Gå til forsiden av matoppskrift.no

Hvitt eller rødt til jul?

Oppdatert: 19.11.2004 Publisert: 19.11.2004 Tema: Julens_drikke Forfatter: Fotograf: Desken.no




Hvordan velger man vin til julematen? Vi tok en uhøytidlig prat med Carola Nensen som er nyutdannet somelier og jobber på restaurant Arakataka i Oslo.

- Hva slags vin bør man helst drikke til norsk julemat som for eksempel en skikkelig feit pølse?
- Jeg anbefaler alltid etter mine egne preferanser. Hvorfor ikke prøve en kraftig Riesling med litt sødme og god syre? Det er viktig at vinene passer til maten som kokkene lager. Vet man hvordan kokkene tenker, gjør det jobben min litt enklere.

- Vet du hvordan kokker tenker?
- Noen ganger. Noen ganger er det perfekt, andre ganger blir det skikkelig clash. Man kan egentlig aldri vite hvordan en kokk tenker.

- Blir det skikkelig clash med vinene også?
- I blant. Ja absolutt. Men jeg merker det forhåpentligvis før noen andre gjør det. Det er jo tross alt jobben min.

- Men du. Er det ikke litt drøyt å anbefale en hvitvin til jul? - Nei, du det er vel egentlig ikke det. Det går mer på å anbefale det som faktisk passer til maten. Jeg foretrekker den hvite. Kanskje en rød en etterpå. Men det er viktig å huske på at vin er en smakssak.

Så prøver vi noe nytt. Vi drømmer jo alle om en hvit jul.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:430


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!