Gå til forsiden av matoppskrift.no

Canepa Classico Cabernet Sauvignon 2007/2009

Oppdatert: 14.05.2010 Publisert: 14.05.2010 Tema: Rødvin Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen




Rimelig chilener til den lette grillmaten nå i Mai

Det ble Chilensk denne kvelden og det angret vi ikke på. Canepa Classico Cabernet Sauvignon viser at det fins gode og friske viner i de lavere prisklasser og som fungerer både til lett grillmat og kosen etterpå. Canepa er en lett og enkel vin, med frisk smak som bare koster kr 85.- for en helflaske. Den finnes og i 2 liters kartong til kr 207.50.

Canepa Classico Cabernet Sauvignon 2009

Dette er en frisk og lett vin som passer både til mat og terrasse. Den er mørk rød med lilla nyanser. Dufter friske bær og har en lett og god smak. Den er rund i smaken og det er ingen rare smaker som kjennes her. Rett og slett god.
Vi prøvde vinen til grillet flintsteik, som jo er folkemat her i Norge, og det passet fint sammen. Men en skal nok ikke ha for sterk mat eller for mye marinade, før vinen ikke smaker noe. Så det er en vin til lyst kjøtt, og da kanskje svin, kylling ol. Vinen har en ettersmak som forsvinner fort.
Og så er den så god at den kan brukes etterpå til terrassekosen.

Unødvendige fakta

Igjen fant vi en nydelig vin til en rimelig penge. Denne er veldig anvendelig og vil nok falle i smak hos de fleste. Har alle tegn på en ung og frisk chilener. Den lukter godt, ser frisk ut og smaker friskt.
Vi anbefaler om en har gjester, at en kjøper en 2 liters kartong. For dette er en vin som forsvinner.
Dette er og en vin som ville fått høy score på pris/smak om vi hadde brukt slike betegnelser. Og er en vin for alle dere som ikke er så opptatt av sære smaker og dufter i vin.

Canepa Classico Cabernet Sauvignon 2007/2009

Sakset fra vinmonopolet og vårt testpanel

Navn: Canepa Classico Cabernet Sauvignon 2007/2009
Pris: Kun kr 84.90 for en helflaske
Varenummer: 6614
Varetype: Rødvin
Utvalg: Kategori 3
Land/distrikt: Chile, Maipo
Råstoff: Cabernet Sauvignon
Alkohol 11,5 % vol
Sukker: 6,49 g/l
Syre: 5.31g/l
Lagringsgrad: Konsumferdig, og bør ikke lagres
Produsent: Jose canepa
Konklusjon: Til lyst kjøtt, svin og terrassekos
Sjurhet på tunga: Lite
Henger på glasset: Lite
Terrassefaktor: 5

PS Ny struktur på polet

Fra 1. mai 2010 endres strukturen på polutsalgene. Sortimentskategoriene utgår og erstattes av kategoriene 2-7. Kategori 2 har minst utvalg. Kategori 6/7 vil tilsvare det tidligere fullsortimentet. Kategori 1 finnes ikke blant utsalgene. Endringene vil gi de minste polene noe bedre utvalg, mens de største får et noe mindre utvalg. De lokale utsalgene får samtidig større innflytelse på hvilke varer de tar inn.(Kilde: Norsk Maltwhiskylag)

Om vårt testpanel

Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media. Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld.

Fakta
  • Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. 2 med faglig bakgrunn innen mat og drikke, samt en kokk ved enkelte anledninger.
  • Vi tester vinene "live", dvs. Vi koser oss med vin og ofte mat til. Ikke som del av en vinsmaking med mange forskjellige viner.
  • Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
  • Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget.
  • Vi prøver og nyheter når det er noe interessant
  • Vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
  • Vi prøver å smake viner med folkelig smak, som dekker det meste av befolkningen og våre lesere
  • De som synes vi er for lite sofistikerte kan bruke andre medier
  • Vi kjøper vanligvis vinene selv.
  • Vi spytter ikke ut vinene
  • Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet, både seriøse og litt useriøse.





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1893


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!