Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gode krabbeoppskrifter nå som krabbesesongen er i gang

Oppdatertdato: 2017-09-09 Publisert først: 2017-09-08 Publisert: Tema: Skalldyr Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen


Kokte krabber
Og da mener jeg disse delikatessene som vi fisker opp av sjøen langs kysten av norge og ikke kongekrabbe. Her hjemme er allerede forsyninger av taskekrabbe kommet i hus og da er jo det store spørsmålet. Hva bruker man den til?

For oss sørlendinger er jo det mest kjente på loff med sitron og majones, men her på nettsidene har jeg masse andre forslag med flere gode oppskrifter. Vi hjemme lagde først krabbekaker av disse, samt noen skikkelig høye smørbrød.

Her er krabbe naturell først:

Beregn 1-3 kokt krabbe pr. person, alt etter størrelse og innhold. Skrubb dem rene utenpå hvis det trenges. Ta av de store klørne, og knus dem lett med nøtteknekker. Ta et tak rundt bukskjoldet (den bleke undersiden) ved halen og brekk det opp så det løsner fra ryggskjoldet.

I ryggskjoldet ligger det en klump med munn, hode, tarmer, pave ol foran i skjoldet. Trykk dette inn så det løsner med ett knekk, så fjern alt + paven(magen og tarmene), det er en klar bruskaktig blære som ligger like innunder øynene. Paven kan være ganske mørk også. Ta vekk gjellene, de ser ut som grå frynser og stikker ut til sidene fra her og bakover.

Del bukskjoldet(det som vi kaller fotstø) i to med skarp kniv. Hvis det er veldig hardt, kan man legge kniven langs midten, og slå på den med en hammer, slik at man får et pent og rent snitt. Hvis det er vann i ryggskjoldet helles det vekk, men krabber skal ikke "klukke", da er de ikke helt fulle. Legg bukskjoldet tilbake i ryggskjoldet så krabben er hel ut. Sett fram god vineddik, sitron, majones og pepperkvern på bordet.

Server med brød og smør. Noen vil sikkert sette pris på en salatbolle. Egentlig er det ett must med fersk smørloff.

Spis ved å plukke ut det hvite kjøttet fra klørne og buskjoldet. Inne i ryggskjoldet er det brunt fettaktig kjøtt som har masse smak. Så lenge dette lukter greit og ikke er uappetittelig kan det spises. Blandes gjerne med det hvite kjøttet.

Her er en video fra meny på hvordan man renser krabbe, veldig informativt:



Og så masse gode oppskrifter under her.



Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Krabbe naturell.

Krabbe naturell


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.08.2002
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Kim Holthe

Ingredienser

4 stk krabbe
2 sitroner
majones
eddik
pepper
loff og smør


Kokt krabbekjøtt som smaker friskt av hav er en av de mest fantastiske sjømatrettene man kan servere. Server krabben med loff, smør, majones og sitron.


Fremgangsmåte

Dersom du kjøper levende krabbe så koker du den som anvist under Tips. Krabben kan serveres som den er, men vi gjør det litt lettere for gjestene om vi renser litt før servering. Vi fjerner paven og gjellene og knekker klørne med en nøtteknekker.

Legg krabbehuset tilbake i skallet så krabben ser hel ut før du serverer den. Noe av sjarmen med krabbelag er jo nettopp at gjestene må jobbe litt for å finne maten.

Server krabbe naturell med loff, smør og majones. Sitronbåter på fatet og eddik og pepper på bordet. Som variasjon i tilbehøret kan du servere chilisaus til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 94,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krabbesuppe med butterdeiglokk.

Krabbesuppe med butterdeiglokk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.08.2002
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

1 renset krabbe med så helt klokjøtt som mulig.
3 ss grøtris
1 l fiskekraft
1 ansjosfilet med litt av laken
salt og hvit pepper
1 dl kremfløte
2 plarer dypfryst butterdeig
Egg til pensling



Fremgangsmåte

I ovn ved 200 grader i ca 15 min.

Kok risen mør i halvparten av fiskekrafta. Bland inn krabbekjøttet, unntatt klokjøttet, og mos det hele fint i en food-processor. Spe med resten av fiskekrafta, tilsett most ansjosfilet og lake.

