Gå til forsiden av matoppskrift.no

Festmiddag for førsteklassingen

Oppdatert: 20.08.2007 Publisert: 20.08.2007 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Fotograf: Hege Johansen




I dag er dagen!

Endelig er den her.Hele sommeren har han ventet, gledet seg, gruet seg. Gledet, gruet. Gruet, gledet. Gledgruet seg. Og nå har den kommet. I dag skal han gå av gårde med splitter ny skolesekk på ryggen. Vinke stolt farvel til mamma og pappa, som står igjen med stolte tårer og sommerfugler i magen. Nå er det slutt på den trygge barnehagetilværelsen. Nå begynner alvoret.

Pennalet er pakket. I sekken ligger eple og matboks med grovbrød og osteskiver. Langsomt starter reisen til voksenverden. Hodet skal fylles med lærdom, nye venner skal møtes.
Store tall, små tall, minus og pluss. Tallenes hemmelighet skal avsløres. Bokstavenes magiske verden skal åpne seg. Tenk å kunne lese en bok helt alene! Livet til førsteklassingen er en spennende ferd mot stadig nye opplevelser.
Dagen i dag er stor. Og førsteklassingen fortjener en virkelig festmiddag!

Bolla pinnsvin

Forretten går ned på høykant:

Du trenger:

½ eple pr.person
Biter på 1x1 cm av nøkkelost og jarlsbergost
Naturell kremost
Sesamfrø
Cherrytomater
Reddiker
Druer
Eller annet godt å pynte med
Coktailpinner

Tre ostebiter og ønsket pynt på coktailpinner. Lag kuler av kremost, som du ruller i sesamfrø. Stikk coktailpinnene i det halve eplet, og vips, Bolla Pinnsvin er klar!

Til hovedretten er det,

SUPERDUPER MATPAKKE

Karbonadedeig, kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig etter smak.
Pitabrød
Hjertesalat
Gulrøtter
Slangeagurk
Oliven
Cherrytomater

Saus av:
Matyoghurt
Creme fraiche
Mild sennep
Gressløk

Stek små kjøttboller av kjøttdeigen. Bland gjerne inn litt hakkede urter, oliven eller sur agurk. Det setter fin smak. Skrell og del gulrøttene i staver. Del agurk i staver. Rør sammen ingrediensene til sausen, smak til med sennep, salt og pepper. Varm pitabrødet.
Skjær et snitt i toppen av pitabrødet og fyll med salatblader, gulrotstaver, agurkstaver, og kjøttboller. Pynt med oliven og cherrytomat og ha over litt saus. En pent pyntet tallerken, sausen i skål ved siden av, og matpakken kan spises.

Nå står dessert på timeplanen.

FRIMINUTT!

1 jordbæryoghurt pr person.
1 kurv jordbær eller bringbær
2 ss honning, gjerne akasiehonning
Bringbær til pynt

Stikk en ispinne ned i hver yoghurt, som får fryse et døgns tid.
Miks bærene med honning i hurtigmikser.

Sett den frosne yoghurten i varmt vann til en slipper boksen. Ha sausen i små suppeskåler, stikk yoghurten i, og pynt med friske bær. En søt avslutning på en spesiell dag.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:906


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!