Gå til forsiden av matoppskrift.no

Jesper Høst kåret til Norges beste bartender

Oppdatert: 14.06.2014 Publisert: 09.06.2014 Tema: Drinker Forfatter: Fotograf: Diageo




Etter to veldig hektiske dager med konkurranser i København, har Norge fått en ny mester i drinkmiksing under den nordiske finalen av Diageo World Class. Årets vinner er Jesper Høst fra No.19 i Oslo. Samtidig har han også kvalifisert seg for å representere Norge verdensmesterskapet for bartendere, World Class Global Finals.

Jesper Høst fra baren No.19 kan nå skryte på seg å være Norges beste bartender. Sammen med svenske Rikard Enell fra Taverna Brillo og danske Hardeep Rehal fra baren 1105, har han også sikret seg en plass i Diageo World Class Global Final (også kjent som det uoffisielle verdensmesterskapet i bartending) som holdes i Storbritannia i juli. Hardeep Rehal vant den siste av alle konkurransene, og kan nå også smykke seg med tittelen Nordens beste bartender. Totalt 26 bartendere fra Norge, Danmark og Sverige deltok i finalen.

Jesper Høst gleder seg over seieren, og har allerede satt i gang med forberedelsene til den globale finalen i juli.
- Dette har vært en fantastisk opplevelse, og jeg er så stolt over å representere Norge i den globale finalen. Jeg har lært mye i løpet av konkurransen, og det er flott å se hvordan den skandinaviske cocktail-scenen blomstrer. Mine forberedelser vil begynne med en gang, og jeg har samlet mange gode kolleger for å trene til den globale finalen, sier Jesper Høst.

Finalen gikk over to dager; den første dagen konkurrerte bartenderne på Holmen Kanal Cocktail Bar og dag to tok sted på fasjonable Hotel D' Angleterre. Bartenderne ble bedømt av et erfarent panel av bransjeeksperter, tidligere vinnere og deltakere. Kreativitet, "showmanship" og ikke minst en stødig hånd, var parametere som dommere vurderte bartenderne ut ifra.

Neste stopp London

Mens fjorårets globale finale fant sted på et cruiseskip i Middelhavet, går i år 50 bartendere fra hele verden om bord på et tog i Skottland med endestasjon i London. Over fire dager skal deltakerne demonstrere sitt talent og sine ferdigheter i å lage velsmakende, oppfinnsomme og ikke minst dekorative cocktails som fungerer som inspirasjon for bransjen, og illustrerer hvor trendene innen bartending går.
Under den globale finalen har alle med en interesse for cocktails muligheten til å oppleve masterclasses, temakvelder og selv teste de utfordringene som profesjonelle bartendere står overfor. For første gang i konkurransens seks år lange historie vil finalen i London være åpen for publikum.

Cocktailen som tok hjem gullet

Det var disse cocktailene som avgjorde mesterskapet for den norske deltageren, og sikret han plass i VM i Storbritannia.

Jimador Punch

Utfordring: Glamour Punch Challenge
Ingredienser: (10 personer)

45 cl Don Julio Blanco
10 cl Genepy (malurtlikør)
30 cl rosa grapefruit juice
20 cl grønn te
10 cl eukalyptussirup

Lag din egen grapefruktsoda ved å tilsette grapefruktjuice, grønn te og eukalyptussirup i en sodastreamer og karboner. Bland Don Julio Blanco, genepy og grapefruktsoda over is i en punchbolle og pynt med eukalyptus.

Punchen er inspirert av jimadorene som høster agavehjertene ute i solen dag ut og dag inn. Jimador Punch er den ultimate tørsteslukkeren etter en lang og fysisk arbeidsdag hvor grønn te, eukalyptus, genepy og den nydelig krydrete Don Julio Blance virker fantastisk avkjølende og stimulerende.

Into the Wild Martini

Utfordring: Ultimate Martini Challenge
Ingredienser:

6 cl Tanqueray Ten
1,5 cl Manzanilla Sherry, infusert med granskudd, koriander, grapefrukt, lime og appelsin

Rør alle ingredienser over is og server i en tradisjonell turkopp av tre. Garnér med friske granskudd på en cocktailpinne

Denne drinken er inspirert av norsk natur. En aromatizer spredte lukten av skog i hele rommet og drinken er "rørt" i en gammel kaffekjele. Smaksprofilen er basert på sitrus- og krydderblandingen som er unik for Tanqueray Ten, og fremstår ren og klar som en fjellbekk i glasset. Servert på en seng av granskudd

Deltagerne i den nordiske finale i vilkårlig rekkefølge:


Norge:

  • Fridtjof Jahnsen, No.19 & Bar Boca
  • Elise Olsen, To rom og kjøkken
  • Jørgen Dons, Raus
  • Jesper Høst, No.19
  • Christian Kruse, Bristol bar
  • Jolanta Malczewska, Holmen Bar

Danmark:

  • Bastian Leander Andersen, St. Pauls Apothek
  • Toke Christensen, Lidkoeb
  • Jannick Gram, Balthazar
  • Anders Henze-Pedersen, Madam Chu’s
  • Jonas B. Andersen, Strøm
  • René Hedeland Larsen, Ruby
  • Stefano Censi, d'Angleterre
  • Kasper Riewe Henriksen, Duck and Cover
  • Hardeep Rehal, 1105
  • Nikolaj Brøndsted, Mash

Sverige:

  • Karl-Martin Edin, Rex Bar
  • Jens Dahlberg, Nosh & Chow
  • George Kaponis, AG
  • Daniel Westman, Farang
  • Daniel Konradsson, Invito
  • Joakim Olsson, Avalon
  • Joakim Liljekvist, Farang
  • Rikard Enell, Taverna Brillo
  • Verona Neves, Moosehead
  • Christoffer Johansson, Avalon

Dommerpanelet:

  • Eric Lorincz, WC Global Bartender of the year 2010, Savoy Hotel London
  • Alex Kratena, Head Bartender Artesian Bar London
  • Marian Beke, Nightjar Bar London
  • Monica Berg, 2013 WC-finalist Norge
  • Hasse Bank Johanssen, 2013 WC-finalist Danmark
  • Mathin Lundgren, Indiscreet, Sverige





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2920


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!