Gå til forsiden av matoppskrift.no

Høstglede: La deg inspirere med mat på bål

Oppdatertdato: 08.09.2017 Publisert først: 24.09.2010 Tema: Turmat Forfatter: Fotograf: melk.no


Fylte epler.
Høsten er en ypperlig sesong for å gjøre matopplevelsen smakfull ute i det fri. Dette er tiden for å ta med familien ut å nyte middagen på et bål, enten du drar på fjellet eller tilbringer tid i hjemlige trakter. - Det er ikke så mye utstyr som skal til for å lage god mat på tur. Mye kan gjøres ferdig på forhånd, forteller matfaglig konsulent i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), Marianne Hayes Antonsen.

-Vi har mange spennende varianter av turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Rettene kan fint lages hjemme på kjøkkenet også. Litt forberedelser på forhånd, og du kan nyte deilig middag under åpen himmel. Maten smaker bedre også, forteller Marianne i Melk.no.

Forberedelser

Du trenger en stekepanne, helst teflon, en stekespade, en sleiv, en kniv og eventuelt et skjærebrett, turtallerkener, bestikk og en kopp med desilitermål.

- Ta med deg utstyr som veier lite og er enkelt å holde rent. Viderekomne kan investere i et stormkjøkken. Men aller hyggeligst er det likevel med bålet, både til matlagingen og som stemningsskaper, forteller Marianne som her deler noen gode oppskrifter som passer ypperlig til høstbålet.

Melk.no sine tips for mat som egner seg på høstbålet:

Fylte epler

Ut i skogen, opp på fjellet... Lag Turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.

2 porsjoner

Ingredienser
2 stk eple
50 g sjokolade
½ dl sukker
2 ts malt kanel
½ dl rosiner
2 ss smør
2 dl kesam vanilje, 7,4 %

Fremgangsmåte
Kan gjøres før turen
Fjern kjernehuset fra eplene og fyll hullene med sjokolade, sukker, kanel og rosiner. Pakk eplene i godt smurt aluminiumsfolie.
Foliepakkene stekes i glørne til bålet i ca 10 minutter. Server med vaniljekesam.
Kyllingspyd a lá indonesia.

Kyllingspyd a lá indonesia

2 porsjoner

Ingredienser
1 ss honning
2 ss soyasaus
2 ss soyaolje
1 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
½ ts chilipulver
ca 300 g kyllingfilet

1 pk nudler

2 ts karri
2 dl kesam original, 8 %
salt og pepper

Fremgangsmåte
Bland honning, soyasaus, soyaolje, koriander, gurkemeie og chilipulver til en marinade. Del kyllingbryst i biter. Ha dette i en lufttett pose eller boks i ca 1 time. Bløtlegg trespydene i vann mens kyllingbitene marineres. Tre kyllingbitene på trespydene og stek de på bål eller i en varm stekepanne i ca 5 - 7 minutter. Snu dem ofte, og smør dem med marinaden underveis. Kok opp vann og tilbered nudler slik det står forklart på pakken.
Lag en karridressing av kesam og karri, smak til med salt og pepper.
Server kyllingspiddene med nudler og karridressing.

Trylleburgere.

Trylleburgere

2 porsjoner

Ingredienser
200 gr karbonadedeig
1 stk sjalottløk , finhakket
1 stk egg
1 ss potetmel
0,5 ts salt
0,3 ts pepper
50 gr hvitost , revet
0,5 dl melk
2 stk polarbrød

Enkel Tzatziki:
1 dl kesam original, 8 %
0,25 stk slangeagurk

Tilbehør:
0,25 stk issalat
1 stk tomat

Fremgangsmåte
Ut i skogen, opp på fjellet... Lag turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.

Kan gjøres før turen:

Hamburgerdeig
Bland karbonadedeigen med løk, egg, potetmel, krydder og ost. Tilsett melken og rør sammen til en jevn masse. Bruk gjerne en foodprosessor. Ha deigen over i en tett beholder.

Enkel tzatziki
Skrell agurken og kutt den på langs. Fjern frøene. Kutt slangeagurk i små staver og bland med kesam. Smak til med salt og pepper. Oppbevares i en tett beholder.

På turen
Lag to store burgere og stek i stekepanne ca 5 - 7 minutter på hver side. Varm polarbrødene i en stekepanne.
Server burgerne i brød med issalat og tomat og tzatziki.

Vaffeltoast.

Vaffeltoast

Ut i skogen, opp på fjellet... Lag Turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.

2 porsjoner

Ingredienser
2 brødblingser per porsjon og et vaffeljern.

