Gå til forsiden av matoppskrift.no

Egg på flere måter

Oppdatertdato: 28.09.2016 Publisert først: 09.10.2009 Tema: Egg Forfatter: Fotograf: Lisa Westgaard, Alf Børjesson


Egg kan tilberedes enkelt på flere måter, og kan fungere som en lett middag, feks stekt på brødskiver. Men hvordan kokes og stekes egg riktig?

Slik får du det perfekte kokte egg
Egg kokes i vann og det beste er å bruke egg som har romstemperatur. Det får man med å ta de ut av kjøleskapet dagen før, men det går greit med kalde egg også. Men siden egg har lett for å sprekke når man legger de i vannet, er det lurt å lage ett lite hull med en nål i den butte enden av egget.
Kok opp vann i en kjele og trekk kjelen til side mens eggene legges forsiktig opp i kokevannet uten at de støter mot bunnen av kjelen. For at eggene skal bli perfekte er det viktig at man følger med på klokka.
For at alle skal få et perfekt egg må eggene tas opp av det kokende vannet etter hvert. Skyll egget under rennende, kaldt vann for at kokeprosessen ikke skal fortsette inne i egget.

Koketider for egg
Bløtkokt 3-5 minutter
”Smilende” 6-8 minutter
Hardkokt 8-10 minutter
Jeg personlig foretrekker eggene smilende.

Stekt egg
Stekt egg og bacon er velkjent fra Marve Fleksnes, og dette smaker like godt som det lukter. Og steking av egg er enkelt.
Ta ut eggene og smør. Sett en stekepanne på komfyren med litt smør i. varm den opp, men ikke så smøret blir helt brunt. det er lurt å ikke ha for sterk varme her. Når smøret er litt fresende så "kakkes" egget på kanten av stekepannen og helles forsiktig i pannen, uten at plommen knuser. Stek gjerne flere egg samtidig, men ikke oppå hverandre. Stek egget ved svak varme til hviten så vidt er stivnet. Fjern eventuelt den blanke hinnen som ligger over plommen, men vær forsiktig så du ikke ødelegger plommen. Noen liker eggene snudd og andre liker eggeplommen knust og stivnet. Smak og behag.

Skal du ha bacon til, kan det være lurt å sprøsteke denne først. Men og andre ting er godt sammen med egg, som:
Stekte karbonader, pølser, skinke, stekte poteter, grønnsaker eller feks min favoritt svinekoteletter!! Du tror det ikke før du får smakt det.

Omelette con gli spinaci (Spinat omeletter)


Prøv også Omelette con gli spinaci (Spinat omeletter).

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.05.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Diabetes info
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

8 Egg
50 g Parmesan ost
300 g Spinat
20 g Olje, oliven


Spesiell omelett som smaker godt.


Fremgangsmåte

Når spinaten har blitt kokt og vannet er tømt ut hakk det opp og bland det med egg og Parmesan ost. Tilsett litt salt og stek det i en panne med olje.

MERK Asparges, løk, gresskar eller andre ingredienser som kan brukes til å sette smak på omeletten kan brukes istedenfor spinaten så lenge det har et lavt glukose innhold.

Sendt inn av klinisk ernæringsfusiolog Mrs. Claudia Contegiacomo

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 132,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:204





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.