Smak til med salt og pepper og gi et oppkok. Tilsett fløten og avkjøl.

Fordeles i 4 ildfaste former. Kjevle butterdeigen ut til dobbel størrelse. Stikk ut fire sirkler, litt større enn omkretsen på bollene. Pensle kantene på suppebollene med pisket egg og klem butterdeiglokkene godt inn til kantene. Pensle deigen med egg og stek suppen til butterdeigen er gyllen og godt hevet og suppen gjennomvarm.

Server suppen med en gang den taes ut av ovnen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 108,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekte krabbekaker med tartarsaus.

Stekte krabbekaker med tartarsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.09.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

250 g renset krabbekjøtt (helst hvitt kjøtt)
olje og smør til steking
2 egg
1 ss majones
1 ss dijon sennep
1 ss worcestershire saus
1 ss finhakket persille
1 ss finhakket gressløk
1 ss søt chilisaus
5 loffskiver uten skorpe, I små terninger
salt
kvernet hvit pepper
Tartarsaus:
4 ss rømme
4 ss majones
1 ss kapers
1 hardkokt egg i terninger
1 ss finhakket sylteagurk
1 ss finhakket sjalottløk
1 ts dijon sennep
1 ts worcestershire saus
1 ss finhakket kjørvel


Kanskje en litt ukjent måte å tilberede krabbe på, men denne blir utrolig god og må bare prøves. Her med kald saus, og som forrett, men kanskje dette kan være en ide med pommes frites ved siden av som hovedrett.


Fremgangsmåte

Knekk egg i en bolle og pisk dem sammen med majones, sennep, Worcestershire saus, persille, gressløk og chilisaus. Tilsett brødterningene og krabbekjøttet og bland forsiktig sammen så krabben ikke moses. Form som kaker og legg på matpapir. Sett dem kaldt i minst 2 timer før steking.

Alt til tartarsausen blandes sammen. Sausen blir best hvis den får trekke noen timer før servering. Sausen kan tynnes med litt melk eller fløte hvis den er for tykk.

Krabbekaker stekes på middels varm panne i olje og smør til de blir gyllenbrune og får en sprø overflate.

Denne forretten serveres varme sammen med kald tartarsaus og gjerne en frisk salat med olje og eddik dressing.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 245,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus.

Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Bengt Wilson

Ingredienser

180 g renset krabbekjøtt, helst hvitt kjøtt
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ss finhakket frisk koriander
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss strøken, finhakket frisk ingefær
1/2 finhakket rød chilipepper
skall av 1/2 sitron, revet på fineste rivjern
salt
hvit pepper
100 g aspargesbønner
3 ss majones
3 ss rømme
1 knivsodd malt safran
1 syrlig eple i små terninger
salt
hvit pepper
4 skiver baguette skåret på langs og ristet i ovn


Saftig krabbekjøtt servert ristet brød er en flott rett som faller i smak hos alle. Oppskriften er en fristende forrett med krabbeklør, aspargesbønner og safransaus.


Fremgangsmåte

Alt til krabbesalaten blandes forsiktig sammen så krabben moses minst mulig. Smak til med salt og pepper. Denne forretten smaker best hvis den blandes rett før servering.

Aspargesbønnene renses ved å brekke av endene. Ha dem i fosskokende vann som er saltet som sjøvann. Det skal være så mye vann at det ikke kommer av kok når bønnene tilsettes. Bønnene trenger et par minutters koking og has straks i kaldt vann for å avkjøles. Da beholder bønnene sin friske grønnfarge.

Etter avkjøling tas bønnene opp av vannet og tørkes av. Bland sammen majones, rømme, safran og eplebiter. Smak til med salt og pepper. La sausen trekke 30 minutter før servering. Blir sausen for tykk kan den tynnes med litt fløte eller melk.

Anrett bønnene pent i to stabler på hver tallerken. En skje saus helles over hver stabel. Krabbesalaten anrettes på ristet baguette som legges over bønnestablene. Pynt gjerne opp med litt friske krydderurter og små salatblader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 215,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lasagne med krabbe.

