Gå til forsiden av matoppskrift.no

Damp eller stek asparges – ikke kok den!

Oppdatert: 21.06.2015 Publisert: 16.06.2015 Tema: Sommer Forfatter: Fotograf: Electrolux Kilder: PRM: Electrolux
Gjennom den digitale plattformen ”Electrolux Secret Ingredient” gir selskapet forbrukerne en ny mulighet til å utvide sine kulinariske ferdigheter på hjemmekjøkkenet i form av månedlige tips og tilberedingsteknikker i samarbeid med noen av Europas fremste kokker. Denne gang står den sesongaktuelle råvaren asparges for tur, en helsebringende delikatesse med anti-aldrings- egenskaper og som beskytter mot alvorlige sykdommer.

– Hemmeligheten bak en crispy, mør og smakfull asparges er å dampe den eller frese den i pannen. Ikke bruk kokende vann, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Home Products Norway.
Ferske asparges vil være crispy og mør etter 5 til 8 minutter med damp og 3 til 5 minutter ved steking. Tiden varierer etter tykkelse. Begge tilberedingsmetodene bidrar til å opprettholde næringsinnholdet i råvaren i motsetning til koking.

– For å frembringe de gode og rene smakene kreves både gode råvarer og riktige tilberedingsteknikker. Gjennom plattformen ”Secret Ingredient” og ved hjelp av våre kjøkkenprodukter ønsker vi nå å vise publikum hvor enkelt man kan lage restaurantliknende smaksopplevelser hjemme på eget kjøkken, sier Wånemark.

Asparges i tre farger

Asparges er et medlem av liljefamilien (sammen med løk, purre og hvitløk). Den har lavt kaloriinnhold og inneholder ikke fett. Asparges tilfører farge og smak til mange retter, alt fra supper og forretter til omeletter og salater. Den kommer i tre farger: grønn, hvit og lilla. Den grønne varianten er den mest vanlige.
Hvit asparges er ansett som en delikatesse, spesielt i Tyskland. Det er den samme varianten som grønn asparges, men dyrkes i mørket for å hindre fargeutvikling. Lilla asparges er en annen type asparges, og ble først dyrket i Albenga-regionen i Italia. Den er søtere på smak enn den hvite eller den grønne og fullpakket med antioksidanter som kalles anthocyaniner.

Grønnsak med historisk sus!

Asparges har vært dyrket siden rundt 3000 f.Kr. Den er antatt å ha sin opprinnelse i det østlige Middelhavet og Lilleasia. Tempelbilder fra oldtidens Egypt viser en farao som tilbyr asparges til gudene.
I dag vokser asparges i sandholdig jord i Europa, Afrika, Asia og Amerika. I Europa foregår innhøstingen fra rundt april til slutten av juni. Asparges inneholder mange næringsstoffer, og sies å ha gunstige egenskaper mot aldring og sykdommer som kreft, hjerte- og karsykdommer, nyrestein og leddsmerter.

Se hvordan du lager den perfekte aspargesen her:

Om Electrolux

Electrolux, en av de globale lederne innen husholdningsprodukter og selger mer enn 40 millioner produkter hvert år, til kunder i 150 land. Vårt fokus er på innovasjoner som er designet med omtanke, basert på omfattende forbrukerinnsikt, for å dekke de reelle behovene til forbrukere og profesjonelle. Våre produkter inkluderer kjøleskap, oppvaskmaskiner, vaskemaskiner, støvsugere og ovner, solgt under merkevarer som Electrolux, AEG-Electrolux, Zanussi, Eureka og Frigidaire.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2995

Aktuelle oppskrifter

Prøv også Biff av indrefilet med pannestekt asparges og øste.
Biff av indrefilet m...
Prøv også Asparges med spekeskinke og parmesan.
Asparges med spekesk...
Prøv også Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke.
Aspargessuppe med to...


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!