Gå til forsiden av matoppskrift.no

Gode ovnsretter med kyllinglår

Oppdatert: 05.10.2009 Publisert: 05.10.2009 Tema: Kylling Forfatter: Fotograf: Kim Holthe, Astrid Hals




Vi har mange gode forslag til ovnsretter med kylling blant oppskriftene våre. Denne gangen ønsker vi å presentere noen forslag med kyllinglår som er den mest smakfulle delen av kyllingen. Litt høyere fettinnhold i lårene gjør dem nettopp godt egnet til slike ovnsretter.

Kyllinglår i kokosmelk med karri

4 porsjoner

Ingredienser
6 stk grillet kyllinglår
8 stk mandelpotet i tynne skiver
2 stk rødløk i skiver
3 stk hakket vårløk
1 boks kokosmelk
1 boks hakkede, hermetiske tomater
½ dl soyasaus
ca. 3 ts grønn karripasta
ca. 3 ts sukker
ca. 3 ss peanøtter

Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 225 °C.

Ha poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta i en ildfast form. Bland alt godt. Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene. Legg kyllinglårene på toppen og stek i ovn i minst 30 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre. Sjekk gjerne om potetene er møre med en spiss kniv. Dryss over peanøtter like før servering, og pynt med frisk koriander om du har.

Nanbrød smaker godt ved siden av.

Leirgrytebakte kyllinglår

3 porsjoner

Ingredienser
6 stk kyllinglår naturell
1 pose sjalottløk
200 g gulrot
1 stk hvitløk , delt i båter med skall
2 stilk frisk timian
1 stk laurbærblad
2 stilk frisk rosmarin
1 stk rød chili
3 dl kyllingbuljong (utblandet)
1 dl hvitvin
salt og pepper

Fremgangsmåte
Bløtlegg leirgryta minst 1 time i kaldt vann.
Legg kyllinglår og grønnsaker sammen i gryta. Knyt en hyssing rundt de friske urter, laurbærblad og rød chili, og stikk krydderbuketten ned sammen med kjøttet og grønnsakene. Hell over kyllingbuljongen og vinen. Sett på lokket og plasser gryta midt i kald ovn. Still inn ovnen på 200 °C og la gryta stå der i 2–2 1/2 time.
Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt. Server med potetmos eller kokte poteter.

Kyllinglår med søtpotet

3 porsjoner

Ingredienser
2 stk søtpotet
salt og kvernet pepper
6 stk grillet kyllinglår

Kremet saus med epler og chili:
1 pose béarnaisesaus
1 dl vann
3 dl crème fraîche
1 stk eple i biter
1 stk finhakket rød chili
1 ss hakket frisk estragon
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte
Skrell søtpotetene og del dem i båter. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og kvernet pepper. Stek i stekeovn ved 200 °C ca. 15 minutter til de er møre. Varm kyllinglårene i ovnen ca. 10 minutter. Dryss litt grovt salt over potetene før servering.

Ha sauspulver, vann og crème fraîche i en kjele og kok opp. Tilsett eple, chili og estragon. Smak til med salt og pepper.

Server kyllinglårene med saus, søtpotet og for eksempel lettkokt brokkoli.

Stekte kyllinglår med pasta

4 porsjoner

Ingredienser
ca 5 stk kyllinglår naturell
1 stk egg
1 ½ ss sesamfrø
2 ss strøkavring
3 ss revet parmesan eller annen ost
½ ts paprikapulver
litt salt og litt pepper

Pasta med rømmedressing:
1 pk fersk tagliatelle

Dressing:
3 dl lettrømme
3 ss ketchup
½ ts søt chilisaus
½ ts sukker
litt salt og pepper
1 dl friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)

Fremgangsmåte
Visp sammen egget. Bland sesamfrø med de øvrige ingrediensene. Vend først lårene i egget og deretter i osteblandingen. Legg lårene i en smurt, ildfast form og stek dem i ovnen ved 200 °C i ca. 50 minutter til de er gjennomstekt.
Kok pasta som anvist på pakken. Hell den i et dørslag og skyll i kaldt vann. Rør sammen dressingen og sett den tildekket i kjøleskapet i 0,5 time, så den får god aroma. Vend pastaen i rømmedressingen eller server den ved siden av.

Tips
Du kan også lage retten med ferdiggrillede kyllinglår ved å følge samme fremgangsmåte som over. Kyllinglårene vil være serveringsklare etter 15-20 minutter.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1710


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!