Gå til forsiden av matoppskrift.no

Informasjon om www.matoppskrift.no

Oppdatert: 26.08.2015 Publisert: 16.10.2013 Tema: Forfatter:




Informasjon om bruk, regler, cookies samt kontaktinfo om www.matoppskrift.no og www.matvareguiden.no. Før dere kontakter meg les gjerne infoen nedover på siden.
Ønsker dere å kopiere og bruke informasjon fra nettsiden på egen blogg, nettside ol -, les her:
Mer info om bruk og kopiering av informasjon på nettstedet www.matoppskrift.no

Om nettstedet:

Matoppskrift.no er ett nettsted som samler og publiserer mat og drikkeoppskrifter + informasjon om ingredienser fra mange forskjellige aktører. De fleste oppskriftene har utregnet næringsinnhold og pris. Ved hjelp av produktinformasjon fra ingrediens databasen, kan oppskrifter vises med utregnet næringsinfo som og kan justeres ved tallerkenfunksjon.

Følgende tjenester er tilgjengelige:
  • Mer enn 34.000 oppskrifter hvorav 32.479 har utregnet næringsinformasjon og allergeninfo.
  • Oppskriftene er kategorisert på type, råvare, anledning, land, vanskelighetsgrad og allergi/diett, slik at de enkelt kan søkes opp.
  • Avansert og detaljert søkesystem for oppskrifter
  • Spesifiserte oppskrifter for dietter og allergier
  • Ekstra info om ingredienser og råvarer
  • Dags og ukemeny forslag
  • Artikler om mat og oppskrifter
  • Undersider om mange forskjellige matrelaterte tema, ingredienser, diett, allergi, samt drikke og drikkevarer
  • Egne guider for forskjellige aktuelle tema. Grill, konservering, selskapsmat, sesongmat, jakt/vilt, råvarer, ol.
  • Video gjennom samarbeidspartnere
  • Tallerkenfunksjon med mulighet for oppbygging av retter, justering av en rett etter egne behov. Med sanntids visning av næringsinnhold og pris.
  • ++ mye mer


Ansvarlig

Ansvarlig for utgivelse, drift og videre utvikling er Knut Pettersen

Jeg er Knut Pettersen som er grunder og eier av både www.matoppskrift.no og www.matvareguiden.no. Jeg jobber full tid med sidene delvis sammen med min kone og driver selve webserveren med databasen. Jeg er systemingeniør på nettverk, programmerer og utdannet kokk fra militæret. Jeg har og hjelp av min sønn som er utdannet kokk med fagbrev og flere års erfaring fra restaurantkjøkken samt institusjonskjøkken.
Jeg er veldig opptatt av diett og matallergi, og jeg er selv sterkt plaget av fordøyelsessykdommen Crohns Sykdom etter mer enn 30 år. Er og operert mange ganger for dette og har lang erfaring med disse tilstandene og lignende sykdommer. Jeg er og aktiv i opplysningsarbeid for disse pasientgruppene. I tillegg er jeg blind på det ene øyet etter en virusinfeksjon.
Jeg er ett menneske med mye overskudd, og bruker det meste av dette til å legge til rette oppskrifter for alle over internett, men har ett ekstra fokus på vanlige menneskers mat, diett/allergi mat og alt ang ernæring, næringsinnhold ol. Men samtidig er jeg preget av mange år med sykdom og jeg tilpasser livet etter dette.
Jeg trener aktivt og har gjort det hele mitt liv, og har tro på at ett aktivt liv med mye god mat er den rette medisin for mye.
Selv om de fleste oppskrifter nå har utregnet næringsinhold, er det ikke fokusert noe spesiellt på slankemat ol.

Oppskrifter

Oppskrifter som legges inn av dere blir kontrollert før de legges ut for offentligheten. Det kan ta opp til en uke før oppskrifter kan vises, men som regel tar det fra et til to døgn. Dette er avhengig av årstiden.

Finansiering og reklame:

Sidene er reklamefinansiert, og dermed er det flere reklamer på sidene(dvs pr idag inntil 3 stk på hver side). Jeg har ingen mediehus eller rike onkler i bakhånd.
Jeg har heller aldri fått 5 øre i tilskudd, rimelige lån eller andre ordninger som mange bedrifter nyter godt av. Nettsidene og min bedrift er kun finansiert av mine egne penger og arbeidskapasitet.
Jeg har heller ikke fått mye ekstra drahjelp fra andre medier og nettsider gjennom årene, men altfor mange syns det er OK å bruke mitt arbeid uten å gi noe tilbake, ikke engang en link til hvor de henter informasjonen fra. Husk gjerne dette før dere sammenligner med andre.
Pr idag bruker jeg ikke sponsede/reklame finansierte oppskrifter/artikler eller informasjon. Dette er veldig vanlig blant bloggere, men jeg har foreløpig sagt nei til dette. Dette kan forandre seg i fremtiden.

