Gå til forsiden av matoppskrift.no

Festbuffé til St.Hans

Oppdatert: 22.06.2011 Publisert: 22.06.2008 Tema: SanktHans Forfatter: Fotograf: melk.no




Sørg for å ha alle ingrediensene i hus og inviter til felles arbeidsøkt. Sosialt og hyggelig og du slipper å lage all maten selv.

Urtebrød

Porsjoner: 2

Ingredienser:
5 dl lettmelk
50 g gjær
50 g smør smeltet
2 ts salt
2 ss sukker
1 dl persille finhakket
1 dl gressløk finhakket
1 dl solsikkekjerner
14 dl hvetemel
1 stk. egg til pensling
1 ss maldonsalt til dryss på toppen

I stekeovn 220 °C i 30 – 40 minutter

Varm opp melken til 37°C. Rør ut gjæren i den lunkne melke, tilsett smeltet smør, salt, sukker, gressløk og persille. Tilsett nesten alt melet og arbeid med deigen til den kjennes smidig og glatt. Heves til dobbelt størrelse. Del deigen i to emner og del de igjen i to. Trill hver del til to lange pølser og tvinn dem sammen på langs. Legges på bakeplate og etterheves i 30 minutter. Pensles med egg og dryss over havsalt før brødene stekes midt i ovnen.

Ovnsbakt potetsalat

Porsjoner: 10

2 kg nypotet
3 ss smør smeltet
1 ts salt
2 stk. rødløk
2 bunt reddik
1 bunt persille
1 pk. ferdigkuttet salatblanding

Dressing:
1 beger kesam
3 ss pesto

I stekeovn: 225 °C i 30 minutter

Vask potetene og del dem i to. Legg potetene i en langpanne og drypp over smeltet smør. Dryss over salt. Bak potetene i ovn til de er møre og har fått sprø overflate. Avkjøles. Vask salaten, skjær reddikene i tynne skiver og skjær løken i tynne strimler. Legg salaten på et vidt fat, legg på poteter, løk og reddiker. Dryss over hakket persille. Press hvitløk og bland den med kesam. Smak til med salt og pepper. Serves til potetsalaten.

Skinke og Parmesansalat

Porsjoner: 10

300 g spekeskinke evnt parmaskinke
2 pk. ferdigkuttet salatblanding
1 bunt vårløk
200 g sukkererter
150 g jordbær
100 g parmesan

Vask og riv salaten. Skjær vårløken i tynne skiver, del sukkerertene i mindre biter og del jordbærene i to. Legg salaten på et vidt fat, rull sammen skinken og fordel den utover salaten. Pynt med jordbær, vårløk og sukkererter. Bruk en ostehøvel og høvl over store flak av parmesan.

Kylling med kald dillsaus

Porsjoner: 10

1 kg kyllingfilet
3 ss smør
2 ts salt
1 ts pepper

Saus
3 dl crème fraîche
½ stk. sitron saft og skall
1 ss honning
½ dl dill finhakket
½ ts salt
1 krm pepper

Garnityr
1 dl dill
1 stk. sitron skiver

I stekeovn: 225 °C i 10 12 minutter

Stek kyllingfileten på begge sider i smør i en stekepanne. Legg filetene i en langpanne og stek dem ytterligere i 10 minutter til de blir gjennomstekte. Avkjøles. Rør sammen alle ingrediensene til sausen. Del kyllingfiletene i passe serveringsskiver. Anrettes på fat med saus, dill og sitron.

Sesamlaks

Porsjoner: 10

1 kg laksefilet skinn og beinfri
2 ts salt
1 ts pepper
4 ss mangochutney
2 ss sesamfrø

Saus
3 dl lettrømme
1 båt hvitløk
2 ss chilisaus søt type

I stekeovn: 200 °C i 10 – 15 minutter

Legg laksefileten på en smurt bakeplate. Dryss over salt og pepper. Smør på mangochutney og dryss til slutt over sesamfrø. Stek fisken midt i ovnen. Kan serveres varm eller kald. Rør sammen ingrediensene til sausen og server den til fisken.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:852


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!