Gå til forsiden av matoppskrift.no

E-nummer fra 500 til 599. Mest surhetsregulerende midler. antiklumpemidler. hevemidler

Oppdatert: Publisert: 16.10.2013 Tema: Tilsetningsstoffer Forfatter:




Muffins Her er oversikt over alle numrene fra 500 til 599. Dette er litt forskjellige stoffer med bla surhetsregulerende midler, antiklumpemidler, hevemidler osv

Dette er de gamle sidene med E-nummer oversikter. De er ikke oppdatert siden 2004 og det kan forekomme feil.

E 500 Natriumhydrogenkarbonat

Type: Surhetsregulerende, hevemiddel. Natron. salt av karbondioksid. basiske.Kan produseres kunstig.
Allergi/skadelighet: Ufarlig i moderate mengder
Bruksområde: Bakepulver, kaker, brød, selters, nyco, smør og margarin
Tillatt: Norge og EU

E 500 Natriumkarbonat

Type: Surhetsregulerende, hevemiddel. soda
Allergi/skadelighet: Ufarlig i moderate mengder
Bruksområde: Bakepulver, kaker, brød, selters, lutefisk, nyco, smør og margarin
Tillatt: Norge og EU

E 500 Natriumsesquikarbonat /hydrogendikarbonat

Type: Surhetsregulerende, hevemiddel.
Allergi/skadelighet: Ufarlig i moderate mengder
Bruksområde: Bakepulver, kaker, brød, selters, lutefisk, nyco, smør og margarin
Tillatt: Norge og EU

E 501 Kaliumhydrogenkarbonat

Type: Surhetsregulerende, hevemiddel. kaliumsalt av karbondioksid
Allergi/skadelighet: Ufarlig i moderate mengder
Bruksområde: Kaker, godteri, brød, lutfisk
Tillatt: Norge og EU

E 501 Kaliumkarbonat

Type: Surhetsregulerende, hevemiddel.kaliumsalt av karbondioksid. pottaske
Allergi/skadelighet: Ufarlig i moderate mengder
Bruksområde: Kaker, godteri, brød, lutfisk
Tillatt: Norge og EU

E 503 Ammoniumhydrogenkarbonat

Type: Surhetsregulerende, hevemiddel. Hornsalt(hjortetakksalt).
Allergi/skadelighet: Ikke spis for mye. Litt ubehagelig ammoniakksmak
Bruksområde: Kaker og kjeks.
Tillatt: Norge og EU

E 503 Ammoniumkarbonat

Type: Surhetsregulerende, hevemiddel.
Allergi/skadelighet: Ikke spis for mye. Litt ubehagelig ammoniakksmak
Bruksområde: Kaker og kjeks.
Tillatt: Norge og EU

E 504 Magnesiumhydroksidkarbonat

Type: Surhetsregulerende, hevemiddel, antiklumpemiddel. er ett naturlig mineral. Men kan lages kunstig.
Allergi/skadelighet: ufarlig
Bruksområde: Salt, kosttilskudd, kaker
Tillatt: Norge og EU

E 504 Magnesiumkarbonat

Type: Surhetsregulerende, hevemiddel, antiklumpemiddel. er ett naturlig mineral. Men kan lages kunstig.
Allergi/skadelighet: ufarlig
Bruksområde: Salt, kosttilskudd, kaker
Tillatt: Norge og EU

E 507 Saltsyre

Type: Surhetsregulerende. Finns i magesyren. Lages kunstig
Allergi/skadelighet: Farlig konsentrert.
Bruksområde: Kan brukes i drikkevann og drikkevarer i EU. Små mengder
Tillatt: Norge og EU

E 508 Kaliumklorid

Type: Surhetsregulerende og brukes til å gi enkelte matvarer gelekonsistens.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Tilsetning i bordsalt. Øl, energidrikker, margarin, rognprodukter, brød, spekemat
Tillatt: Norge og EU

E 509 Kalsiumklorid

Type: Surhetsregulerende, kan og hjelpe til at matvarer holder seg sprø og friske.
Allergi/skadelighet: Ufarlig i små mengder
Bruksområde: Hermetikk, bordsalt, ost, syltetøy, gele
Tillatt: Norge og EU

