Gå til forsiden av matoppskrift.no

E-nummer fra 1000 til 1520. Mest enzymer og modifisert stivelse

Oppdatert: Publisert: 16.10.2013 Tema: Tilsetningsstoffer Forfatter:




Her er oversikt over alle numrene fra 1000 til 1520. Dette er stort sett enzymer og modifisert stivelse.

Dette er de gamle sidene med E-nummer oversikter. De er ikke oppdatert siden 2004 og det kan forekomme feil.

E 1103 Invertase

Type: Enzym. spalter sukker.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Sjokolade, marsipan
Tillatt: Norge og EU

E 1105 Lysozym

Type: Enzym. Naturlig stoff. lagd av eggehviter
Allergi/skadelighet: Ufarlig. Obs ved stor allergi mot egg.
Bruksområde: Ost
Tillatt: Norge og EU

E 1200 Polydekstrose

Type: Fyllstoff. lagd av glukose.
Allergi/skadelighet: Avførende i store mengder
Bruksområde: Lettprodukter
Tillatt: Norge og EU

E 1201 Polyvinylpyrrolidon

Type: Fyllstoff
Allergi/skadelighet: Usikkert
Bruksområde: Kosttilskudd som tabletter
Tillatt: Norge og EU

E 1202 Polyvinylpolypyrrolidon

Type: Fyllstoff
Allergi/skadelighet: Usikkert
Bruksområde: Kosttilskudd som tabletter. Vin
Tillatt: Norge og EU

E 1404 Oksidert stivelse

Type: Modifisert stivelse. Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Mye forskjellig bla sauser og dressinger
Tillatt: Norge og EU

E 1410 Monostivelsefosfat

Type: Modifisert stivelse. Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: kaker, sauser dressinger osv
Tillatt: Norge og EU

E 1412 Distivelsefosfat

Type: Modifisert stivelse. Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Bla spedbarnsmat
Tillatt: Norge og EU

E 1413 Fosfatert distivelsesfosfat

Type: Modifisert stivelse. Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Bla spedbarnsmat. Lite brukt i Norge
Tillatt: Norge og EU

E 1414 Acetylert distivelsesfosfat

Type: Modifisert stivelse. Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Bla spedbarnsmat. Lite brukt i Norge
Tillatt: Norge og EU

E 1420 Acetylert stivelse

Type: Modifisert stivelse. Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Godterier, spedbarnsmat
Tillatt: Norge og EU

E 1422 Acetylert distivelsesadipat

Type: Modifisert stivelse. Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Mange ferdigmatprodukter, sauser osv
Tillatt: Norge og EU

E 1440 Hydroksypropylstivelse

Type: Modifisert stivelse. Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet: Usikkert
Bruksområde: Godterier, ferdigmat, kaker
Tillatt: Norge og EU

E 1442 Hydroksypropylstivelsesfosfat

Type: Modifisert stivelse. Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet: Usikkert
Bruksområde: Ferdigmat, ketchup, kaker
Tillatt: Norge og EU

E 1450 Natriumoktenylsuksinatstivelse

Type: Modifisert stivelse. Brukes til fortykningsmiddel. Emulgator
Allergi/skadelighet: Usikkert
Bruksområde: Lite brukt. Ferdigvarer
Tillatt: Norge og EU

E 1451 Acetylert oksidert stivelse

Type: Emulgator, fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet: Ukjent
Bruksområde: Ukjent
Tillatt: Norge og EU

E 1505 Trietylsitrat

Type: Antioksidant. Syntetisk
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Tørkede egg produkter
Tillatt: Norge og EU

E 1518 Glyseryltriacetat

Type: Bærestoff. Syntetisk.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Bærestoff for andre tilsetningstoffer
Tillatt: Norge og EU




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2769


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!