Gå til forsiden av matoppskrift.no

Jakten på det røde gullet

Oppdatertdato: 02.11.2013 Publisert først: 31.10.2013 Tema: Skalldyr Forfatter: Fotograf: Freeimages.com


Som så ofte ellers, gir søkelistene på Gule Sider en god pekepinn på hva folk er opptatt av. Mange er på jakt etter hummer, og oktober er måneden da sesongen begynner.
- Det er tydelig at folk ser en verdi i å hente opp sin egen hummer fra havet. Søk etter hummerteiner har fått en kraftig peak i oktober. Det kan jo være at selvfanget hummer smaker bedre, sier leder for Gule Sider, Håvard Skaug.
Kiloprisen på fersk hummer ligger mellom 500 og 600 kroner, så det er absolutt penger å spare på å hente opp det røde gullet selv.

- Det er jo rimelig å anta at prisen spiller inn her, men når man tenker på utstyret man må ha for å få tak i hummeren, så er det ikke sikkert at kiloprisen blir så mye mindre til slutt. Både teiner og bensin til båten koster jo noen kroner så det kan jo være at den lokale fiskebutikken gir deg et like ”billig” søkeresultat, sier Håvard.

Regler for hummerfiske*

  • På kyststrekningen fra svenskegrensen til og med Sogn og Fjordane fylke er det tillatt å fange hummer i perioden fra 1. oktober klokken 08.00 til og med 30. november. For resten av landet er fisketiden fra 1. oktober klokken 08.00 til og med 31. desember.
  • Helligdagsfredning:
    I hummerfiskeperioden fra 1. oktober til 31. desember er det forbudt å sette eller trekke teiner på kyststrekningen Vest-Agder til grensen mot Sverige i tidsrommet fra og med lørdag klokken 24.00 til og med søndag klokken 24.00 (jf. utøvelsesforskriften § 35 (2)).
  • Det er ikke lov å sette eller trekke teiner til fangst av hummer på den samme kyststrekningen fra en time etter solnedgang til en time før soloppgang.
  • Hummer er bare tillatt å fiske med hummerteiner. Hummer tatt med annet redskap skal settes tilbake i sjøen.
  • Hummer med utvendig rogn er fredet hele året.
  • Felles minstemål for hummer i hele landet er 25 cm.
  • Personer som driver fiske med fartøy som ikke er merkeregistrert - eller fra land - kan drive fiske etter hummer med inntil 10 teiner. Begrensningen på 10 teiner gjelder også per fartøy.
*Kilde: http://www.fiskeridir.no/fritidsfiske/hummerfiske

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2790

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.