Gå til forsiden av matoppskrift.no

Farnese Montepulciano d´Abruzzo DOC 2004

Oppdatertdato: 18.07.2006 Publisert først: 18.07.2006 Tema: Rødvin Forfatter:


Bra kjøp for nese og munn

Denne vinen kan utvilsomt bli et av sommerens høydepunkter innen vin. Den er både billig og bra, og er god både med og uten mat.

Farnese Montepulciano d’Abruzzo kommer fra Ortona, San Salvo og Pollutri i Abruzzo i Italia.

Fargen er rubinrød og duften er intens med preg av røde bær, svisker og noe vanilje. Vinen er relativt fyldig med modne tanniner. Dette gjør at den går godt til lyst kjøtt, salami, rødt kjøtt, diverse oster og italiensk mat generelt. Men vinen er lettdrikkelig, også uten matfølge.

Abruzzo er ikke en av Italias mest kjente vinregioner. Mange kjenner likevel til vinene, og flere har særlig drukket viner på druen Montepulciano. Dette er en av Italias mest produktive regioner når det kommer til vin. Gjennomgående for viner på Motepulciano-druen fra denne regionen, er at de er rike med modne tanniner og god syre til en billig penge.

Det er fort gjort å forveksle Montepulciano-druen med eksklusiv vin fra Montepulciano i Toscana. De har ingenting å gjøre med hverandre. Druen er plantet flere steder i Italia, men den modner sent og ville derfor ikke blitt særlig god om den ble dyrket i Nord-Italia.

Vinene er lagret på eikefat i tre måneder og har modnet ytterligere tre på flaske før lansering.

Et aldri så lite kvalitetsstempel kan være at den tidligere er kåret til verdens beste kupp av Robert Parker i The Wine Advocate.
Vi testet flaskevinen, men den selges også på papp. Da heter den imidlertid Farnese Fernato Rosso. Innholdet skal være identisk, men navnet måtte byttes på grunn av lokal vinlov.

Smak og behag

Navn: Farnese Montepulciano d'Abruzzo DOC 2004
Land/distrikt: Italia/Abruzzo
Produsent: Vini Farnese
Varenummer: 75 cl. 32891 (fullsortiment) 300 cl. 41543 (bestillingsutvalg)
Pris: 89,90 (75 cl.) 319,90 (300cl.)
Alkoholstyrke: 13 %
Druer: 100 % Montepulciano
Vurdering: Fargen er rubinrød. Duften er intens med preg av røde bær, svisker og noe vanilje. Vinen er relativt fyldig og kompleks med modne tanniner.
Passer til: Dette er en lettdrikkelig vin så den kan drikkes uten matfølge. Den går også godt til italiensk mat generelt, lyst kjøtt, rødt kjøtt, salami og diverse oster.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:875

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.