Gå til forsiden av matoppskrift.no

Egg på flere måter

Oppdatert: 28.09.2016 Publisert: 09.10.2009 Tema: Egg Forfatter: Fotograf: Lisa Westgaard, Alf Børjesson
Egg kan tilberedes enkelt på flere måter, og kan fungere som en lett middag, feks stekt på brødskiver. Men hvordan kokes og stekes egg riktig?

Slik får du det perfekte kokte egg
Egg kokes i vann og det beste er å bruke egg som har romstemperatur. Det får man med å ta de ut av kjøleskapet dagen før, men det går greit med kalde egg også. Men siden egg har lett for å sprekke når man legger de i vannet, er det lurt å lage ett lite hull med en nål i den butte enden av egget.
Kok opp vann i en kjele og trekk kjelen til side mens eggene legges forsiktig opp i kokevannet uten at de støter mot bunnen av kjelen. For at eggene skal bli perfekte er det viktig at man følger med på klokka.
For at alle skal få et perfekt egg må eggene tas opp av det kokende vannet etter hvert. Skyll egget under rennende, kaldt vann for at kokeprosessen ikke skal fortsette inne i egget.

Koketider for egg
Bløtkokt 3-5 minutter
”Smilende” 6-8 minutter
Hardkokt 8-10 minutter
Jeg personlig foretrekker eggene smilende.

Stekt egg
Stekt egg og bacon er velkjent fra Marve Fleksnes, og dette smaker like godt som det lukter. Og steking av egg er enkelt.
Ta ut eggene og smør. Sett en stekepanne på komfyren med litt smør i. varm den opp, men ikke så smøret blir helt brunt. det er lurt å ikke ha for sterk varme her. Når smøret er litt fresende så "kakkes" egget på kanten av stekepannen og helles forsiktig i pannen, uten at plommen knuser. Stek gjerne flere egg samtidig, men ikke oppå hverandre. Stek egget ved svak varme til hviten så vidt er stivnet. Fjern eventuelt den blanke hinnen som ligger over plommen, men vær forsiktig så du ikke ødelegger plommen. Noen liker eggene snudd og andre liker eggeplommen knust og stivnet. Smak og behag.

Skal du ha bacon til, kan det være lurt å sprøsteke denne først. Men og andre ting er godt sammen med egg, som:
Stekte karbonader, pølser, skinke, stekte poteter, grønnsaker eller feks min favoritt svinekoteletter!! Du tror det ikke før du får smakt det.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:204

Aktuelle oppskrifter

Prøv også Omelette con gli spinaci (Spinat omeletter).
Omelette con gli spi...
Prøv også Egg Benedict.
Egg Benedict...
Prøv også Eggerøre med urter.
Eggerøre med urter...


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!