Gå til forsiden av matoppskrift.no

Europas største is-disk

Oppdatert: 10.03.2006 Publisert: 10.03.2006 Tema: Dessert Forfatter: Fotograf: Kjell M. Kaasa/Newswire




Hva med en rabarbra-is, eller is med smak av sjokolade og chili? Europas største is-disk er åpnet i Norge, med 80 forskjellige smaker.
Disken befinner seg i på kjøpesenteret CC Vest i Oslo, og er blitt ti meter lang for å romme hele utvalget.

Egen is

– Dagligvarebutikker og kiosker har ikke plass til de mer sjeldne istypene. Vi hadde plass her, og valgte å ta’n helt ut. Is-disken er blitt Europas største i sitt slag, sier Remi Goulignac i United Bakeries.
Han har nettopp åpnet sitt første bakeri, et håndverksbakeri med franske spesialiteter innen brød og bakervarer. Han er den første bakeren som satser tungt på iskrem i et bakeri.
– Vi tror det er et uutnyttet potensial i kombinasjonen av brødvarer og iskrem. Også iskremen er vår egen, laget på bestilling i Frankrike etter gamle håndverkstradisjoner. Derfor består for eksempel sorbé-utgavene av nesten 80 prosent frukt, sier Goulignac.

Nye hit’er

Goulignac har ikke betenkeligheter med å åpne stor is-disk mens det ennå er full vinter.
– Nordmenn er helt i verdenstoppen i iskremspising, i gjennomsnitt 12,5 liter iskrem i året. Til forskjell fra land sørover i Europa, spiser vi mye iskrem om vinteren også. Det er ikke så mange andre land der for eksempel iskake er en del av julemattradisjonen, sier Goulignac.
Han tror kundene kan ende opp med en utvidet forståelse av hvilke smaker er iskrem kan ha.
– ’’Rom rosin’’ smaker helt fantastisk. Det samme gjør ’’Diamant’’, med karamelliserte mandler. De kan rett og slett bli en hit. Jeg har også tro på pepperkake-is og honning med pinjekjerne.
Det er likevel klassikerne som kommer til å dra lasset.
– Selv om utvalget er stort, vil vi selge mest av typer som sjokolade, vanilje og mango. Seksti prosent av smakene i disken vil det ikke gå mye av, men de er med på å understreke at iskrem er mer spennende enn du var klar over, sier Goulignac.

Smakt disse iskremene før?

  • fiken
  • markjordbær
  • lime
  • tomat
  • fiol
  • sjokolade chili
  • paprika
  • peanøtter
  • svisker i armagnac
  • cognac rosin
  • kremost
  • kanel
  • honning og pinjekjerne
  • pepperkake
  • blåbær
  • hvit sjokolade
  • rose
  • rabarbra
  • bakt eple





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:786


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!