Gå til forsiden av matoppskrift.no

Innfører merking av pizza uten palmeolje

Oppdatert: 02.07.2015 Publisert: 30.06.2015 Tema: Pizza Forfatter: Fotograf: Orkla Kilder: PRM: Orkla
Orkla Foods Norge innfører nå tydelig palmeolje-merking på fronten av emballasjen til Grandiosa og BigOne.
I desember i fjor ble det innført nye merkeregler hvor matprodusenter må oppgi i deklarasjonen hva slags type olje produktet inneholder. Orkla Foods Norge har nå valgt å gå lenger.

- Stadig flere nordmenn sier nei til produkter med palmeolje. Vi ønsket derfor å informere enda tydeligere om at du unngår palmeolje om du velger Grandiosa eller BigOne, sier Paul Jordahl, administrerende direktør i Orkla Foods Norge.
Orkla Foods Norge har hatt en langsiktig strategi for å fjerne palmeolje fra sine produkter. I BigOne ble palmeolje fjernet i 2011 mens Grandiosa aldri har inneholdt palmeolje.

- Vi jobber hele tiden med å gjøre produktene våre bedre og sunnere. Derfor reduserer vi hele tiden bruken av salt, sukker og mettet fett, sier Jordahl.
Palmeolje er hverken bra ut i fra ernærings- eller et miljøperspektiv. Den har en stor andel mettet fett samtidig som produksjon av palmeolje er knyttet til rovdrift på regnskogen.
Grandiosa har fått et kvalitetsstempel som ikke bare viser at pizzaen er uten palmeolje, men også forteller forbruker at Grandiosa kun bruker norsk ost og kjøtt.

- 7 av 10 forbrukere* foretrekker norske produkter, og av den grunn er det viktig å vise forbrukerne at de kan stole på at man får norsk ost og norsk kjøtt når du kjøper en Grandiosa, sier Jordahl.

(*Kilde: Matmerk, http://www.matmerk.no/no/nytnorge/hva-er-nyt-norge/matmerk-nyhetsarkiv-og-pressekontakt)

I fjor økte det totale pizzasalget i Norge. Totalt ble det solgt 43 millioner fryste pizzaer hvor Grandiosa og Big One er de største merkene med henholdsvis 20,6 og 7,5 millioner enheter.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2999

Aktuelle oppskrifter

Prøv også Enkel pizza.
Enkel pizza...
Prøv også Calzone 1.
Calzone 1...
Prøv også Gulrotpizza.
Gulrotpizza...


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!