Gå til forsiden av matoppskrift.no

Barutstyr som er greit å ha

Oppdatert: 20.11.2013 Publisert: 14.10.2013 Tema: Drinker Forfatter: Fotograf: Alt Om Bar




Utstyr som det er greit å ha i en bar avhenger av størrelsen og typen. Det er forskjell på hjemmebar og en profesjonell bar.
Bilder kommer fra Alt om Bar, leverandør av barutstyr og tilbehør. Alt utstyr i denne artikkelen kan kjøpes fra Alt om Bar.

Følgende utstyr er det greit å ha:

Sitruspresse

En innretning som presser ut saften av en halv eller kvart sitron/lime/appelsin til en drink.
Sitruspresse

En liten skarp kniv

Brukes til deling av frukt og annet tilbehør som skal i drikkene.
Kniver

En skjærefjøl og ett lite rivjern

Til å kutte opp frukt til pynt. Rivjern til krydder.
Rivejern

Noen blande skjeer

Brukes når en drink skal røres i glasset eller et blandeglass. Også en lang skje til å bygge lagvis drinker.

Måleglass for sprit

Brukes ved måling av sprit eller væskemengde. Husk en enkel drink er 2 cl sprit og dobbel er 4 cl sprit. Ved sterkvin er enkel 4 cl og dobbel 8 cl. Bruk måleglass med tydelige måletall.
Måleglass

Korketrekker og flaskeåpner

Man er selvfølgelige professjonelle og bruker ikke lighter til å åpne flasker.
Flaskeåpner

Doseringskork og evt stenkekork

Ser veldig professionelt ut. Skrus på flasketuten og virker som mål.
Doseringskork

En shaker

Dette er nødvendig ved shaking/risting av drinker. Bør være av rustfritt stål eller tykt glass. Består av beholder, sil og lokk. Men det lar seg gjøre å bruke en enkel type som man får kjøpt mange steder. Jeg selv bruker en plastgreie som opprinnelig hørte til blanding av nutrilett slankepulver.
Shaker

En blender

Brukes til å blande drinker. Bruk ett stort glass eller mugge, gjerne med helletut. Bør romme 7,5 dl minst. Her følger det med røreskje og glasstav. Og det er greit med en cocktailsil som passer som lokk på muggen eller glasset.

En skli sikker matte

Dette er greit når det blir fuktig på bordet og glassene er på tur.

En klype for frukt og is

Dette er selvfølgelig hygienisk å bruke, og effektivt ved plukking av isbiter.
Klype

En isknuser

Dette er litt proft og det går fint med en liten hammer og ett kjøkkenhåndkle.
Manuell isknuser

En isbøtte eller isolert isboks

Isbiter kan selvfølgelig lagres i fryseren, men det er jo greit å ha de for hånden. Særlig når det er lite tid. Isboksen bør ha rist i bunnen slik at vannet kan renne ned der. Isklype og isskje hører til.

En liten sil

Veldig mange drinker skal mikses med is for så å siles ned i glasset. Silen er da uunnværlig.
Mange shakere har en sil i tuten. Enkelt og greit.
Sil

En elektrisk mikser

Har du dette kan du lage de mest skummende og kremete drinker, og du blir en populær bartender på fester. Det er jo mange som allerede har en foodprosessor på kjøkkenet.
Elektrisk mikser

Et utvalg av glass

Her er det mange forskjellige typer og nesten en for hver drinketype. Men det er greit å ha noen highball/pjolterglass, lowballglass, cocktailglass store og små, vinglass og champagneglass. Og selvfølgelig ølglass for de som skal ha øl. Også shot glass er greie å ha. Se ellers min oversikt over glass for mer informasjon.

Et utvalg av ingredienser og tilbehør

En del ingredienser går igjen i mange forskjellige drinker og det kan være greit å ha ett lite utvalg av dette. Dette gjelder diverse frukt, likører, sukkersirup, juicer, mineralvann, fløte, egg, melk, sukker og salt. Se ellers min oversikt over ingredienser.

Mikseglass

Kan være greit å ha til drinker som bare skal røres sammen.

Noen bokser

Det kan være greit å ha noe å lagre feks ferdigkuttede ingredienser og garnityr i.

Cocktail pinner og sugerør

Kjekt å ha for ett profesjonalt utseende på drinken, men unngå for mye dill. Sugerør bør være både korte og lange.
Coktail pinner

Glassbrikker eller ølbrikker

Fint for ømtålige bordplater.





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2754


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!