Gå til forsiden av matoppskrift.no

Enkelt og raskt å sylte. safte og bake i sommer

Oppdatert: 10.07.2011 Publisert: 08.07.2011 Tema: Konservering Forfatter: Fotograf: Dansukker




La deg inspirere av sommerens frukter og bær for sylting, safting og baking i sommer. Her får du nye oppskrifter for enhver anledning – alt fra luksus-jordbærsyltetøy og forfriskende drinker til deilige desserter. Å lage syltetøy, saft og bakervarer er både enkelt og morsomt. Det trenger ikke ta mye tid. Med syltesukker fyller man raskt noen glass med syltetøy laget av ens favorittbær og -frukter. Bruk en basisoppskrift for syltetøy samt sesongens bær og frukter. Mulighetene er uendelige.

Feir med luksus-jordbærsyltetøy

Det er lett å lage syltetøy med Dansukker syltesukker. Del noen jordbær i skiver og bland sammen med syltesukker i en kasserolle. La det koke i fem minutter og vips har du luksus-jordbærsyltetøy. Morsomt å kunne servere sammen med sommerens vafler, eller hva?

Forfriskende sommargazpacho

Hva er mer nedkjølende en varm sommerdag enn en forfriskende sommersuppe av bær og frukt? Overrask med en gazpacho! Bland bær og melon med en god sirupsblanding laget av Dansukker Lys Sirup, Vaniljesukker Fairtrade, mynte og vann. La den avkjøles i kjøleskapet og tilsett friske jordbær, melon og isbiter – herlig forfriskende en varm sommerdag!

Nyt alle de herlige frukter og bær som sommeren kan by på; sylt, saft og bak i sommer!

I følgende dagligvarekjeder får man kjøpt syltesukker:

Rema, men de venter stort sett til sommersesongen begynner.
Coop, ICA og dagligvarebutikker med et bredere varesortiment selger syltesukker hele året.

Oppskriftsforslag

Grunnoppskrift syltetøy

1–2 kg bær
(avhengig av hvor søtt syltetøy du vil ha)
1 kg Dansukker Syltesukker

Skyll og rens bærene. Bland bær (store bær deles) og syltesukker i en kasserolle, og kok i 3–10 minutter avhengig av bærtype. Skum godt av, og hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Luksusjordbærsyltetøy, ca 5 dl

250 g jordbær
2 dl Dansukker Syltesukker
1 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
2 cl konjakk

Skyll jordbærene, fjern hamsen og del dem i skiver. Bland jordbærskiver med syltesukker i en kasserolle, og kok i 3–4 minutter. Ta kasserollen av varmen, og tilsett vaniljesukker og konjakk. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Sommergazpacho, 4–6 porsjoner

1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Sukker
1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
1 dl vann
2–3 kvister frisk mynte
250 g blåbær
125 g jordbær
250 g vannmelon i biter, uten kjerner
Isbiter

Pynt: Blåbær, jordbær og melonbiter

Kok opp sirup, vaniljesukker, vann og mynte. Ta ut myntekvistene. Kjør bær og melon i foodprosessor/blender til en helt jevn blanding. Bland dette med sirupsmiksen. Sett i kjøleskap i noen timer, gjerne over natten. Ha isbiter i porsjonsskåler, og sil deretter suppen i. Pynt med blåbær, jordbær- og melonbiter.

Sommersmoothie, ca 1 glass

75 g bær, f.eks. bringebær, blåbær eller jordbær
1 dl lettmelk
1 dl naturell lettyoghurt
1 dl isbiter
1 ss Dansukker Melis

Bland samtlige ingredienser i en foodprosessor/blender og kjør til blandingen er jevn. Hell over i et glass.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2198


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!