Det koster mye penger å utvikle og oppdaterer disse nettsidene, og jeg ser ingen andre muligheter for inntekter på det nåværende tidspunkt enn reklame. Andre forslag er svært velkomne,
Særlig fra dere som hater reklame, og gir høylytt uttrykk for det. Si meg hvordan jeg skal drive dette uten annonseinntekter og jeg skal lytte.

Reklame blir levert på følgende måte
  • Noe kommer gjennom adlinkmedia
  • Jeg bruker og Google adsense til levering av reklamer.
  • Gjennom Google Doubleclick for Publisher kan jeg legge ut andre reklamer på sidene. Kontakt meg for evt tilbud.

Personvernregler og min bruk av cookies

Besøk og info som legges igjen av brukere
All bruk av nettstedet logges og IP adresser registreres. Dette er vanlig og loggene beholdes i ca 1-2 år. Data her brukes ikke til andre ting en statistikk. Denne statistikken brukes av oss for å forbedre nettstedet.
For at adresser skal kunne spores hos internet leverandør må det foreligge en politianmeldelse.
Mailadresser som legges inn for mottak av nyhetsbrev, brukes kun til dette, de slettes fullstendig ved utmelding.
Navn og personopplysninger som legges inn i kommentarer, oppskrifter ol brukes ikke av oss, men det anbefales ikke å legge ut mailadresser, navn, alder i kommentarer da andre kan misbruke dette. Jeg bruker nå Facebook sitt kommentarsystem og jeg henviser til Facebook sine personvernregler. Om du vil være sikker på at jeg leser en kommentar, send meg en mail istedenfor.
Vi registrerer og IP adresse på karakterer for å unngå doble oppføringer og spam.

Informasjonskapsel og retningslinjer for personvern for Google-annonsering

Google har egne retningslinjer for bruk av informasjonskapsler
Les mer informasjon om dette her
  • Google, som tredjepartsleverandør, bruker informasjonskapsler til å vise annonser på dette nettstedet samt samle brukerstatistikk.
  • Googles bruk av informasjonskapselen for DART lar oss vise annonser til brukere basert på deres besøk på nettstedet og andre nettsteder på Internett.
  • Brukere kan velge bort bruken av DART-informasjonskapselen ved å gå til retningslinjene for personvern for Googles annonse- og innholdsnettverk.

Informasjonskapsler brukt av matoppskrift.
Vi bruker informasjonskapsler til lagring av karaktersetting på oppskrifter ol. Dette er en liten tekstfil som ligger på din egen maskin og som registrerer setting av karakter. Dette gjøres for å unngå dobbel oppføringer.
Informasjonskapsler brukes og av flere tredjeparts leverandører, men mer info finnes på siden under her.

Les mer her om cookies

Disclamer. (Fraskrivelse av ansvar)

Gjelder særlig bruk av info om næringsinnhold og allergeninfo i oppskrifter
Før en bruker verdier for næringsinnhold/allergener i oppskrifter i en diettplan ol, så skal en ta kontakt med lege eller fagpersonell innen ernæring.
Jeg tar ikke ansvar for mulige feil i angivelse av næringsinnhold og allergeninfo. Oppdager en feil så oppfordrer jeg dere sterkt til å gi beskjed til meg. Næringsverdier vil forandre seg hele tiden da jeg oppdaterer verdiene i grunnlaget her jevnlig. Mange produsenter forandrer verdiene ofte og jeg oppdaterer produktverdier jevnlig. Man kan klikke på ingrediensen og dermed få opp mer info om denne samt dato for siste oppdatering.
Priser på ingredienser og oppskrifter
Prisene som er utregnet på oppskrifter er resultat av lang tids arbeid. De hentes inn av oss og er en kombinasjon av flere butikker, tilbud/full pris og sesongvariasjoner. Prisene hentes inn i Kristiansand.
Jeg tar ikke ansvar for variasjoner i priser mht lokalisering i landet osv, men etter vår mening viser disse ett ganske riktig bilde da prisene er ett snitt mellom flere butikker, samt en kombinasjon av fullpris og tilbudspris.
Hvilke butikker som har priser her vises ikke etter avtale med butikkene.

