Gå til forsiden av matoppskrift.no

Godt med grillet kylling

Oppdatert: 07.07.2006 Publisert: 07.07.2006 Tema: Kylling Forfatter: Fotograf: Per Alfsen, Alf Børjesson, Astrid Hals, Helge Eek




Juli er vår late måned med store deler av befolkningen i feriemodus. Og uansett om man er i ferie eller holder hjulene i gang på jobben, vil man gjerne ha det litt lettvint i matveien. Vi har funnet frem et knippe gode og sommerlige oppskrifter med grillet kylling som vi gjerne anbefaler.

Cæsarsalat med grillet kylling

Porsjoner: 2

4 stk. grillet kyllinglår
1 pose cæsarsalat med krutonger og dressing

Spis Cæsarsalaten med grillet kylling ved siden av eller del kyllingkjøttet i serveringsbiter som blandes inn i salaten.

Lompe med kylling

Porsjoner: 1

1 stk. grillet kyllinglår
½ stk. avocado
¼ stk. rød paprika
2 stk. lompe

Rens kyllingkjøttet for skin og ben. La kjøttet være i store stykker, da er det ikke så lett for at bitene faller ut av lompa.
Skjær tynne båter med avocadokjøtt og paprika i strimler. Fordel kyllingbitene i to lomper, legg over par avocadobiter og paprikastrimler. Rull lompene stramt sammen.

Grillede kyllinglår med hvit agurksalat

Porsjoner: 2

4 stk. grillet kyllinglår

Hvit agurksalat:
½ stk. grovrevet slangeagurk
½ stk. fennikel i tynne skiver
4 stk. reddik
1 båt revet hvitløk
1 beger matyoghurt
salt og kvernet pepper
ca. 1 ts frisk mynte (kan sløyfes)
4 blad hodesalat

Pynt:
2 stk. reddik
6 stk. grønne oliven

Varm kyllinglårene i en panne eller i stekeovnen ved 200 °C i mens du lager salat og dressing.
Riv agurken grovt og klem ut vannet. Ha eventuelt på litt salt og la det stå og renne av seg. Bland inn resten av ingrediensene og smak til. Legg litt revet grønn salat på tallerkener og ha på en stor skje hvit agurksalat. Pynt med reddiker og oliven. Server med varme kyllinglår og ha godt brød til.

Kyllingsalat med sopp og bacon

Porsjoner: 4

1 stk. grillet kylling (1000 grams råvekt)
2 stk. avocado
ca. 150 g frisk sjampinjong
200 g frisk grønn asparges , evt. hermetisk sjampinjong
3 skive bacon
10 stk. cherrytomat
1 stk. hodesalat eller en annen salat du liker godt
2 båt hvitløk
2 ss hvitvinseddik
1 dl olivenolje
½ dl frisk basilikum
salt og pepper

Skrell og finhakk hvitløk og basilikum. Bland olje, vineddik, hvitløk, halvparten av basilikum og salt og pepper. Skjær sjampinjongen i tynne skiver, og bland dem med halvparten av dressingen. La det stå å trekke i ca. en time.
Stek baconet sprøtt, og la det renne av på et papirhåndkle. Hakk det så i biter. Skrell avokadoen og skjær den i tynne skiver. Del tomatene.
Fordel et lag med salat på fire tallerkener eller et stort fat. Bland kylling og sjampinjong. Hell over dressing, strø på bacon og hakket basilikum.

Kylling i vannbakkelsbrød

1 stk. grillet kylling (850 grams råvekt)
½ stk. hodesalat

Vannbakkels:
1 ¼ dl vann
75 g smør
1 ¼ dl hvetemel
2 stk. egg
¼ ts salt

Eggesalat:
6 stk. hardkokte egg
1 dl majones
1 dl crème fraîche eller rømme
2 ss sennep
3 ss hakket purre eller vårløk
salt og pepper

Kok opp vann og smør i en kjele. Dryss i mel og rør godt. Ta kjelen til side og tilsett ett og ett egg. Røren skal være så tykk at den holder formen.
Bre deigen ut på et bakepapir til avlange brød og stek dem i ovn ved 200 °C på nederste rille 15-20 minutter. Avkjøl.

Hardkok eggene og del dem med en eggedeler først i skiver og deretter i biter. Bland sammen de andre ingrediensene og vend inn eggebitene. Smak til med salt og pepper.
Del vannbakkelsbrødet i to og legg salatblader på bunnen. Fordel over eggesalaten, og biter av grillet kylling. Legg på toppen av brødet.

Kyllingsalat med spekeskinke

Porsjoner: 3

1 stk. grillet kylling (850 grams råvekt)
150 g pasta
100 g spekeskinke , evt. speket kalkunfilet
2 stk. appelsin
1 stk. grønn paprika
1 stk. vårløk eller litt purre
ca. 50 g peanøtter

Karridressing:
75 g majones
175 ml yoghurt naturell
¾ ts karri

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Skjær kyllingkjøttet i skiver. Del spekeskinken i biter. Skjær bort topp og bunn på appelsinene og skjær vekk skall og alt det hvite. Hold appelsinen i hånden. Skjær ut hinnefrie båter ved å skjære på "innsiden" av hinnene på hver båt. Del appelsinbåter og paprika i biter. Finsnitt vårløk. Bland salaten sammen. Dryss over peanøtter.
Lag dressingen og server den i en skål ved siden av salaten.

Smaker nydelig med en krydret hvitvin til.

Sommerens kyllingsalat med myntedressing

Porsjoner: 4

1 stk. grillet kylling (850 grams råvekt)
3 dl pastaskjell
1 stk. gulrot
8 stk. frisk grønn asparges
ca. 20 stk. sukkererter
2 stk. avocado
1 ss sitronsaft
½ kurv jordbær
1 stk. isbergsalat

Myntedressing:
3 dl lettrømme
1 ss sitronsaft
½ ss sukker
ca. 2 ss finhakket frisk mynte , evt. sitronmelisse

Bland alle ingrediensene til dressingen og sett den kaldt til servering.
Ta om ønskelig av skinnet og del skinn- og benfritt kyllingkjøtt i passe biter.
Kok pasta etter anvisning på pakken og avkjøl.

Skjær gulrot i lange strimler med ostehøvel. Legg strimlene i kaldt vann, så de krøller seg. Skrell asparges og rens sukkererter. Del hver asparges og sukkerert i 3-4 og kok i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Skrell avokadoen og del i båter. Drypp med sitronsaft så de ikke blir brune. Del jordbærene og strimle salaten.

Bland alle ingrediensene lett og ha over myntedressingen, eller server den ved siden av. Pynt gjerne med friske jordbær eller cherrytomater. Server med ferskt brød til.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:866


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!