Gå til forsiden av matoppskrift.no

Hereford 2004

Oppdatertdato: 14.07.2005 Publisert først: 14.07.2005 Tema: Rødvin Forfatter:


Billig og god argentiner

Argentina hadde mange nyheter på polet i juli. Flere av dem var gode. Vi har funnet en som passer godt til grillmat og kylling. Prisen tatt i betraktning er dette et av de beste vinkjøpene fra Argentina i sommer. Du får den både på flaske og på papp.

Produsenten forteller at vinen er populær og at det snart er utsolgt for flasker. Flasken er basislistet. Pappvinen er på bestilling, men den er det forsatt en del igjen av på lager. Så valget er enkelt: Løp og kjøp flasken nå mens det fortsatt er et par igjen, eller bestill pappvinen og vent i et par dager. Innholdet på flaske og papp er i alle fall helt likt.

Vinene fra Argentina som har slått best an på det internasjonale markedet kommer fra høytliggende områder. Argentina har faktisk fra noen av verdens høyest beliggende vinmarker ved foten av Andesfjellende opp mot 2000 meter over havet. Disse områdene nyter godt av et temperert klima som ikke finnes andre steder i landet.

Femte størst

Argentina er verdens femte største vinproduserende land. 70 % av vinmarkene er i Mendoza. Størsteparten av vinmarkene har vært beplantet i over 25 år og landets vinhistorie går helt tilbake til 1554. 20% av vinstokkene er allikevel mindre enn fem år. Industrien er i sterk vekst. De beste vinene fra Argentina er røde, men flere av de hvite er også gode.

Stor produsent

Peñaflor Group er en av de virkelig store i Argentina og har produsert vin siden 1914. Selskapet opererer i dag med fire grupperinger, der Andean Vineyards som står bak Hereford 2004 er en.
Det er vanskelig å få informasjon fra etiketten på argentinske viner. Landet har ingen offisielle kvalitetskategorier for vin. Den greieste indikatoren er som oftest prisen og som regel kan du se hvilke druer som er benyttet.

Argentina er mest kjent for konsentrert moden og krydret Malbec. En drue som ser ut til å gi gode viner i Sør-Amerika. Argentina produserer også Cabernet Sauvignon, Syrah, Barbera, Bonarda og Sangiovese. Denne vinen inneholder en spennende Syrah samt noen av de italienske variantene uten at den smaker italiensk av den grunn.

Jevne årganger

Årgangene i Argentina er ganske like, med mindre naturen slår seg helt vrang slik som da orkanen El Niño slo til i 1998. Vinene er stort sett drikkeklare, men de beste kan lagres i opptil fem år. Men når det gjelder vin på papp skal den selvfølgelig drikkes ung. Også Hereford 2004 på flaske bør drikkes innen rimelig tid.

Tips: For å nyte vinen og sommeren på best mulig vis, sett på en gammel Evert Taube plate. Han synger mye om Argentinas berusende viner.

Smak og behag

Navn: Hereford 2004.
Produsent: Andean Vineyards, Peñaflor Group.
Land/distrikt: Argentina/Mendoza.
Importør: Eurowine.
Karakteristikk: Ung vin med klar farge. Smaken er fruktig. og krydret med myke tanniner. Slutten fruktig men tørr.
Druer: 45% Bonarda, 20% Syrah og 35%Sangiovese.
Alkohol: 13%.
Passer til: Grillmat, gryteretter, grillet kylling og ost.
Pris: 69,- for 75 cl flaske og 289,90 for 300 cl bib.
Polnummer: 75 cl flaske 20761 (basis). 300 cl bib 20766(bu).

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:636

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.