp skiver som legges i den varme poteten.

Soppsaus
Finhakk sjampinjongen. Bland sammen sitronsaft, creme fraiche/lettrømme, hakket persille, oregano og sjampinjong. Smak til med salt og pepper. Legges over i den varme poteten.

Bacon og ost
Skjær eller klipp baconet i små biter som stekes gyllent før de fylles i bakepotetene. Reven gul ost drysses over. Det hele gratineres i ovnen i 5-10 min. ved 200oC.

Reker
Rør sammen lettrømme, sitronsaft og hakket dill. Bland i rekene og ha det over den varme poteten.

Rekemiks til bakte poteter

200 g rensede reker,
1 ss smør,
2 ss hvetemel,
ca. 3 dl lettfløte,
ca. 1/2 ts salt,
1 ss chilisaus,
dill

Lag en tykk hvit saus av smør, mel og fløte og la den koke noen minutter. Bland i reker og smak til med salt og chilisaus. Fyll potetene med stuingen. Strø gjerne over finrevet ost og pynt med en reke og dillkvast.

Lakserose til bakt potet

4 skiver røkelaks,
1 boks grønn asparges,
1-2 hardkokte, hakkede egg

Dressing:
3 ss olje,
1 ss hvitvinseddik,
dill,
sennep,
sukker,
pepper

Fyll potetene med eggehakk, asparges og laksestrimler med en liten lakserose på toppen. Server dressingen ved siden av.

Biffgodt til bakt potet

300 g mør biff,
1 ss smør/olje,
salt,
pepper,
1 finhakket løk,
2 ss konjakk (kan sløyfes),
2 dl crème fraîche,
1 presset hvitløkbåt,
1 ts worchestersaus,
1 ss chilisaus

Skjær kjøttet i tynne strimler. Brun det i smør eller olje. Strø på salt og pepper. Fres løken myk uten at den tar farge. Bland kjøtt og løk i pannen. Hell evt. over konjakk og la det koke inn.
Bland i crème fraîche og smak til med krydder. Fordeles i potetene og pyntes med paprika og persille.

Pepperrotkrem til bakt potet

400 g fløteost, f.eks. Philadelphia,
1 dl crème fraîche,
1 dl hakket gressløk,
2 ss revet pepperrot

Rør osten myk med crème fraîche. Bland i gressløk og pepperrot.

Sopprøre til bakt potet

200 g sjampinjong,
1 løk,
litt olje,
2 pressede hvitløkbåter,
2 ss hakket persille,
salt,
kajennepepper

Rens og finhakk soppen. Finhakk soppen. Finhakk løken. Stek sopp, løk og hvitløk i olje i 10 minutter. Røren skal ikke være for hardt stekt. Tilsett krydder etter smak.

Rekerøre til bakt potet

200 g rensede reker,
1 dl majones,
2 - 3 dl rømme,
2 ss hakket dill,
saften av 1/2 sitron,
sort pepper,
2 ss hakket gressløk

Finhakk rekene. Bland majones og rømme med dill, sitronsaft, pepper og gressløk. Bland til slutt rekene i røren.

Laksekrem til bakt potet

200 g kokt laks,
2 dl crème fraîche,
2 ss majones,
1/2 dl hakket gressløk,
1/2 presset sitron,
salt,
sitronpepper,
1 dl lakse- eller lodderogn

Del laksen i mindre biter og bland den med crème fraîche, majones, gressløk og sitron. Smak til med krydder.Legg på rogn ved servering.

Rødbetsalat til bakt potet

2 rødbeter (ca. 200 g),
100 g fetaost,
1 dl rømme,
1/2 dl hakket gressløk,
timian,
pepper

Bland og riv rødbetene fint. Del fetaosten i biter og bland med rødbetene. Rør i rømme, gressløk og krydder.

Avokadofyll til bakt potet

2-3 store modne avokadoer,
2 tomater,
2 pressede hvitløkbåter,
2 ss hakket rødløk,
1/2 presset sitron,
urtesalt,
noen dråper tabasco

Del avokadoene, ta ut steinene, grav ut kjøttet og mos det. Finhakk tomatene og bland det med avokadomos, hvitløk, løk, sitronsaft og krydder. Dekk det med plastfolie og sett det kaldt til det skal serveres.

Tunfiskmajones til bakt potet

200 g tunfisk,
1/2 løk,
2 - 3 ansjosfileter,
2 dl lettmajones,
1 dl rømme,
1 ss fransk sennep,
kapers,
pepper

La tunfisken renne av og del den i mindre biter. Finhakk løk og sardiner. Rør sammen majones, rømme og sennep og bland det med kapers, tunfisk, løk og ansjos. Smak til med pepper og evt. salt.

Kaviarfyll til bakt potet

4 egg,
1 liten løk,
ca. 1/2 liten tube kaviar (50g),
2 - 3 dl rømme,
sort pepper,
evt. 1/2 dl hakket dill

Hardkok eggene. Hakk dem fint. Skrell og finhakk løken. Rør sammen kaviar og rømme og bland i egg og løk. Krydre med pepper og rør evt. i dill.

Gulrotgodt til bakt potet

1 stor gulrot (200 g),
200 g revet cheddarost,
1 dl purre i tynne ringer,
1 dl majones,
2 dl rømme,
sort pepper

Skrell og riv gulroten fint. Bland den med ost og purre. Rør sammen majones, rømme og krydder og bland alt.

En stor takk til Egil Brathne for mange potetoppskrifter.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.

Annonse



Klikk her for mobilversjonen av artikkelen.

Intern:598

FAKTA/BYLINE
Publisert: 07.06.2010
Oppdatert: 13.06.2013
Tema: Poteter
Forfatter:
Fotograf: Astrid Hals, Bengt Wilson
Meld deg på nyhetsbrev

Aktuelle oppskrifter