Gå til forsiden av matoppskrift.no

Banrock Station Shiraz Mataro BiB 2008

Oppdatertdato: 15.01.2009 Publisert først: 15.01.2009 Tema: Rødvin Forfatter:


God ettersmak

Den australske pappvinen Banrock Station Shiraz Mataro kan du drikke med god samvittighet. Vinprodusenten lager god vin, men støtter også hele 60 naturvernprosjekter verden over.
Miljøengasjementet til den australske vinprodusenten startet med å bevare våtmark i Riverland i Southern Australia, der de selv lager vin.
Nå er de engasjert med naturvernsprosjekter i hele 12 land, også i Norge. Her til lands går deler av Banrock Stations salgsoverskudd til forsking for å beskytte isbjørn på Svalbard og i nordområdene, et samarbeidsprosjekt med WWF.

Bestselger

Banrock Station har produsert vin i 102 år og er nå et av Australias mest anerkjente vinhus, og markedsfører seg med god vin med jevn og høy kvalitet til en fornuftig pris.
Kartongvinen Shiraz Mataro er en av de mestselgende australske vinene i Norge. Dette er en intens, fyldig og fruktig vin som egner seg spesielt til rødt kjøtt og tomatbaserte pastaretter. Den er også god uten matfølge.

Drikkeklar

Mataro-druen, som er det australske navnet på den druen som kalles Mourvèdre i frankrike og Monastrell i Spania, gir vinen et svakt krydderpreg og litt tanniner, mens Shiraz-druen gir fruktighet med innslag av bringebær, solbær og lakris.
Vinen er lagret på ståltank og er laget for å drikkes nå, ikke lagres. Videre er det verd å merke seg at åpnet kartongvin holder seg ca. Tre uker.

Smak og behag:

Navn: Banrock Station Shiraz Mataro BiB 2008
Pris: 347,90 kroner
Land/distrikt: Australia/South Australia
Produsent: Hardy
Polnummer: 45485 (distriktssortiment)
Druer: 80 % Shiraz, 17 % Mataro, 3 % andre druer
Alkoholstyrke: 14 %
Karakteristikk: Dyp rød, med snev av lilla. Aroma preget av bringebær, rips, solbær, kirsebær og noe lakris. Myke tanniner og lang finish.
Passer til: Mat med mye smak. Perfekt til grillmat, men også god til smaksrike retter av rødt kjøtt, pizza og pastaretter med tomat.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1485

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.