E 510 Ammoniumchlorid

Type: Surhetsregulerende, hevemiddel, meltilsetning. Er salmiakk
Allergi/skadelighet: Ufarlig i mindre mengder
Bruksområde: Pastiller, lakris, snus og tyggetobakk
Tillatt: Ikke tillatt

E 511 Magnesiumklorid

Type: Surhetsregulerende, salt av saltsyre,
Allergi/skadelighet: ufarlig
Bruksområde: Mineralvann, og matvarer med magnesium tilskudd. ost, syltetøy. Lite brukt i Norge
Tillatt: Norge og EU

E 512 Tinnklorid

Type: Stabilisator. Tinnsalt av saltsyre.
Allergi/skadelighet: Skadelig i mengder. Bør unngås.
Bruksområde: Ikke i norge. Brukes i EU i hermetisk frukt og grønnsaker.
Tillatt: Norge og EU

E 513 Svovelsyre

Type: Sterk yre, surhetsregulerende.
Allergi/skadelighet: Farlig i mengder
Bruksområde: Øl, drikkevarer, drikkevann
Tillatt: Norge og EU

E 514 Natriumsulfat

Type: Surhetsregulerende. Salt av svovelsyre
Allergi/skadelighet: Ufarlig i moderate mengder
Bruksområde: Mineralvann og alkoholholdige drikkevarer
Tillatt: Norge og EU

E 514 Natriumhydrogensulfat

Type: Surhetsregulerende. Salt av svovelsyre
Allergi/skadelighet: Ufarlig i moderate mengder
Bruksområde: Mineralvann og alkoholholdige drikkevarer
Tillatt: Norge og EU

E 515 Kaliumsulfat

Type: Surhetsregulerende. produsert av ett mineral. Ph regulerende
Allergi/skadelighet: Ufarlig i moderate mengder
Bruksområde: Drikkevarer, hobbyvinsett
Tillatt: Norge og EU

E 515 Kaliumhydrogensulfat

Type: Surhetsregulerende. produsert av ett mineral. Ph regulerende
Allergi/skadelighet: Ufarlig i moderate mengder
Bruksområde: Drikkevarer, hobbyvinsett
Tillatt: Norge og EU

E 516 Kalsiumsulfat

Type: Surhetsregulerende , fyllstoff. Er gips.
Allergi/skadelighet: Ufarlig i moderate mengder
Bruksområde: kaker, kosttilskudd, dessert pulver
Tillatt: Norge og EU

E 517 Ammoniumsulfat

Type: Bærestoff. Ammoniakksalt av svovelsyre
Allergi/skadelighet: Skadelig i mengder
Bruksområde: Ikke i norge. Vin og ølproduksjon i EU
Tillatt: Norge og EU

E 520 Aluminiumsulfat

Type: Konsistensmiddel. Aluminiumsalt av svovelsyre
Allergi/skadelighet: Skadelig i mengder. Usikkerhet rundt dette.
Bruksområde: Drikkevann, eggprodukter og kandiserte frukter.
Tillatt: Norge og EU

E 521 Aluminiumnatriumsulfat

Type: Konsistensmiddel.Aluminiumsalt og natriumsalt av svovelsyre
Allergi/skadelighet: Skadelig i mengder. Usikkerhet rundt dette.
Bruksområde: eggprodukter og kandiserte frukter.
Tillatt: Norge og EU

E 522 Aluminiumkaliumsulfat

Type: Surhetsregulerende, Konsistensmiddel.
Allergi/skadelighet: Skadelig i mengder. Usikkerhet rundt dette.
Bruksområde: Eggprodukter og kandiserte frukter. Syltede frukter og grønnsaker
Tillatt: Norge og EU

E 523 Aluminiumammoniumsulfat

Type: Surhetsregulerende, aluminiumsalt og ammonoiumsalt av svovelsyre
Allergi/skadelighet: Skadelig i mengder. Usikkerhet rundt dette.
Bruksområde: Eggprodukter og kandiserte frukter
Tillatt: Norge og EU

