Fetzer One.6 Merlot 2002

Oppdatertdato: 17.03.2005 Publisert først: 17.03.2005 Tema: Rødvin Forfatter: Fotograf: Desken.no


Lavkaloribombe

Istedenfor å foreslå slankevin etter påske, gjør vi det nå. Det kan være greitt å ha et par karbohydrater til gode før påskesjokoladen. Ta det med ro, det smaker fortsatt vin. En svært så god sådan.

One.4 Chardonnay og One.6 Merlot er de to første vinene som presenteres som lavkarbohydratviner på det norske markedet. Vi anbefaler den røde som denne ukens weekendvin. Den er krydderrik, tørr, spennende og fruktig og passer godt til påskematen. Den er et kroneksempel på at fruktig vin nødvendigvis ikke behøver å være søt.

Lite karbohydrater?

One.6 Merlot og den hvite One.4 Chardonnay har hatt stor suksess i USA og i Storbritania, men vi klør oss litt i de grå hårene av søte amerikanere. Vi trodde at nesten alle tørre viner hadde lavt karbohydratinnhold (ca. 3 til 4 karbohydrater) og derfor ikke var en stor fiende av fedon- eller atkinsslankere. Men når det er sagt, så inneholder denne vinen altså enda færre karbohydrater enn det igjen. Det kan vel ikke skade. Og vinen du drikke med god samvittighet, slanking eller ei, for den er svært god.

- Vi lanserer One.4 og One.6 som et tilbud til de som ønsker å telle karbohydrater, men som allikevel ønsker å hygge seg med et glass vin. Det finnes selvsagt drikke med lavere innhold av karbohydrater, men One.4 og One.6 er et veldig godt alternativ hvis du ønsker et balansert kosthold. For oss er det viktig å understreke at dette først og fremst er to meget godt fremtilte viner, som selvsagt kan nytes av oss alle, sier Andy Douglas hos den norske importøren Strøm AS.

1,6

Fremstillingsprosessen er selve nøkkelen til One.6 og One.4. Drune høstes når de er optimalt modne og gjæres i ståltanker til vinen blir fullstendig tørr. (For søte viner stoppes gjeringsprosessen tidligere slik at sukkerinnholdet i vinen blir høyere.) Dette resulterer i at karbohydratinnholdet ender så lavt som på 1,6 per 125ml. Andre tørre viner ligger noe høyere på korohydrat-skalaen.
Produsenten selv sier at vinen er fremstilt på helt tradisjonelt vis med vanlige fremstillingsmetoder men med en fullstendig tørr gjeringsprosess.

Stor nisjeprodusent

Fetzer har vokst fra å være en liten familiedrevet vingård i 1969 til å bli en av de mest betydingsfulle og eksperimentelle vinhusene i California. I tillegg til å satse på breddemarkedet har Fetzer forsket på, og utviklet en rekke økologiske alternativer og nå altså 'lavkarbo' viner. Fetzer har tradisjonelt sett dyrket sine druer i Mendocino og siden i Napa og Sonoma – alle i California.

Smak og behag

Navn: ONE 6 Merlot 2002
Produsent: Fetzer Vineyards
Land/distrikt: USA/California
Importør: Strøm AS
Karakteristikk: En svært krydret og tørr vin med god frukt og innsalg av skogsbær.
Druer: 77% merlot, 13% Cabernet Sauvignon, 4% Syrah, 6% andre druer.
Alkohol: 13,5 %
Passer til: Best til rødt kjøtt av lam og storfe. Kan også drikkes til lyst kjøtt eller alene.
Pris: 119,90
Polnummer: 48048

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:547

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.