Gå til forsiden av matoppskrift.no

Helgens vin uke 18: Settesoli Catarratto chardonnay 2014

Oppdatert: 06.05.2016 Publisert: 06.05.2016 Tema: Vin Forfatter: Fotograf: Kulinarisk.no Kilder: Kulinarisk.no




Middelhavsklimaet og jordsmonnet på Sicilia er ideelt for vinproduksjon. Vinene derfra har intense og delikate aromaer og friske og harmoniske smaker. En av dem er Settesoli Catarratto Chardonnay, som blant annet er lagd på den mest populære druetypen på øya.
Nå som vi har entret den lyse årstiden, er det ikke fritt for at vi lengter etter lettere mat og lysere viner. Ukens vin er et forholdsvis nytt alternativ som ble lansert i juli i fjor, og som passer utmerket til sjømat, salater eller kylling. Den kommer fra produsenten Cantine Settesoli som Settesoli holder til på vestsiden av Sicilia, og det har de gjort siden 1965. Helt fra begynnelsen har de hatt som mål å koordinere, forbedre og promotere vinifikasjonen de har i Menfi-området.
Det har de lykkes med og de eksperimenterer stadig med nye druetyper.
Druesorten Catarratto er nå den mest plantede hvitvinsdruen på Sicilia, og druene får god fylde med sitrusaromaer.

Vinmonopolnummer: 2663806
Pris: 389,90 kr

Original artikkelen hos kulinarisk.no finnes her




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3022


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!