Gå til forsiden av matoppskrift.no

J.P.Chenet Merlot 2008

Oppdatert: 06.04.2010 Publisert: 06.04.2010 Tema: Rødvin Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen




Tilbake i hverdagen etter påske passer det fint med en enkel og grei vin til lette retter. J.P.Chenet Merlot 2008 er en vin som og passer fint il kosen og terrassen for de som har det varmt nok.

J.P.Chenet Merlot 2008

Dette er en av de vinene som selger bra på polet og det skjønenr vi fordi den er lett å like for oss glade amatører. Jeg har sett at mange av de såkalte vinproffene ikke liker denne, men vi mener at denne passer fint til smaken for den jevne nordmann, så får de andre 5 % av befolkningen drikke dyre Bordeaux viner til osten og kyllingen.
Vinen kommer også i 3 liters som passer for lange terrasse kvelder.
Vinen har en mørk rød farge og lukter fruktig med noe solbær. Har en litt søtlig lukt som ikke går igjen i smaken.
Den har behagelig rund smak med vanilje og noe krydder, og lett sødme. Er veldig rund og har det meste som kjennetegner en kosevin. Har en ettersmak som sitter litt i.

J.P.Chenet Merlot 2008

Sakset fra vinmonopolet og vårt testpanel

Navn: J.P.Chenet Merlot 2008
Pris: Kr 99,90 for en helflaske, og kr 329,90 for 3 literen.
Varenummer: 41067
Varetype: Rødvin
Utvalg: Fullsortiment
Land/distrikt: Frankrike, Languedoc-Roussillon
Råstoff: 100% Merlot
Alkohol 13 % vol
Sukker: 5,0 g/l
Syre: ukjent
Lagring: Ikke fat eller flaskemodnet før salg
Lagringsgrad: Konsumferdig, bør ikke lagres
Produsent: les Caves de Landiras
Konklusjon: En anvendelig rødvin. Til hvitt kjøtt, ost, lette retter og kos.
Sjurhet på tunga: Lite
Henger på glasset: Litt
Peiskosfaktor: 4,25 i snitt hos oss

Unødvendige fakta

Om denne vinen ble det ikke mye diskusjon. Men vi hadde flere andre viner vi testet og cheneten er ikke den som passer best til mat, men mer som kos. Og det kom noen kommentarer om fasongen på flasken, som jeg ikke syns noe om. Foretrekker vanlig fasong.

Om vårt testpanel

Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media. Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld.

Fakta
  • Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. 2 med faglig bakgrunn innen mat og drikke, samt en kokk ved enkelte anledninger.
  • Vi tester vinene "live", dvs. Vi koser oss med vin og ofte mat til. Ikke som del av en vinsmaking med mange forskjellige viner.
  • Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
  • Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget.
  • Vi prøver og nyheter når det er noe interessant
  • Vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
  • Vi prøver å smake viner med folkelig smak, som dekker det meste av befolkningen og våre lesere
  • De som synes vi er for lite sofistikerte kan bruke andre medier
  • Vi kjøper vanligvis vinene selv.
  • Vi spytter ikke ut vinene
  • Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet, både seriøse og litt useriøse.





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1864


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!