Fyll 1
1 ss pesto
2 skive spekeskinke
2 skive port salut

Fyll 2
2 skive hvitost
2 skive kokt skinke
1 ss hermetiske maiskorn

Fyll 3
1 ss pesto
2 ss cottage cheese
2 skive salami

Fremgangsmåte:
Smør ingrediensene på brødblingsene og legg dem sammen, med fyllet mot hverandre.
Legg blingsene i gammeldags vaffeljernet og stek dem i ca 3 minutter over bålet.
Server gjerne en liten salat til, så blir det et lite måltid.
Villmarksomelett.

Villmarksomelett

2 porsjoner

Ingredienser
4 stk egg
2 ss vann
2 ss matfløte
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ss smør
100 g hvitost
1 ss purre
100 g kokt skinke

Fremgangsmåte
Kan gjøres før turen:
Visp sammen egg, vann, fløte, salt og pepper og hell dette over i en tett beholder. Finsnitt purre og kokt skinke og riv osten. Ha dette i en tett pose.

På turen:
Varm smøret i en middels varm stekepanne og hell i eggeblandingen.
Løsne omeletten langs kanten slik at røren får renne ned i bunnen av panna. Før overflaten er stivnet, fordeler du purre, kokt skinke og ost utover. Stek videre til omeletten er gyllenbrun under og stivnet over.
Brett omeletten dobbel før servering. Server en frisk salat og brød til.
Tykke pannekaker.

Tykke pannekaker

Ut i skogen, opp på fjellet... Lag mat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.

2 porsjoner

Ingredienser
1 dl hvetemel
1 ss sukker
1 ts bakepulver
¼ ts salt
1 dl melk
1 stk egg
2 ss smeltet smør

smør til steking

Fremgangsmåte
Dette kan gjøres før turen:
Ha mel, sukker og salt i en bolle (ikke bakepulver). Visp sammen egg, melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør. Hell røren over i en beholder med lokk eller i en melkekartong som du teiper igjen. Ikke fyll beholderen helt full da røren sveller noe.

Dette gjøres på turen.
1. Rør inn bakepulver i den ferdig lagde røren eller lag røren fra bunnen av ute på tur. Varm en teflonpanne eller et spann over bålet eller annen varmekilde og smelt litt smør. Hell i røre slik at det dekker bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når det dannes bobler på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider.

Tips:
Pannekaker kan serveres både med salt og søtt.
Søtt: Friske bær, moste bananer, syltetøy eller honning
Salt: Spekeskinke og revet ost, skinke og ost, bacon og ost eller røkt laks

Laksepakke i folie.

Laksepakke i folie

Enkel turmat som kan nytes i strandkanten om sommeren eller ved bålet i skogen om vinteren.

1 porsjon

Ingredienser
80 g laks
20 g rød paprika
20 g oransje paprika
20 g gul paprika
50 g stilkselleri (stangselleri)
½ dl matfløte
1 ss frisk presset sitronsaft
nykvernet salt og pepper

2 ss tzatziki

Fremgangsmåte
Bruk aluminiumsfolie som du bretter dobbelt. Lag en bunn i folien og legg i laks og grønnsaker skåret i biter. Ha på salt og pepper. Hell over matfløte og sitronsaft. Pakk folien godt rundt slik at det blir en liten pose. La den ligge i bålet i ca 5 minutter. Se på den om den er gjennomvarm, om ikke la den ligge noen minutter til. Server med tzatziki og ferskt brød.
Tortilla på bål.

Tortilla på bål

En super rett til å steke i bålet. Denne kan du lage ferdig hjemme, ta den ut av sekken og legge den rett i bålet.

4 porsjoner

Ingredienser
4 stk hvetetortilla
2 dl matyoghurt
2 dl hermetiske maiskorn
4 ss vårløk
4 dl revet norvegia
200 g salatkjøtt av kylling
8 stk soltørkede tomater
1 pose boil-in-bag ris

Fremgangsmåte
Ta en tortilla og smør på med matyoghurt.
Bland ingrediensene og fordel i tortillaene, rull dem sammen og pakk dem i bakepapir/aluminiumsfolie, bruk da dobbelt bakepapir. Ta med på tur og legg på bålet 2 minutter på hver side. Ypperlig alternativ til pølser. De kan også spises som de er.



Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Laks i folie på grill.

Laks i folie på grill


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

800 g filét eller ca 1 kg skiver av laks
1 bunt frisk persille
1 sitron
1 dl lettrømme



Fremgangsmåte

Smør et stykke aluminiumsfolie med smeltet smør/olje. Hakk persillen grovt og del sitronen i båter. Skjær fileten 3-4 cm brede stykker. Legg en skive eller et stykke filet på godt smurt aluminiumsfolie og strø over litt salt. Strø grovhakket persille, hvit pepper eller noen knuste korn rosépepper på hver fiskeskive. Andre urter kan og brukes, prøv deg gjerne forsiktig frem.

