Gå til forsiden av matoppskrift.no

Gourmet Ekspress

Oppdatert: 19.03.2005 Publisert: 19.03.2005 Tema: Påske Forfatter: Fotograf: melk.no




Uansett om man skal feire påsken på fjellet, på hytta ved sjøen eller bare nyte late dager i storbyen er det alltid artig å imponere gjester med velsmakende mat. Dette trenger ikke ta lang tid! En treretters meny på under timen - det er hva de fleste vil kunne gjennomføre. Sørg bare for å ha gode råvarer tilgjengelig, enten i sekken eller i kjøleskapet.

Forrett:

Spekeskinke med asparges og melon

Pr. person

3 stk asparges
3 stk spekeskinke eller parmaskinke
3 stk gule cherrytomater
3 stk melonskiver honning
10-12 stk pinjenøtter
ruccula, rød lollo

Kok aspargesen i lettsaltet vann i ca 4 minutter. Vask og riv salaten. Anrett spekeskinke, melon, tomater og asparges på tallerkener. Server sennepsausen ved siden av.

Søt sennepssaus

2 deler kesam
1 del søt sennep

Hovedrett:

Kyllingfilet med grillet paprika og mangosaus

Pr person

1 kyllingfilet
smør til steking
salt og pepper
½ stk gul paprika
50 g aspargesbønner

Stek kyllingfileten, krydre med salt og pepper. Del paprikaen i to, fjern frøhuset. Legg paprikaen med snittflaten ned og bak den i stekeovn ved 220 grader C i ca. 10 minutter, til skinnet er blitt svidd. Avkjøl paprikaen og del den i fileter. Anrettes med kylling og aspargesbønner på tallerken.

Mangosaus

4 personer

2 dl appelsinjuice
2 dl kyllingkraft
3 ss mangobalsamico
3 ss kesam

Varm opp appelsinjuice, kyllingkraft og mangobalsamico. Rør inn kesam når sausen er rykende varm. NB! Sausen må ikke koke.

Dessert

Yoghurtkesam med jordbær

Pr person

1 dl yoghurt
1 dl vaniljekesam
12 stk pinjekjerner
1 ss honning
4 stk store jordbær
4 stk appelsinfileter
Sitronmelisse

Bland yoghurt og vaniljekesam sammen, og fyll et glass med dette på bunnen. Skjær jordbær og appelsin og legg dette opp på blandingen av yoghurt og kesam. Dryss over pinjekjerner og flytende honning. Pynt med sitronmelisse.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:549


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!