Lasagne med krabbe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Kim Holthe

Ingredienser

2 stk krabbeskjell, fylt
200 g spinat, fryst
1 stk løk
1 ss olivenolje
4 stk tomat
12 stk lasagneplater

Hvit saus
2 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl melk
salt og pepper


Lasagne er en italiensk rett med pastaplater som passer til hele familien. Prøv denne nydelige oppskriften med krabbekjøtt, spinat, løk og tomater.


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 170 grader.
Ta krabbekjøttet ut av skjellene. Tin spinat og klem ut så mye væske som mulig.
Bland spinat og krabbekjøtt. Fres grovhakket løk myk i olje, avkjøl den og bland den med krabbe og spinat.

Hvit saus
Lag en tykk hvit saus av smør, mel og melk. Smak til med salt og pepper. Det er viktig at sausen er tykk da tomatene avgir væske under stekingen. Bland sausen med krabbe, spinat og løk. Smak til med salt og pepper. Velg en form som passer til tre lag med lasagneplater.
Smør formen. Legg et lag lasagneplater i bunnen, dekk med 1/3 av krabbesausen og tomatskiver. Legg på neste lag og dekk med lasagneplater. Fordel resten av sausen over og legg på resten av tomatskivene.

Stek lasagnen midt i ovnen til den er gjennomstekt, ca. 30 minutter. Server den rykende varm.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 108,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert krabbe med fargerikt tilbehør.

Gratinert krabbe med fargerikt tilbehør


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Kim Holthe

Ingredienser

4 stk krabbeskjell, fylt
1 ss oregano
2 ss persille, frisk
1 stk sjalottløk
1 stk paprika, gul
1 ss olje
1 dl kremfløte
0,5 stk sitron
4 skiver parmesanost
salt og pepper

Tilbehør
brød
salat


En klassisk måte å tilberede krabben på når du ønsker en variasjon til krabbe naturell. Her kan du bruke både hele og fylte krabbeskall.


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 ?C.
Rens krabbe og ta ut alt kjøttet hvis du bruker hel krabbe. Eller ta ut alt kjøttet fra krabbeskjellet.
Finhakk oregano, persille, sjalottløk og paprika. Surr i olje i ca 2-3 minutter til det er mørt.
Avkjøl blandingen og rør den sammen med krabbekjøttet. Rør inn kremfløte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Skrubb og tørk krabbeskjellene og fyll dem med krabbemassen.
Dekk med en ost og gratiner krabbene midt i ovnen i ca. 10 minutter. De skal bli gylne og gjennomvarme.
Serveres straks. En frisk salat og brød passer godt til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 153,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krabbekaker 2.

Krabbekaker 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.02.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

3 stk krabbeskall, fylt
0,5 stk løk
0,5 stk paprika, rød
1 fedd hvitløk
1 ts worcestershiresaus
1 stk egg
2 ss majones
0,5 ts salt
0,5 ts kajennepepper
2 ss griljermel
2 ss hvetemel
1 ss smør
1 ss olje
pepper

Tilbehør
sweet chilisaus
salat
ris


Disse krabbekakene kan du servere som forrett eller tapas. De har gode ingredienser og smaker aller best når de er nystekte. Dette er en oppskrift som vil imponere.


Fremgangsmåte

Finhakk løk, paprika og hvitløk, og bland med worcestershiresaus, egg, majones, salt og kajennepepper.
Tilsett krabbekjøtt og bland sammen.
Rør sammen griljermel og hvetemel, og tilsett i krabbeblandingen, litt om gangen. Deigen skal være forholdsvis løs, så bruk mer griljermel og hvetemel om nødvendig.
Smak til med litt pepper.
Fukt hendene og form små kaker av deigen.
Stek kakene i en blanding av smør og olje i ca. 2 minutter på hver side, og legg de ferdigstekte kakene på tørkepapir etterhvert.
Server krabbekakene med sweet chilisaus, salat og ris ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 186,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cha gio (Vietnamesiske vårruller).

Cha gio (Vietnamesiske vårruller)


Antall porsjoner = 20
Dato lagt inn eller oppdatert 07.11.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

50 g cellofan mung nudler
3 tørkede shiitake sopp
250 g svinekjøtt hakket
1 gulrot, skrelt, grovrevet
2 sjalottløk, finsnittet
2 fedd hvitløk, knust
170 g hermetisk krabbe kjøtt, uten kraft
1 ss fiskesaus
2 ts finkornet sukker
1/2 ts hvit pepper
20 runde rispapir ark
Vegetabilsk olje, til fritering
Babysalatblad, til servering
Frisk mynte blader, til servering

Nuoc cham (dip saus)
0,6 dl fiskesaus
1 lang fersk rød chili, uten frø, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss vann
2 ss frisk lime juice
1 ss risvin eddik
1 ss finkornet sukker


Rett og slett vietnamesiske vårruller. Men vi spiser mye vårruller, så det er greit med litt variasjon.


