Gå til forsiden av matoppskrift.no

Endelig er det norske jordbær i salg

Oppdatert: 26.06.2015 Publisert: 25.06.2015 Tema: Forfatter: Fotograf: Frukt.no Kilder: Frukt.no
Sommervarmen har latt vente på seg. Og vi har ventet på de norske jordbærene. Men nå kommer de. Rogaland, Sørlandet og Vestfold er i full gang med høsting, og det meldes om fine bær med svært søt og god smak. Bærene har fått modnet seg over lang tid, og det gir ekstra med både smak og aroma.

Vi har flere gode jordbærsorter. De største er nå Korona og Sonata. Videre plukkes det Zefyr, Honeoye, Elsanta, Bounty og Polka. Store, røde og søte bær med god aroma er hva vi nordmenn liker.

Bærforbruket vårt generelt øker år for år. Omsetningen økte fra 1,4 milliarder kroner i 2013 til 1,425 milliarder kr i 2014. Volumøkningen lå på 11,5 % fra 2013 til 2014. Jordbær spises av absolutt alle i den norske befolkningen, uavhengig av alder, kjønn, inntekt og utdannelse.

Vi spiser de friske og herlige bærene gjennom hele sesongen. Tidligere var det høyst naturlig å sylte, safte og fryse bort for høsten og vinteren. I dag spiser vi det aller meste som de er i sesongen. Friske jordbær til alt av grillmat, til spekemat og sommerens ostefat, i grønne salater, i drikker og drinker, til varierte desserter og kaker. Det har blitt mer og mer selvfølgelig å bruke jordbær til dagens frokost- og lunsjmåltid. Fortsatt er jordbær med fløte, vaniljesaus eller is den aller mest spiste varianten.

Jordbær er rik på vitaminer, mineraler og antioksidanter, og av energi har de bare 37 kcal pr. 100 g.
Les mer om næringsinnhold i jordbær
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2996

Aktuelle oppskrifter

Prøv også Kald jordbærsuppe.
Kald jordbærsuppe...
Prøv også Pannacotta med bærmousse.
Pannacotta med bærmo...
Prøv også Jordbær sommerdrink.
Jordbær sommerdrink...


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!