Gå til forsiden av matoppskrift.no

Champagne cocktails til nyttårsaften!

Oppdatert: 30.12.2009 Publisert: 30.12.2009 Tema: Drinker Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen




Vi er mange som feirer det nye året med champagne eller musserende vin. Og vanligvis drikkes champagne alene. Men hvorfor ikke prøve champagne i en drink? Det kan passe som velkomstdrink eller som festdrink senere på kvelden.

Husk å bruke champagneglass og kjøle ned champagnen i god tid. Det brukes tørr champagne i drinkene. 1 flaske champagne rekker til ca 6-8 drinker.

Vi tok turen ned på bakgården bar i Kristiansand, for å teste ut flere av disse drinkene og resultatet er her.

Bellini

2-3 cl ferskenjuice
Tørr, kald Champagne eller musserende vin

Hell juice i ett avkjølt champagneglas. Fylles opp med champagne.
Denne er frisk og god å drikke, serveres før mat. Lett å lage. Bruk evt ferskpresset fersken.
Er laget av Guiseppe Cipriani på Harry's Bar i Venezia i 1948. Navn etter en kunstmaler som hadde utstilling på den tiden.

French 75 nr1

2 cl gin
saft av 1/2 sitron
0,5 cl sukkerlake
1 dash pernod
Champagne

Rist gin, sitronsaft og sukkerlake over is og sil over i et champagneglass. Pernod er valgfritt. Fyll opp med champagne.
Pernoden gir en spesiell smak som ikke alle liker. Det er mange forskjellige versjoner av denne.
Navnet kommer fra en Fransk 75 millimeter fra den første verdenskrig. Det sies at soldatene feiret seiere med denne champagnecokctailen. Muligens aner fra Harry's Bar i Paris.

Mimosa

3 cl appelsinjuice
1 cl Orange Curaçao
Champagne

Helles i rekkefølge i et champagne glass. Toppes med champagnen, ikke is i glasset.
Denne er frisk og god. En klassisk drink for frokost i senga med din elskede!!

Kir Royal

1 cl Crème de Cassis
Tørr champagne

Helles i rekkefølge i et avkjølt champagneglass.
Creme de Cassis er solbærlikør. En klassiker som smaker friskt. Fin festdrink.
Kommer fra Frankrike. Opprinnelig ble den laget med hvitvin, hvor solbærlikøren ble brukt for farge og smak. Navnet etter Felix Kir som var ordfører i Dijon. Er og veldig god som en terrasse drink en varm ettermiddag.

Champagne Cocktail

1 cl cognac
1 sukkerbit
to dasher Angostura Bitter
tørr champagne

Fukt sukkerbiten med Angostura Bitter og legg den I bunnen av champagneglasset. Sett til cognac, hell varsomt i champagne(det skummer) og server. Dette er en sterk drink.
Kjent fra filmen Casablanca med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman

Lemon Melon

2 cl gin
2 cl midori
1 dash friskpresset sitronsaft
Avkjølt tørr champagne eller musserende vin

3 første shakes og siles ned i champagneglass. Fylles opp med champagne.
Frisk drink. Anbefales. Midori er melonlikør.

Champagne Charlie

2 cl De Kuypers Apricot Brandy
Champagne

Hell aprikos brandy i avkjølt champagneglass.
Fyll opp med tørr champagne eller musserende vin.















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:481


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!