Gå til forsiden av matoppskrift.no

Feudi di San Marzano Negro Amaro 2006

Oppdatertdato: 14.02.2008 Publisert først: 14.02.2008 Tema: Rødvin Forfatter: Fotograf: Feudi di San Marzano


Typisk italiensk

Feudi di San Marzano i italienske Puglia er godt på vei til å bli den ledende produsenten i regionen.
Det er slett ikke lett å lage god vin i et knusktørt, ørkenaktig landskap som i Puglia i Sørøst-Italia. Vinstokkene, som formes av varm sol og tørr jord, trenger spesiell omsorg for å gi druer med smak og kvalitet.

Det er nettopp klimaet som gjør at lokale druer som negroamaro, verdeca, aleatico og primitivo trives godt nettopp her. Spesielt primitivo, som også er kjent som stamfaren til zinfandeldruen fra California, blir mer og mer anerkjent og har sin opprinnelse i denne regionen. Med preg av krydder, urter og jord, gir primitivo vin med god fylde og myke tanniner – noe flere av Feudi di San Marzanos viner er kjent for.
I denne vinen er det imidlertid 100 prosent negroamaro som gjelder. Dette er en drue med ganske spesiell smak som dyrkes mest i nettopp Puglia. Mange vineksperter mener at negroamaro er en typisk italiensk drue med mye aroma og bitterhet. Navnet betyr da også svart bitter, og vinen den gir er ofte begge deler – mørk og bitter.

Feudi di San Marzano er en av Puglias mest innovative og moderne vinprodusenter. I 2003 slo selskapene Farnese Vini og Cantine San Marzano seg sammen for å lage viner med spesiell fokus på pris i forhold til kvalitet. De bruker kun lokale druer som viser potensialet til vin fra Puglia. I dag høster selskapet druer fra omlag 500 hektar og samarbeider med nærmere 1000 vindyrkere.
Selskapet har et bredt produktsortiment, og flere av vinene er tilgjengelige i Norge. Produsenten forteller at 2006 var det beste året på svært lenge, men at av 2007 kanskje blir enda bedre. Vi gleder oss til det.

Feudi di San Marzano Negro Amaro 2006 er bestillingsvare på Vinmonopolet, men flere utsalg har tatt den inn. På vinmopolet.no kan du se hvilke.

Smak og behag:

Navn: Feudi di San Marzano Negro Amaro 2006
Land/distrikt: Italia/Puglia
Pris: 94,90 kroner (70 cl)
Polnummer: 48166 (Bestillingsutvalg)
Drue: 100 % negroamaro
Alkoholstyrke: 13 %
Produsent: Feudi di San Marzano
Vurdering: Mørkerød og tett farge. Intens aroma av røde, modne frukter og skogsbær. Myke tanniner og en lang og fyldig smak.
Passer til: Går godt til italienske pastaretter, rødt kjøtt, vilt og diverse ost.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1280

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.