Gå til forsiden av matoppskrift.no

Laks frister stadig flere

Oppdatert: 19.08.2010 Publisert: 27.07.2010 Tema: Fisk Forfatter: Fotograf: Tom Haga




Salget av laks i Norge øker betraktelig. Analyseselskapet AC Nielsen har på oppdrag fra Eksportutvalget for fisk (EFF) sett på utviklingen det siste året, og resultatet er oppsiktsvekkende bra. Undersøkelsen viser at laks er blitt nordmenns desiderte fiskefavoritt. I dagligvaremarkedet har verdiveksten av laksesalget det siste året vært 47 prosent, mens volumet har vokst med over 70 prosent.

I sin rapport påpeker analyseselskapet AC Nielsen at dagligvarehandelen de siste årene har hatt en årlig vekst på ca seks prosent. I løpet av det siste året har salget av fersk laks økt med hele 47 prosent, omsetningen av frosset laks har økt med 13 prosent og salget av laksepålegg har økt med 15 prosent.

- Dette viser at nordmenn elsker laks. Tidligere utregninger har vist at nordmenn spiser mest laks i verden og denne utviklingen ser ut til å fortsette, sier Bjørn-Erik Stabell, bransjesjef for laks og ørret i Eksportutvalget for fisk.
Stabell peker på flere trender som over tid har dratt i samme retning. Nordmenn er blitt mer opptatt av å spise sunt. Spesielt har det vært fokus på omega-3, men det er også en generell oppfatning av at sjømat er svært sunn mat. I dette bildet passer laksen godt.
Det har, som AC Nielsen påpeker, blitt lansert en rekke nye produkter basert på laks. De siste årene har innovasjonstakten vært svært god, og dette beviser at næringen satser tungt på det norske markedet. Mange av de mest innovative produktene finnes bare i Norge. Flere av disse har blitt støttet av kampanjer fra EFF, som for eksempel sommerens grillkampanje, som viser hvordan laks kan brukes som grillmat.
Distribusjon av fersk laks i lavprisbutikker har hatt en stor effekt. Dette er det største potensialet for sjømatnæringen i Norge. Lavpris utgjør 50 % av dagligvarehandelen, men i dag finner du stort sett bare fryste lakseprodukter i disse butikkene. Distribusjon av fersk laks er en av hoveddriverne bak veksten på laks.




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1950


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!