Gå til forsiden av matoppskrift.no

Forslag til meny på morsdagen

Oppdatert: 07.02.2013 Publisert: 06.02.2013 Tema: Fest Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen, sxc.hu




Til søndag er det morsdag og en god anledning til å lage noe godt som alle kan like. Jeg har satt sammen ett lite forslag til hovedrett, dessert og en kake til kaffen senere. Oppskriftene er blant www.matoppskrift.no sine mest populære og brukte. De har utregnet både pris og næringsinnhold.

Kylling satay

4 porsjoner
4 stk kyllingfileter

Marinade:
2 stk finhakkede sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
0,25 ts chilipulver (gjerne Santa Maria Chili Spicemix)
1 ts malt koriander
1 ts malt ingefær
2 ss soyasaus
2 ts brunt sukker

Peanøttsaus:
1 glass peanøttsmør
Ca 4,5 ss østerssaus
1 ss konsentrert kyllingbuljong (fra flaske)
Ca 1,5 dl vann
Ca 2 ss sambal oelek (chilipasta)

Kylling Satay er krydrede grillspidd fra Indonesia. Det er vanlig å servere peanøttsaus og salat til.

Skjær hver kyllingfilet på langs i 5 strimler. Bland ingrediensene til marinaden og legg i kyllingstrimlene. La dem ligge i marinaden noen timer eller natten over i kjøleskap. Bløtlegg grillspidd av bambus i kaldt vann i en 1/2 time. Tørk av dem og træ på kyllingstrimlene. Grill dem i stekeovn i 4-6 minutter. Snu spiddene underveis. Server kylling satay med salat, peanøttsaus og ris.

Peanøttsaus:
Ha peanøttsmør, østerssaus, kyllingbuljong og vann i en kjele og kok opp. Smak til med sambal oelek til slutt.

Kylling satay har pr 100 gram (ris ikke regnet med):
Kcal 216,8 Kcal
Protein 17,18 gram
Fett 13,08 gram
Karbohydrater 5,35 gram
Og hele oppskriften koster ca kr 130.- i råvarer.

Creme Catalan

4 porsjoner

5 dl fløte
1,5 dl melk
165 gr sukker
6 stk eggeplommer
0,25 stk fra 1/4 appelsin og 1/4 sitron
2 stk kanel bark
0,5 stk vaniljestang

Creme catalan er kjempegodt og noe vi har hjemme med jevne mellomrom. Er veldig likt creme brulee.

La fløte og melk trekke med sitrusskallet og krydder I ca 20 min uten å koke visp sammen eggeplommene og sukkeret, hell så over den varme fløtemelken over eggeblandingen under konstant visping. Siles og helles over I små serveringsformer. Stekes forsiktig I ovn på 90 c I ca 20 min eller til den har satt seg. Noen ganger tar det mye lenger tid.

La den avkjøles før du strør på sukker og brenner av med en skibrenner. Det går og fint å bruke brunt sukker her for ekstra smak. Server appelsinfileter ved siden av.

Creme Catalan har pr 100 gram:
Kcal 310,18 Kcal
Protein 3,68 gram
Fett 23,61 gram
Karbohydrater 20,16 gram
Og hele oppskriften koster ca kr 53.- i råvarer, dvs ca kr 13 pr porsjon

Brownies

1 porsjon gir ca 8 store stykker.

100 gr smør
100 gr mørk sjokolade
3 stk egg
1,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker eller korn fra 1/2 vaniljestang
50 gr hvetemel
1 ss kakao
0,5 ts bakepulver
Ca 60 gr valnøttkjerner

Smelt smør og sjokolade på svak varme og avkjøl litt.
Pisk egg, sukker og vanilje til luftig eggedosis. Bland forsiktig inn sjokoladesmøret. Bland det tørre og vend det forsiktig inn i røren. Knus nøttene lett med fingrene og ha dem i til slutt.
Hell røren i en bakepapirkledd form (20x25 eller 22 cm springform) og stek i ca 30-35 min ved 175 grader, midt i ovnen.
Den skal være litt bløt i midten. La kaken avkjøles i formen og sett den så i kjøleskapet noen timer før den nytes!

Denne pleier vi å servere med iskrem.

Kaken har pr 100 gram:
Kcal 427,91 Kcal
Protein 7,14 gram
Fett 27,51 gram
Karbohydrater 36,82 gram
Og hele oppskriften koster ca kr 38.- i råvarer




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2624


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!