Gå til forsiden av matoppskrift.no

Cardeto Rupestro Sangiovese Merlot 2008

Oppdatert: 23.09.2009 Publisert: 23.09.2009 Tema: Rødvin Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen




2 italienere til under 100 lappen, hvorav en anbefales

Denne uken ble det prøvd 2 italienere til bla svin ytrefilet, pasta og til kosen etterpå. Det var en Cardeto Rupestro Sangiovese Merlot 2008 og Casamatta Rosso 2007. Dette er to ganske forskjellige viner hvor Rupestroen fremstår som langt bedre enn casamattaen for våre ganer. Selv om casamatta nok kan være ett greit valg til pastaretter og andre lette retter.

Notater om Cardeto Rupestro Sangiovese Merlot 2008

Dette var den desidert største favoritten i testpanelet. Vinen er mørk rød og nesten lilla i farge. Den har en "dyr" lukt som er fyldig. Vi kjenner de berømte røde bærene (bjørnebær). Også antydning til vanilje i både lukt og smak.
Dette er jo en ung vin som kjennes mye eldre ut. Denne må jo være ett fantastisk utgangspunkt for lagring i noen år.
Passer til pastaen men var en vinner til ytrefileten samt til kosen etterpå.
Denne vinen er virkelig ett godt kjøp og anbefales på det varmeste.

Notater om Casamatta Rosso 2007

Denne kjennes mye lettere ut selv om den er ett år eldre en Rupestroen. Er frisk rød med duft av bær. Ikke så fremtredende lukt.
Den har en frisk bærsmak, men noe umoden og tørr smak. Avslutter fort smaken med lett ettersmak.
Dette er en vin som passer til feks pastaretter. Den var god til vår pasta med fløtesaus, men ikke til svinekjøttet. Slo heller ikke an etterpå.
+ er at den har ett fint maleri på etiketten for de som liker det.

Unødvendige fakta

Dette var 2 viner som koster akkurat det samme(40 øre i forskjell). De er begge italienske, men akk så forskjellige.
Rupestroen er litt sjur på tunga og henger på glasset iflg. vår ekspert på syre! Den har og en fyldig kropp(vinen altså). Og iflg panelet var dette en vinner i denne ukens innkjøp. Og det ble en 5'er på terningen i yatzyen etterpå.
Casamattaen ble ikke den store suksessen. Henger ikke på glasset og føles noe umoden. Smaken forsvinner og det er en lett vin som passer som husets vin i en restaurant mente noen.
Vinen passer heller ikke med snus som en av deltakerne nevnte etterpå, også her passet Rupestroen best. Det ble bare en treer til casamattaen.
Den kan og noteres at begge vinene ble testet i fjelluft ca 750 meter over havet. Dette kan jo muligens ha noe innvirkning på opplevelsen av vinen!

Fakta

Sakset fra vinmonopolet

Navn: Cardeto Rupestro Sangiovese Merlot 2008
Pris: Kr 99,50 for en helflaske
Varenummer: 80293
Varetype: Rødvin
Utvalg: Hovedsortiment
Land/distrikt: Italia, Umbria
Råstoff: 80% Sangiovese, 20% Merlot
Alkohol 13,5 % vol
Sukker: 4,3 g/l
Syre: 5,0 g/
Lagring: Vinen er ikke fatlagret, men flaskemodnet 1 mnd før salg
Lagringsgrad: Kan drikkes nå, men kan fortsatt oppbevares
Produsent: Cant. cardeto
Konklusjon: Anbefales virkelig av oss i testpanelet

Navn: Casamatta Rosso 2007
Pris: Kr 99,90 for en helflaske
Varenummer: 59050
Varetype: Rødvin
Utvalg: Testutvalg(finnes på de fleste pol)
Land/distrikt: Italia, Toscana
Råstoff: 100% Sangiovese
Alkohol 12,5 % vol
Sukker: 1,8 g/l
Lagring: Vinen er ikke fatlagret, men opptil 2 mnd flaskemodning før salg
Lagringsgrad: Kan drikkes nå, men kan fortsatt oppbevares
Produsent: Testamatta
Konklusjon: Anbefales ikke av oss i testpanelet

Om vårt testpanel

Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media. Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld.

Fakta
  • Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. 2 med faglig bakgrunn innen mat og drikke, samt en kokk ved enkelte anledninger.
  • Vi tester vinene "live", dvs. Vi koser oss med vin og ofte mat til. Ikke som del av en vinsmaking med mange forskjellige viner.
  • Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
  • Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget.
  • Vi prøver og nyheter når det er noe interessant
  • Vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
  • Vi prøver å smake viner med folkelig smak, som dekker det meste av befolkningen og våre lesere
  • De som synes vi er for lite sofistikerte kan bruke andre medier
  • Vi kjøper vinene selv og er ikke sponset av andre.
  • Vi spytter ikke ut vinene
  • Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet, både seriøse og litt useriøse.





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1720


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!