Gå til forsiden av matoppskrift.no

Chardonnay L 2006

Oppdatertdato: 04.09.2007 Publisert først: 04.09.2007 Tema: Hvitvin Forfatter:


Skrukork for frisk vin

Michel Laroche har nesten sluttet å putte kork i flaskene sine. Han er blitt en ekte skrukorkpredikant. I hans Chardonnay L kan du kjenne det på den friske smaken.

Mens andre nesten ikke tør snakke om det, er Michel Laroche stolt av det.
- 10 prosent av all vin blir ødelagt på grunn av TCA. Det slipper vi med skrukork, og i tillegg bevarer vinen sin friskhet. Skrukorken slipper gjennom lite luft og er smaksnøytral. Da bør valget være enkelt, sier Michel Laroche.

Og Michel Laroche har vist at han mener alvor. Mens mange produsenter først tester ut skrukork på sine rimeligste viner, for å se responsen fra markedet, gjorde Michel Laroche det motsatte. Han begynte med den dyreste Chablisen, rett og slett for å vise at han mente alvor.
Det første året satt han skrukork på 3 % av vinene, nå fire år senere, er tallet 75 %.

Laroche forteller at mange lurer på hvordan vinen utvikler seg med skrukork kontra naturkork, og at han derfor arrangerer vertikalsmakinger av de samme vinene med begge korketypene.

- Det første året er forskjellen nesten ikke merkbar, andre året er forskjellen tydeligere, tredjeåret er forskjellen helt klar. Skrukorken bevarer friskheten, mens naturkorken slipper inn mer luft som gjør at vinen utvikles raskere, sier han.
Likevel forklarer han at noen viner har godt av mer luft. - En Cabernet Sauvignon med aggressive tanniner kan nok ha godt av å få inn litt luft, men en vin som Chardonnay L har godt av skrukork fordi den konserverer og bevarer ungdommen i vinen.

Mens Chardonnay L er produsert i Languedoc-Roussillon Sør-Frankrike, hører familien Laroche egentlig hjemme lenger nord, i hjertet av Chablis.

Husets tradisjoner er datert fem generasjoner tilbake til 1850. Firmaet styres av Michel Laroche, som 21 år gammel begynte i familiebedriften i 1967. Han mener lidenskapelig og bestemt at den beste vinen bare kan lages ved bruk av de beste druene som finnes.

Michel Laroche ble kåret til winemaker of the year i 2003-International Wine Challenge.

Smak og behag:

Navn: Chardonnay L 2006
Land/distrikt: Frankrike/Languedoc-Roussillon
Produsent: Michel Laroche
Pris: 99,00 kr (75 cl), 349,90 (300cl)
Polnummer: 6358 (distriktssortiment), 42437 (bestillingsutvalg)
Alkohol: 13 %
Druer: 100 % Chardonnay
Karakteristikk: Grønngul farge. Aroma med preg av tropiske frukter, eple og melon. Tørr og frisk vin med lang og god ettersmak.
Passer til: Nydelig som aperitiff. Også god til skalldyr og fisk.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1173

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.