Gå til forsiden av matoppskrift.no

Gode råd som ikke er dyre

Oppdatert: 19.02.2005 Publisert: 19.02.2005 Tema: Kostråd Forfatter: Fotograf: Cappelen




Hver annen nordmann har for høyt kolesterol i forhold til anbefalingene. Det kan reguleres gjennom maten vi spiser.
Kokebok for alle som vil seg vel: Godt for ganen – Godt for hjertet
  • 50 % av voksne nordmenn har forhøyet kolesterol
  • 50 % av oss skal dø av hjerte-/karsykdom – spørsmålet er når?
  • 1 av 5 norske 11-åringer har tidlige tegn på åreforkalkning
Dette er kalde fakta som danner utgangspunktet for kokeboken ”Godt for ganen – Godt for hjertet”. Men her er ingen pekefinger og traurig diettmat, derimot fargerik og fristende mat og drikke som både er hjerte- og vektvennlig. Og som passer for hele familien. Kjøtt, fisk, skalldyr, frukt- og grønt. Og ikke å forglemme middelhavslandenes sikringskost; olivenolje og rødvin. Bak boken står en av våre fremste livsstilseksperter, seksjonsoverlege dr.med. Leiv Ose. Han er leder av Rikshospitalets spesialklinikk for høyt kolesterol; *Lipidklinikken. Medforfatter; klinisk ernæringsfysiolog Caroline S. Bergei.

Ved å velge riktige matvarer kan vi få et sunnere liv, ikke minst med tanke på hjerte og blodårer, skriver Ose i denne boken. Kolesterolnivået i blodet er avgjørende for vår risiko for hjerte- og karsykdom, og dette igjen påvirkes av hva vi spiser og drikker. Mange er usikre på hvilke kostholdsråd man skal lytte til. Rådene og oppskriftene i denne boken speiler ferske resultater av internasjonal forskning på kosthold og helse. Den fokuserer på et kosthold med mye frukt, bær og grønnsaker og forklarer og anbefaler ”riktig” fett. Godt matvett gir ekstra matglede og et bedre liv! Første utgave av ”Godt for gangen – Godt for hjertet” kom ut i 1999. Boken foreligger nå i oppdatert og revidert utgave.

Leiv Ose kan treffes på tlf. 23 07 56 14 el. 90 95 24 53. E-post: leiv.ose@rikshospitalet.no

Leiv Ose og Karoline Bergei
Godt for ganen – Godt for hjertet
175 s/ ib/kr 299,-
Cappelen Forlag

* Lipidklinikken på Rikshospitalet var den første i sitt slag og kan i år feire 20-års jubileum.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:525


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!