Pakk aluminiumsfolien sammen på toppen og legg pakken på grillen eller i glørne. Fisken er ferdig etter ca 5 min. Åpne folien for å se om den er ferdig. Server med rømme og sitronbåter, godt brød og salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 195,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pinnebrød 2.

Pinnebrød 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2014
Denne retten tar ca 10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

250 g hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 ts margarin
1.5 dl melk/vann


Pinnebrøddeigen lages hjemme før turen og tas med i en tett plastpose. Fin på turen og feks rundt en ferdig pølse


Fremgangsmåte

Bland det tørre og spe med væske til passe deig.
Ved bålet rulles deig rundt en pinne og stekes på glørne til det slipper pinnen. Pass på så det ikke svir seg.
Brødet kan evt stekes rundt en ferdigstekt pølse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 227,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skau-kebab.

Skau-kebab


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 26.10.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

200 g benfritt lammekjøtt i strimler
1 ss margarin
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts malt spisskummen
1 båt finhakket hvitløk
½ stk finhakket rød chili
100 g kantarell
2 stk vårløk i strimler
ca. 3 ss yoghurt naturell
2 stk fullkorn pitabrød


En passelig mett mage gjør en god tur enda bedre. Denne kebaben smaker veldig godt og sørger for både god energi og smil om munnen hele veien. God tur!


Fremgangsmåte

1. Stek kjøttet i margarin med krydder, hvitløk og chili i middels varm panne i et par minutter.

2. Tilsett kantareller og stek videre i cirka ett minutt.

3. Vend inn strimlet vårløk og server i pitabrød med yoghurt naturell.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 139,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chili con carne på tur.

Chili con carne på tur


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 dl jasminris
4 dl vann
2 ts buljongpulver
margarin til steking
½ stk løk
¼ stk rød paprika
150 g kjøttdeig
½ ts salt
1 ts paprikapulver
½ ts chilipulver
½ dl vann
½ boks hermetiske tomater
½ glass brune bønner
½ beger lettrømme
½ dl chilisaus


Ut i skogen, opp på fjellet... Lag Turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.


Fremgangsmåte

Del opp grønnsakene og stek kjøttdeigen (kan gjøres før turen).
Tilbered risen slik det er forklart på pakken. Ha buljong i kokevannet.
Smelt margarin i en stekepanne. Stek løk og paprika gyllen. Ha i kjøttdeig og stek den sammen med grønnsakene. Tilsett krydderet på slutten av steketiden og rør godt rundt. Ha alt over i en kjele.

Tilsett vann og tomater, og la det småkoke i 10 minutter. Skyll bønnene og ha dem i gryta. Varm opp, og server med salat og dressing av rømme og chilisaus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 107,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ost- og skinkehorn.

Ost- og skinkehorn


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.04.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

18 skive kokt skinke
36 skive hvitost
2 stk egg til pensling
evt. 2 dl sesamfrø eller valmuefrø til pynt

Gjærdeig:
1 kg hvetemel
1 pose tørrgjær
2 ss sukker
1 ts salt
65 g margarin
21/2 dl melk
3 dl vann


Slike horn er godt både som matpakke, turmat, i barnebursdag eller på en kosekveld. Det fine er at du kan fryse dem og ta dem opp etter behov.


Fremgangsmåte

Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 °C. Rør væsken godt inn i melblandingen i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i 1 time, slå ned deigen og la den heve 1 time til.
Hvis du baker for hånd uten kjøkkenmaskin, kan det være greit å holde igjen noe av melet.
Del deigen i tre. Kjevle ut runde pizzadeiger. Del dem i seks trekanter. Ha på skinkeskive og osteskive og rull hver trekant i sammen med den breieste delen først.
Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. La dem etterheve i ca 20 minutter.
Pensle med vispet egg og strø over sesamfrø.
La dem steke på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 273,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Turmat: Foliepakke på bål.

Turmat: Foliepakke på bål


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.09.2017
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 kyllingfilet i biter
1/2 gulrot
1 potet
noen paprikastrimler
noen ringer purre/løk (kan sløyfes)
1 ss smør
et dryss paprikapulver eller annet krydder
salt og pepper



Fremgangsmåte

Rens og skjær grønnsakene i passe biter/skiver. Legg kyllingbitene på et ark aluminiumsfolie sammen med grønnsakene, smør, krydder, salt og pepper. Pakk godt sammen og legg det på bålet i 8-10 minutter eller på grill i ca. 10 minutter. Pinnebrød smaker godt til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 130,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Energibar for tur.