Fremgangsmåte

Nuoc cham saus.
For å lage nuoc cham, hell fiskesaus, chili, hvitløk, vann, limesaft, eddik og sukker i en liten bolle og rør til sukkeret er oppløst.

1
Plasser nudler og sopp i en middels bolle som tåler varme og dekk med kokende vann. Sett til side i 10 minutter eller til nudlene er møre. Ta opp og sil av vann. Bruk hendene til å presse ut overflødig væske fra soppen. Fjern stilkene fra soppen og kast. Skjær soppen i tynne skiver

2
Klipp nudlene i korte biter med en saks. Bland nudler, kjøttdeig, gulrot, sjalottløk, hvitløk, krabbekjøtt, fiskesaus, sukker og pepper i en stor bolle.

3
Bløtlegg rispapir i et fat med varmt vann til de er myke og smidige, men ikke for lenge . Bruk så en ren arbeidsbenk og legg ut rispapirarkene. Plasser en toppet spiseskje av nudelblandingen langs midten av arket. Brett inn sidene og rull stramt opp for å pakke inn fyllet, med skjøten ned på et stekebrett og dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle. Gjenta med resten av rispapir ark og noodle blanding.

4
Legg nok olje til en stor tykkbunnet kasserolle til å nå en dybde på 10cm eller bruk frityrkokeren. Varm opp til 180 ° C over høy varme (oljen er klar når en brødterning blir brun på på 15 sekunder). Tilsett 5 vårruller til olje- og kok i 2-3 minutter eller til de er gyllenbrune og gjennomstekt. Bruk klype til å overføre til en plate dekket med papirhåndkle. Gjenta flere omganger, med de resterende vårruller, husk å holde oljen varm.

5
Skjær hver vårrull i 2, om ønskelig. Serveres med nuoc Cham, salat og mynteblader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 191,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thai krabbekaker.

Thai krabbekaker


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 05.03.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

400 g kokt krabbekjøtt renset
0,5 rød chili (evt thai chilier) finhakket uten kjerner
3 stilker vårløk finhakket
1 gulrot revet
1 rød paprika hakket
1,5 dl friske bønnespirer hakket
1 ss hakket koriander eller tørket
1 ts buljongpulver grønnsaktype

Cayenne pepper
Salt og svart pepper

2 (3)eggehviter
2 ss solsikkeolje


Fantastisk gode krabbekaker. Fine som snacks eller som hovedrett servert med ris.


Fremgangsmåte

Rør sammen alt til kakene unntatt eggehviter og olje. Rør inn litt pepper og salt.
Pisk så eggehvitene litt stive og vend de inn i krabbeblandingen. Form en liten prøvekake som stekes i stekepannen med litt olje. Smak og juster med mer cayenne, salt evt annet i blandingen før du steker resten. Er en glad i det sterke så bruker en 1-2 chilier og gjerne små thai chilier.
Lag så små, flate kaker av resten av blandingen. Blir ca 6-8 stk. Stekes gyllenbrune på begge sider i solsikkeolje.
Serveres med følge av ris og en salsa. Chilisaus er også godt og det brukte vi.

Tips:
Vi brukte rester av krabbekjøtt som vi hadde i fryseren. Du kan og bruke hermetisk krabbe.
Når det gjelder å justere styrke på slike ting så pleier vi å gjøre det på følgende måte: Bruk først mindre av feks chili og krydder i oppskriften. Stek en prøvekake og ha så i cayennepepper eller chilipulver i deigen om smaken er tam. Denne retten skal svi litt i halsen. Cayenne er vel ikke thai, men vi bruker det mye, veldig greit til justeringer av styrke.
Kakene blir litt løse, men en kan og bruke hele egg i denne retten for å få fastere konsistens.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 95,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,36.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3042





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.