Gå til forsiden av matoppskrift.no

Julekonfekten

Oppdatertdato: 04.12.2014 Publisert først: 18.12.2007 Tema: Godteri Forfatter: Fotograf: Alf Børjesson, melk.no


Julekonfekt hører og med til julebaksten. Men det er vel noe av det som forsvinner først, særlig når man har unger i huset. Det er mye godt en kan lage og her er flere forslag til dette. En marsipan oppskrift er også med, og da kan man lage mange varianter av marsipan godteri.

Marsipan

1/2 kg mandler
1/2 kg melis
1/2 - 1 eggehvite
1 ts sitronsaft

Skåld mandlene. La de helst tørke noen dager. Mandlene males 2 ganger - siste gang med melis. Bland inn eggehvite/sitonsaft til en fast masse.

Punsjboller

100 g mørk kokesjokolade
2 ss mørk rom eller kaffe
noen dråper romessens
25 g mykt smør
1 eggeplomme
100 g malte mandler
100 g kakesmuler/kjekssmuler
50 g sjokoladekrymmel

Smelt sjokoladen i rom og rør inn smør og eggeplommene. Ha i malte mandler og kakesmuler. Bland godt sammen.

Form deigen til kuler og trill dem i sjokoladepynten. Sett kaldt.

Kokosboller

5 dl farin
2 dl vann

9 plater gelatin
1ss vaniljesukker

1 pl. Kokesjokolade
1/2 pk. Delfafett
kokosmasse

Kok opp sukker og vann. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i noen minutter. Smelt gelatinen i vannbad. Bland den smeltede gelatinen og vaniljesukker i sukkervannet. Avkjøl noe. Pisk til massen er helt stiv. Sett boller på bakepapir med skje. La dem stå i ca. 12 timer. Smelt kokesjokolade og delfafett i en skål, ha kokos i en annen skål. Dypp bollene først i sjokolade, deretter i kokos. Sett dem på papir,og la sjokoladen stivne.

Romkuler

125 gr små havregryn
50 gr smeltet margarin
75 gr sukker
25-35 gr kakao
2 ss vin (kirsebærvin e.l.)
1 ss romessens.

kokosmel

Bland alt bortsett fra kokosmel godt sammen. Sett deigen i kjøleskapet i 1 time. Rulles deretter i små kuler og kokosmasse.

Peppermyntekuler

500 g melis
1/2 ts tragantpulver (fås på apotek)
1 eggehvite
10 dråper peppermynteolje

Glasur:
1 plate kokesjokolade
50 g kokosfett

1. Sikt sammen melis og tragant. Visp eggehviten stiv og drypp i peppermynteolje. Bland eggehviten med melis og elt deigen smidig.
2. Form deigen til en pølse som deles i jevne biter og trilles til kuler.
3. Smelt sjokolade og kokosfett i vannbad. Stikk en pinne i hver kule og dypp i sjokoladeglasuren. La kulene stivne på et kaldt sted og oppbevar dem i tett glass eller boks, helst i kjøleskapet.

Limekarameller

Ca 60 stk

100 gr smør
2 dl kremfløte
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
2 stk lime skallet revet

Søte og syrlige karameller. Skallet fra en sitron kan erstatte limeskallet. Massen blir veldig varm når den koker, - voksne må ha ansvaret.

Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kjele. Tilsett fløte, sirup og vaniljesukker. Kok uten lokk, rør om av og til inntil røren holder dråpeprøven ( ha en dråpe av røren i kaldt vann og du skal kunne lage en klump av den). Hell røren i en langpanne med bakepapir, ca. 20 x 30 cm. Avkjøle massen. Klipp eller skjær karamellene.

Fløtekarameller

2,5 dl fløte
3 dl sukker
1 ss sirup
1 ss smør
1 ss vaniljesukker

Kok fløte og sukker til massen tykner. Tilsett det andre.
La det småkoke til massen er seig og tykk. Hell en dråpe i kaldt vann og se om den blir stiv. Helles ut på en godt smurt plate og avkjøles litt. Skjær så ut små firkanter og pakk de inn i papir.

Sjokoladekarameller

4 dl sukker
1 dl sirup
3/4 dl brunt sukker
3/4 dl kakao
2,5 dl fløte
1 ss vaniljesukker
1 ss smør
75 g hakkede nøtter

Bland alt unntatt smør og nøtter i en liten tykkbunnet gryte. La det småkoke til massen er seig og tykk. Hell en dråpe i kaldt vann og se om den blir stiv. Ta gryten av varmen og tilsett smør og hakkede nøtter. Helles ut på en godt smurt plate og avkjøles litt. Skjær så ut små firkanter og pakk de inn i papir.

Kokosbiter 2


Prøv også Kokosbiter 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.12.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

50 g smør
1 dl Sukker
2 dl kremfløte
200 g kokosmasse

Trekk
200 g lys sjokolade
25 g kokosfett



Fremgangsmåte

Bland smør, sukker og fløte i en gryte og kok i 5 minutter. Tilsett kokosmasse. Hell massen ut på bakepapir og sett den kaldt.
Skjær ut små biter.

Smelt sjokolade og olje i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn. Dypp kokosbitene i sjokoladen og la dem stivne på et nytt ark bakepapir.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 532,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 43,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:471





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.