Energibar for tur


Antall porsjoner = 14
Dato lagt inn eller oppdatert 17.06.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

30 g hel rug
70 g vann
40 g hvetekli
165 g peanøtter
40 g sesamfrø
40 g linfrø
100 g store havregryn
150 g mørk sjokolade, 70% kakao
75 g puffet ris (med fiber)
120 ml kokosfett
400 g stenfrie svisker


Sunn og god energibar, perfekt som tursnacks! Bakt av Hedemarken friskole til skolekonkurransen 2015.


Fremgangsmåte

1. Ha hel rug og vann i en kjele, kok opp. Tilsett hvetekli, rør godt og la stå til avkjøling i 20 minutter.
2. Ha peanøttene i en hurtigmikser og kjør til alt er grovt hakket.
3. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett peanøttene, deretter tilsetter du rug og hvetekli.
4. Hakk sviskene i hurtigmikseren.
5. Tilsett kokosfettet i sviskeblandingen.
6. Bland sviskene med de tørre ingrediensene og rør godt.
7. Smelt den mørke sjokoladen og rør den sammen med resten.
8. Fordel blandingen i en form (20x30 cm) kledd i plastfolie og sett kaldt i en time.
9. Når blandingen er avkjølt kan den deles opp i passe store barer.

Tips!
Du kan dyppe barene i litt sjokolade dersom du ønsker mer sjokoladesmak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 343,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Turflørten.

Turflørten


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 06.11.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

100 g smør
2 dl hvetemel
50 g sukker
1 stk egg
50 g kesam original, 8 %
1 stk eple
1 ss sukker
1 ts malt kardemomme
1 ts malt kanel
2 ts smør
2 dl kesam vanilje, 7,4 %


En deilig nybakt dessertkake etter turen behøver ikke by på de største utfordringene. Planlegg litt på forhånd så blir det en søt avslutning for alle.


Fremgangsmåte

Lag mørdeigen og legg den i en pose slik at den holder seg smidig. Skjær eplene i tynne skiver og legg dem i en pose med sukker, kanel og kardemomme (dette kan gjøres før turen).

På turen
Lag mørdeig ved å smuldre smør, mel og sukker. Tilsett egg og kesam, og bland godt sammen til en smidig deig. La deigen hvile en times tid før du bruker den.
Kjevle et hjerte eller bruk hendene til å lage en flat form før du skjærer et hjerte.
Skjær eple i skiver og legg epleskivene på hjertet. Strø over sukker, kardemomme og kanel. Stek i panne i glørne eller i aluminiumsfolie i 15 minutter.
Legg eventuelt to smørklatter på like før servering.
Server vaniljekesam til, eller legg en klatt på kaken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 272,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Turmuffins.

Turmuffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

60 g havregryn
3 dl melk
250 g sammalt hvete, fin
3 ts bakepulver
½ ts havsalt
150 g sukker
100 g blåbær
1 stk egg
6 ss rapsolje
havregryn til pynt


Ekstra grove muffins med havre og blåbær smaker deilig på tur.


Fremgangsmåte

1. Bland havregryn og melk og la det stå og trekke i 10 minutter.
2. Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Rør et sammenvispet egg og oljen i havreblandingen. Tilsett havreblandingen og blåbærene. Rør til det såvidt er blandet. Fyll røren i smurte muffinsformer.

3. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 250,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove pølsehorn.

Grove pølsehorn


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 23.03.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

100 g hvetemel
75 g sammalt hvete, fin
75 g sammalt hvete, grov
½ ts sukker
½ ts salt
30 g smør
1 ½ dl melk
½ pk gjær
20 stk grillpølse


Pølsehorn er kjempegodt og veldig enkelt! Passer ekstra godt å ha med på tur og varme over bålet, eller som fingermat i barneselskap.


Fremgangsmåte

1. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er ca. 30°. Bland sammen alt det tørre og smuldre gjæren i bollen. Tilsett melke- og smørblandingen og elt i en bakemaskin. Først på lav fart, deretter litt raskere. Elt til deigen samler seg og blir blank og fin på overflaten. La deigen heve i romtemperatur i ca. 30 minutter eller til dobbel størrelse.
2. Kjevle ut deigen til en runding og bruk et pizzahjul til å dele den først over midten begge veier, deretter deler du hver av trekantene i midten en gang til.
3. Del pølsene i to og surr deigen rundt pølsebitene som et horn. La etterheve i ca. 15 minutter.
4. Pensle med sammenvispet egg og stek midt i ovnen på 220° i ca. 10 minutter.

Tips! Pakk med pølsehornene i sekken når du skal på tur, og varm dem over et bål eller på en grill.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 257,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1981





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.