Regler for bruk av matoppskrift.no og matvareguiden.no

1. Kommentarer eller innlegg fra brukere er ikke utgiver ansvarlig for:
All informasjon lagt inn av brukere blir kontrollert og sjekket av oss med jevne mellomrom. Jeg sletter direkte oppskrifter, linkforslag og annet som ikke er relevante for nettsiden. Utgiver er ikke ansvarlig for det som blir lagt inn på nettstedet. Dette er den som legger det inn sitt ansvar. Utgiver er heller ikke ansvarlig for bruk av informasjon hentet fra nettstedet.
Kommentarer legges nå ut gjennom facebook sitt system og følger derfor facebook sine regler.
2. Bruk av nettstedet:
  • Nettstedet er ment for voksne, men deler av oppskriftene er tilpasset yngre mennesker.
  • Som bruker forplikter du deg til å ikke legge inn støtende, diskriminerende, rasistisk eller på annen måte materiale som strider mot norsk lov.
  • Som bruker forplikter du deg og til å ikke legge inn kryptert informasjon, junk mail, politisk stoff, uautoriserte annonser eller lignende som strider mot nettstedets regler.
  • Som bruker forplikter du deg og til å ikke legge inn stoff som andre har copyright til.
  • Utgiver er ikke ansvarlig for innhold på sider som det er link til fra denne siden.


3. Bruk av oppskrifter på nettstedet:
  • Du kan fritt bruke oppskriftene som ligger på nettstedet til privat bruk.
  • Ved kopiering ønsker jeg at det linkes tilbake til meg ved publisering
  • Bruk og publisering av all næringsinformasjon er tillatt for private, men det skal linkes tilbake til www.matoppskrift.no som kilde. Dette er viktig. Les mer her:Info om bruk og kopiering av informasjon på nettstedet www.matoppskrift.no
  • Bruk av næringsinformasjon til annet en privat bruk er kun tillatt etter avtale. Kontakt meg for nærmere info.
  • Generelt om kopiering av oppskrifter. Det er i utgangspunktet ikke copyright på selve oppskriftene, men derimot på skrivemåte, og kommentarer. Og det er vanlig høflighet å oppgi kilde ved kopiering.
  • All bruk av nettstedet er gratis.


4. Bruk av materiale som er lagt inn av dere:
Ved å legge inn oppskrifter på siden gir du oss tillatelse til å distribuere disse på nettstedet, samt bruke de i våre søk og andre tjenester (som bla å kalkulere ut næringsinnhold på dem) i vårt system. Vi har rett til å forandre på innhold som kan bryte med regler nevnt ovenfor eller som på andre måter er upassende. Du gir og andre lov til å bruke dine oppskrifter til privat bruk.

5. Tilbakemeldinger fra dere:
Vi vil gjerne få tilbakemeldinger på denne oppskriftssamlingen og særlig for å kunne oppdatere informasjonen om oppskriftene. Det er ikke all informasjon om antall porsjoner, vanskelighetsgrad, tidsforbruk, priser osv som er definert. For at dette etter hvert skal bli komplett, er vi avhengige av tilbakemeldinger. Også fra dere som har anledning til å ta bilde av en ferdig rett, er vi glade for tilsendte bilder. Legg og inn kommentarer/karakterer på oppskrifter.

6. Bruk av næringsinnhold, allergener og pris på oppskrifter.
Det er nå lagt ut næringsinnhold, utregnet energiprosent, allergenoversikt og priser på oppskrifter.

Bruk av disse verdiene på andre nettsider har regler for bruk.
Dette gjelder særlig for dere som driver nettbutikker, blogger, andre matsider osv.

Les mer her:Mer info om bruk og kopiering av informasjon på nettstedet www.matoppskrift.no

En nærmere presentasjon av næringsinnhold finnes her:
Info om næringsinnhold.

Kontakt oss

PS: Les dette før du kontakter oss:

Hvis du ønsker å kontakte oss vennligst benytt en av følgende måter:

Post adresse:

DatabaseSør AS v/ Knut Pettersen
Major Laudalsvei 6
4630 Kristiansand

E-Post:

knut[alfakrull]matoppskrift.no

Vær obs på at det kommer mange mail hver dag og at jeg ikke alltid får svart med en gang.

Mottak av pressemeldinger:

Alle pressemeldinger og andre masseutsendelser sendes til:
matoppskrift@gmail.com

Facebook:

Knut Pettersen har sin egen side på facebook og det er en firmaside med matoppskrift.no. Her legges det og ut en del nye bilder ol.
Facebook offentlig for matoppskrift.no og matvareguiden.no
Min private facebook side

Linkedin

Min profil på linkedin

Telefon:

Pga div trusler tar jeg ikke telefoner fra ukjente nummer, send en mail eller sms til 948 04427 om det er viktig.


PS: VIKTIG
Husk at dette telefonnummeret er til meg som står bak nettstedet, og ikke representant for leverandører eller restauranter.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2762


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!