Gå til forsiden av matoppskrift.no

Cuvée Christer Berens La Motte 2008

Oppdatertdato: 01.07.2009 Publisert først: 01.07.2009 Tema: Hvitvin Forfatter:


Røverkjøp til sjømat

Dette er slett ikke første gangen vi anbefaler vin fra Christer Berens. Nå er han klar med sin første nyhet på fire år - La Motte fra Sør-Frankrike er rett og slett veldig mye vin for under hundrelappen.
Denne blir nok dyrere etter hvert når salget har etablert seg, men foreløpig er den noe av det beste du får for hundre kroner. Spesielt om det er vin til sjømat du vil ha. Den er frisk og fruktig, med avdempede og rene aromaer. Smaken kan først virke litt beskjeden, men den utvikler seg og er lang.
Christer Berens, som har blandet vinen, forteller at han har lett lenge etter en vin som denne. Han besøkte mange vingårder i hele Europa før han bestemte seg. Valget falt på den sør-franske produsenten Maurel Vedeau som blant annet eier eiendommen Domaine La Motte. Derav navnet på denne vinen.

- Vinene herfra er ofte undervurderte og gir fantastisk valuta for pengene, sier Berens.

God årgang

Det er 2008-årgangen som kommer i salg nå. Ifølge Berens var dette en perfekt årgang i Sør-Frankrike. Den var verken for kald eller for varm, noe som gjorde at druene fikk en lang vekstsesong og utviklet karakter. Det var heller ingen problemer med hagl eller regn.
Vinen er laget på druene chardonnay, sauvignon blanc og grenache blanc. Denne sammensetningen er ganske uvanlig. Sauvignon blanc og chardonnay er to av verdens mest kjente hvitvinsdruer, men det er sjelden at de blandes. Denne vinen viser at det er mulig.

- Chardonnay gir vinen fylde og en frisk sitrus- og eplepreget fruktighet, mens sauvignon blanc gjør vinen mer aromatisk og livlig. Grenache blanc er brukt for å få rett balanse, forklarer Berens.

Vin med karakter

Druene er vinifisert hver for seg, men ble blandet og lagt på fat sammen.

- Jeg forsøker alltid å finne rene smaker, der karakteren fra druen og jordsmonnet dominerer. At deler av denne vinen er lagret på eikefat, tror jeg de færreste kan kjenne. Intensjonen min er alltid at vinen skal bli godt mottatt av folk som liker god vin. Du skal ikke behøve å være vinekspert for å like Cuvée Christer Berens, men du må like vin med litt karakter.
Vinen er god med og uten mat, men kommer kanskje aller best til sin rett når den serveres til sjømat. Den er spesielt god til lakseretter.

God sommer.

Smak og behag:

Navn: Cuvée Christer Berens La Motte 2008
Pris: 99 kroner (75 cl.)
Land/distrikt: Frankrike/Pays d’Oc
Produsent: Maurel Vedeau
Polnummer: 15619 (test)
Druer: 60% chardonnay, 25% sauvignon blanc og 15% grenache blanc
Alkoholstyrke: 12,5 %
Vurdering: Lys gul farge med grønnskjær. Aroma av grønne epler og sitrus. Frisk og fruktig vin med god lengde. Nydelig til det aller meste av sjømat.
Passer til: Skalldyr, grillet hvit fisk, lyst kjøtt og salater. Også god som aperitiff.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1649

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.