Gå til forsiden av matoppskrift.no

Grandis guiden

Oppdatert: 26.01.2007 Publisert: 26.01.2007 Tema: Pizza Forfatter: Fotograf: grandiosa.com




Det er ett faktum at norges mest spiste frossen pizza er en gjenganger på norske bord. Og nå som det blir introdusert flere nye typer, vil det bli litt variasjon i disse pizza måltidene. Men variasjon kan man lage selv og det er ikke til å stikke under en stol at en grandis kan bli mye bedre med litt ekstra fyll og ost.

Jeg har samlet opp en del tips gjennom årene og forslag til forskjellige variasjoner av fyllet på en grandis. Og husk at alle grandis elskere har sin egen versjon av denne pizzaen. Først skal jeg se på litt grandis fakta.

Grandis fakta
Siden 1980 har nordmenn spist over 220 millioner Grandiosa. Få produkter har inntatt norske ganer som Grandiosa. Årlig selges det ca 20 millioner av denne pizzaen, som har utviklet seg til å bli et kultprodukt.

Grandiosa produseres i Sunnmørsbygda Stranda. Pizza fra Stabburet på Stranda har inntatt en unik posisjon, og står alene for 800 millioner kroner av dagligvareomsetningen i Norge. I 2003 benyttet Stabburets fabrikk på Stranda 4 400 tonn ost. Dette tilsvarer 44 millioner liter melk, eller melk fra rundt 7 000 kuer. Med 15 kuer pr gårdsbruk, er rundt 470 bruk engasjert på heltid med å levere melk for å dekke ostebehovet ved pizzafabrikken. Grandiosa har en andel på ca 50 % av det norske markedet for dypfryst pizza. Dette fordeler seg med 40 % på Grandiosa Classic og 10 % på Grandiosa Mild Taco.

Det er og nå kommet 2 nye typer av grandis som folk selv skal være med på å stemme inn. Dette er variantene Kjøttdeig & Løk og Pepperoni. Begge vil ha samme bunn og ost som vanlig Grandiosa. Mer info kan sees på Grandiosa.com

Men tilbake til grandisen med variasjon, jeg lovte å bringe en del tips om variasjoner og det skal det bli:
Men først litt teknisk for dere som er usikre.

Steking av grandisen
Steking av plain grandis: Sett stekeovnen på 225 grader og ta ut alle plater og rister. Grandisen tas ut av pakken og av plasten og legges på en rist eller det som går like greit på en av platene inne i stekeovnen. Når ovnen er 225 grader så sette gradnisen inn på midterste ribbe og står der i 10-12 minutter, men følg med noen ovner er raskere enn andre og man kan se på osten når den begynner å boble og se gylden ut er den ferdig. Pizzaen tas ut og deles opp i ønskede biter, krydre etter behov. Og grandis passer godt sammen med iskald cola, en god stol og en film på tv'en.

Varianter
Prøv disse variantene av grandisen som jeg har lånt fra gaffel.nu.

Grandis på mange måter
Versjon 1:
1 stk Pizza Grandiosa
1/4 stk ananas
1/2 stk rød paprika
1 stk tomat skåret i tynne skiver
litt revet ost
litt krydder etter eget ønske

Versjon 2:
1 stk Pizza Grandiosa
1/2 Boks med hermetisk mais
Ost

Versjon 3:
1 stk Pizza Grandiosa
Mer ost ( det er ikke så mye ost å skryte av på disse grandisene.. )
Noe kjøtt... ( kjøttpålegg er bra, kokt skinke, pepperoni osv )
Noe Krydder... ( oregano ? )
Sopp ( lenge leve hermetikk )

Versjon 4:
1 stk Pizza Grandiosa
Dressing, rømme, stekt løk, tacodipp eller olivenolje helles på etter steking.

Versjon 4:
1 stk Pizza Grandiosa
Ekstra pølseskiver. Bruk de avanserte med stilig navn og mye smak. For eksempel pepperoni, bratwurst, chilipølse osv
Ekstra ost. Gjerne jarlsberg, er mye bedre enn norvegia.

Varm opp ovnen til 225 grader.
Ha valgfritt fyll på pizzaen og ha inn i ovnen.
Stek ca 12-15++ minutter. Avhengig av fyll.
Bruk midterste ribbe.
Server med iskald cola.

Grandis amerikanis
en Grandiosa
1 boks mais
6-8 ferske champignon
1 purreløk
1 paprika
ferdig revet Jarlsbergost (evt. annen ost)
1 boks skinke
olivenolje

Hvordan gjøre en Grandiosa om til en ekte amerikansk deep-pan pizza:

- tin Grandisen
- skjær halvparten av skinken opp i små terninger
- surr champignon + purreløk + paprika i olivenolje
- tilsett halv boks med mais + skinken i blandingen
- det hele legges oppå Grandisen
- strø 200-300 g med revet ost over det hele
- stekes på rist ellers risikerer du at pizzaen blir rå inni

Dette er en porsjon som er nok til ca 2 sultne nerder.
Serveres med rømme og 1,5 liter med Cola(American champagne).

Grandis delvis vegetaris
Du tar en grandis,
1/4-1/3's grønnsakspose med "amerikansk blanding",
ca. 100g. kjøttdeig
og litt ekstra revet ost.

Lyst å prøve en ny vri på grandis'n?
Varm grønnsakene i en mikro om de er frosne, legg de jevnt utover grandisen. Spe på med de 100 g'ene med kjøttdeig og dekk det hele med litt ekstra ost.
Om det er ønskelig kan det legges paprika-strimler og løk-ringer oppå osten igjen..

Anbefalest!!

og denne fra Espens hybelmat
Hjemmelaget pizza a la Grandiosa
en hel pizza grandiosa vanlig eller taco
litt gul ost
to tomater i skiver
salt og annet krydder alt etter smak
passe skinke av en eller annen sort. Kan også bruke salami
en liten boks mais
en liten boks ananas ferdig oppdelt

1) les gjennom hele oppskriften først og sett ovnen på 225 grader.
2) ta pizzaen ut av pakningen
3) del tomatene i skiver
4) fordel tomatene, maisen, ananasen og skinken jevnt utover.
5) Husk å tørke tomatene, maisen og ananasen på et håndlke eller lignende. Hvis du ikke gjør det, blir pizzaen dvassen og myk pga all vannet o.l. Men hvis du liker dvassen pizza så dropper du dette punktet
6) Riv osten og putt det på pizzaen.
7) Sett pizzaen inn i ovnen og la den stå der til den ser ferdig ut (alt etter smak)
8) når pizzaen er ferdig krydrer du med det du vil til du får den riktige smaken
9) Slå av ovnen!

Grandis gourmet
1 pizza grandiosa
1 glass/boks artisjokkhjerter
svarte oliven
revet ost
oregano eller pizzakrydder

Del artisjokkhjertene i to og legg disse på pizzaen sammen med stenfrie svarte olivener og rikelig med revet ost. Dryss over oregano eller pizzakrydder.

Stek etter anvisningen på pakken.

Server med grønn salat og litt av artisjokkhjertene.

Og til slutt: Har dere en god versjon av grandisen, send den gjerne til meg og jeg legger den ut.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:151


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!