E 524 Natriumhydroksid

Type: Surhetsregulerende,. Kaustisk soda. Syntetisk.
Allergi/skadelighet: Farlig konsentrert
Bruksområde: Lutefisk, margarin, ost, kakemikser, kakao
Tillatt: Norge og EU

E 525 Kaliumhydroksid

Type: Surhetsregulerende, syntetisk,
Allergi/skadelighet: Farlig konsentrert
Bruksområde: Lutefisk, kakao
Tillatt: Norge og EU

E 526 Kalsiumhydroksid

Type: Surhetsregulerende, syntetisk,
Allergi/skadelighet: Ufarlig i små mengder.
Bruksområde: Kakao, bakeprodukter
Tillatt: Norge og EU

E 527 Ammoniumhydroksid

Type: Surhetsregulerende, syntetisk,
Allergi/skadelighet: Ufarlig i små mengder.
Bruksområde: Kakao og sjokolade
Tillatt: Norge og EU

E 528 Magnesiumhydroksid

Type: Surhetsregulerende, syntetisk,
Allergi/skadelighet: Ufarlig i små mengder.
Bruksområde: Kakao og sjokolade. Lite brukt
Tillatt: Norge og EU

E 529 Kalsiumoksid

Type: Surhetsregulerende. Brukes en del i produksjonen av øl.
Allergi/skadelighet: Ufarlig i små mengder.
Bruksområde: Diverse varer. Kakaoprodukter.
Tillatt: Norge og EU

E 530 Magnesiumoksid

Type: Surhetsregulerende. Antiklumpemiddel. Syntetisk men finnes naturlig.
Allergi/skadelighet: Ufarlig i små mengder.
Bruksområde: Kakemikser, kosttilskudd, fyllstoff i piller.
Tillatt: Norge og EU

E 535 Natriumferrocyanid

Type: Antiklumpemiddel. Syntetisk
Allergi/skadelighet: Farlig i mengder.
Bruksområde: Salt som antiklumpemiddel
Tillatt: Norge og EU

E 536 Kaliumferrocyanid

Type: Antiklumpemiddel. Syntetisk
Allergi/skadelighet: Farlig i mengder.
Bruksområde: Salt som antiklumpemiddel
Tillatt: Norge og EU

E 538 Kalsiumferrocyanid

Type: Antiklumpemiddel. Syntetisk
Allergi/skadelighet: Farlig i mengder.
Bruksområde: Salt som antiklumpemiddel
Tillatt: Norge og EU

E 540 Dicalciumdiphosphat

Type: Surhetsregulerende og emulgator. Salt av fosforsyre.
Allergi/skadelighet: Omstridt, ikke til hyperaktive barn. Kan inneholde forurensinger
Bruksområde: Ukjent
Tillatt: Ikke tillatt

E 541 Natriumaluminiumfosfat, surt

Type: Surhetsregulerende.Hevemiddel.
Allergi/skadelighet: Ufarlig i moderate mengder
Bruksområde: Kaker, kake mikser, brød og bakervarer
Tillatt: Norge og EU

E542 - Kalk fosfat

Type: Antiklumpemiddel og mineraltilskudd. Lages av bein.
Allergi/skadelighet: Ukjent
Bruksområde: Ukjent
Tillatt: Ikke tillatt

E 543 Calciumnatriumpolyphosphat

Type: Emulgator. kalsium natriumsalt av fosforsyre. Syntetisk
Allergi/skadelighet: Omstridt, ikke til hyperaktive barn. Kan inneholde forurensinger
Bruksområde: Ukjent
Tillatt: Ikke tillatt

E 544 Calciumpolyphosphat

Type: Emulgator. kalsiumsalt av fosforsyre. Syntetisk
Allergi/skadelighet: Omstridt, ikke til hyperaktive barn. Kan inneholde forurensinger. (tungmetaller)
Bruksområde: Ukjent
Tillatt: Ikke tillatt

E 550 Natriumsilicat

Type: Antiklumpemiddel.
Allergi/skadelighet: Kan være farlig i mengder. brukes ikke
Bruksområde: Vaskemidler
Tillatt: Forbudt

