Gå til forsiden av matoppskrift.no

God portugiser til under 70 kroner

Oppdatertdato: 09.09.2004 Publisert først: 09.09.2004 Tema: Rødvin Forfatter: Fotograf: Desken.no


Vi smakte høstnyhetene på polet. Der var det noe lureri, men svært mye godteri. Vi falt særlig for en rød portugiser til 69 kroner. Eximius Tinto 2003 er simpelthen høstens beste vin til under 70 kroner.

Eximius er en lett og fruktig vin, men har samtidig god struktur og er nokså tørr i ettersmaken. Den kommer fra Casa Santos Lima i Estremadura nord for Lisboa. Estremadura begynner i sør ved byen Estoril og grenser i nord mot den mer kjente vinregionen Bairrada.
Casa Santos Lima er en fremadstormende og tradisjonsrik produsent av portugisisk vin. Portugal har hatt stor fremgang på det norske markedet, særlig det siste året.

Portugal som vinland
Portugals vinindustri har hatt en jevn kvalitetsutvikling. Moderne produksjonsteknikker hjelper produsentene til å oppnå potensialet til Portugals mangfold i vindistrikter og særegne druevariasjoner. For bare ti år siden måtte du lett godt for å finne mer enn et halvt titall gode bordviner fra Portugal, mens i dag mener flere europeiske vinskribenter at det finnes over 35 portugisiske viner som klatrer over 90 poeng på en skala til 100.

Smak og behag:
Produsent: Casa Santos Lima
Land/distrikt: Portugal, Estremadura
Importør: Eurowine
Druetyper: Castelão, Camarate og Tinta Miuda
Holdbarhet: Konsumferdig, bør ikke lagres.
Alkoholinnhold: 12%.
Syre: 5,81 g/l
Sukker: 3,9 g/l
Karakteristikk: Lett krydret og fruktig med innslag av eik. Aroma av mørke frukter og bær. Vinen er søt og passer derfor ikke for folk som liker utpreget tørre viner.
Passer til: Det meste av kjøtt: Storfe, fugl og svin. Fruktigheten gjør at vinen også smaker godt alene.
Polnummer: 75 cl, BU 4269501, 69,90

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:358

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.