Gå til forsiden av matoppskrift.no

Bruk matallergiregisteret

Oppdatert: 19.11.2004 Publisert: 19.11.2004 Tema: Matallergi Forfatter: Fotograf: Mattilsynet




Matallergiregisteret er et meldesystem for allergiske reaksjoner på mat. Gjennom dette registeret kan du melde fra om alvorlige, akutte allergiske reaksjoner på mat.
Matallergiregisteret drives av Folkehelseinstituttet i samarbeid med Mattilsynet og Veterinærinstituttet. Hensikten med registeret er å bidra til bedre omsorg for personer med matallergi og sikrere matvarer for allergikere.

Dersom du får en allergisk reaksjon på mat gjør du følgende:

1. Kontakt lege øyeblikkelig, det vil si i løpet av 24 timer etter det mattinntaket som du mistenker utløste den allergiske reaksjonen.
2. Dersom du mistenker en spesiell matvare, ta med denne til legen. Matvaren vil da bli sent til Veterinærinstituttet for analyse.
3. I tillegg til eventuell medisinsk behandling, fyller legen ut et skjema med aktuelle opplysninger om matvaren og sykdomsforløpet.
4. Legen tar blodprøve som sendes til Folkehelseinstituttet for analyse.

Dersom det viser seg at den aktuelle matvaren inneholdt ingredienser den ikke skulle, vil dette bli fulgt opp av Mattilsynet.
Matallergiregisteret vil gi en faglig tilbakemelding til rapporterende lege om utfallet.

Meldeskjema og mer om registeret kan du lese hos Nasjonalt folkehelseinstitutt.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:432


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!