E 551 Silisiumdioksid

Type: Antiklumpemiddel. Stabilisator. Finns i naturen
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Tørket frukt, potetmos, salt, kosttilskudd, tannkrem
Tillatt: Norge og EU

E 552 Kalsiumsilikat

Type: Antiklumpemiddel naturlig men lages og syntetisk.Mineral
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: salt, krydder, drikke pulver, kosttilskudd.
Tillatt: Norge og EU

E 553 a Magnesiumtrisilikat/magnesiumsilikat

Type: Antiklumpemiddel, Finnes i naturen.
Allergi/skadelighet: Ufarlig i små mengder.
Bruksområde: Kosttilskudd, diverse pulver mat.
Tillatt: Norge og EU

E 553 b Talkum

Type: Antiklumpemiddel, Finnes i naturen.
Allergi/skadelighet: Kan være farlig ved feks innånding. Brukes mye i kosmetikk.
Bruksområde: Enkelte tabletter, kosttilskudd, polert ris
Tillatt: Norge og EU

E 554 Natriumaluminiumsilikat

Type: Antiklumpemiddel, naturlig mineral
Allergi/skadelighet: Usikkerhet om farlighet
Bruksområde: Kosttilskudd, pulversupper og sauser, kake mikser og feks ferdige mikser for feks omeletter
Tillatt: Norge og EU

E 555 Kaliumaluminiumsilikat

Type: Antiklumpemiddel, Salt av silicat. Naturlig i naturen
Allergi/skadelighet: Usikkerhet om farlighet
Bruksområde: Kosttilskudd
Tillatt: Norge og EU

E 556 Kalsiumaluminiumsilikat

Type: Antiklumpemiddel,
Allergi/skadelighet: Usikkerhet om farlighet
Bruksområde: Kosttilskudd
Tillatt: Norge og EU

E 558 Bentonit

Type: Bærestoff, antiklumpemiddel. En type aluminiumsilikat
Allergi/skadelighet: Usikkerhet om farlighet
Bruksområde: Tilsetning i fargestoffer. Vinproduksjon
Tillatt: Norge og EU

E 559 Aluminiumsilicat

Type: Antiklumpemiddel. naturlig stoff.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Kosttilskudd
Tillatt: Ikke tillatt

E 570 Fettsyrer

Type: Antiklumpemiddel. naturlig funnet i fett. Gjelder alle spiselige fettsyrer
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Sjokolade, kosttilskudd
Tillatt: Norge og EU

E 572 Magnesiumstearat

Type: Det samme som E 470 b. Lages syntetisk av fettsyrer.
Allergi/skadelighet: Se E 470 b
Bruksområde: Se E 470 b
Tillatt: Ikke tillatt

E 574 Glukonsyre

Type: Surhetsregulerende. Lages av glykose.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Flere forskjellige matvarer i EU
Tillatt: Norge og EU

E 575 Glukono-delta-lakton

Type: Surhetsregulerende. Laget ved oskydasjon av druesukker.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Kakemikser, brød, ost, spekemat.
Tillatt: Norge og EU

E 576 Natriumglukonat

Type: Konserveringsmiddel, emulgator.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Sjokolade, konfekt,
Tillatt: Norge og EU

E 577 Kaliumglukonat

Type: Emulgator, konserveringsmiddel
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Forskjellige matarer, Lite brukt
Tillatt: Norge og EU

E 578 Kalsiumglukonat

Type: Emulgator.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Tannkrem, godterier.
Tillatt: Norge og EU

E 579 Jernglukonat

Type: Fargestoff.Sukkerholdig
Allergi/skadelighet: Ufarlig. Avførende
Bruksområde: Svarte oliven
Tillatt: Norge og EU

E 585 Jernlaktat

Type: Fargestoff. Svart . Jernsalt av melkesyre.
Allergi/skadelighet: Ikke kjente problemer
Bruksområde: Frukt og grønnsaker i olje, eddik oliven
Tillatt: Norge og EU




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2773


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!