Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:
Du er her :: Hovedsiden :: Artikkelstart :: Lammekoteletter på menyen ::

Lammekoteletter på menyen

Lam er ikke bare fårikål. Nå i disse lammetider er det virkelig verd å prøve lammekoteletter i forskjellige varianter. Disse kotelettene er møre og smakfulle, og hvis en ikke liker sauesmak så hjelper det veldig å fjerne fettet før steking. Og med en krydderblanding, kryddersmør og bra tilbehør er dette virkelig noe å smake på.
Lammekoteletter er rask mat og krever ikke så mye tilbehør og arbeid.

Her er ett utvalg forskjellige varianter av lammekoteletter

Greske lammekoteletter

4 personer
Ca. 1 kg lammekoteletter (ca. 2 koteletter per porsjon)
1 ss smør
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts oregano

Ostekrem:
100 g fetaost eller hvit geitost
1 dl revet hvit ost
75 g smør
2 eggeplommer
1 ts paprikapulver
4 tomater

1. Brun kotelettene raskt i varm panne, 2-3 minutter på hver side. Dryss over salt, pepper og oregano når kotelettene er ferdig stekt. Legg kotelettene i et ildfast fat.
2. Rør smør og ost mykt og tilsett eggeplommene - en av gangen og rør kraftig. Bland i revet hvit ost og paprika. Fordel ostekremen på kotelettene.
3. Skold og skrell tomatene. Del tomatene i to og legg dem sammen med kotelettene. Gratiner i varm ovn, 250°C i ca. 5 minutter.
Server med stekte eller bakte poteter og en salatbolle.

Sitronmarinerte lammekoteletter

(4 porsjoner)
1 kg lammekoteletter
1 dl olivenolje
1/2 sitron
1/2 dl friske urter (persille, basilikum, rosmarin)
1 ss revet sitronskall
1 ts salt
1/2 ts kvernet pepper

Slik gjør du:
1. Bland olivenolje med sitronsaft, finhakkede urter og revet sitronskall. Hell marinaden i en ildfast form eller i en tett plastikkpose.
2. Legg i lammekotelettene og la det stå kjølig i 2-3 timer, eller lengere. Vend på posen av og til.
3. Dryss over salt og pepper og legg lammekotelettene på varm grill.
4. Grill kotelettene i ca 6-7 minutter. La de hvile litt før servering.

Lammekoteletter med timiansmør

3-4 personer
6-8 lammekoteletter
olivenolje
salt og pepper

Timiansmør:
100 g smør
2 båter hvitløk
2 ss sitronsaft
1ss frisk hakket timian
pepper

1. Rør smøret mykt. Tilsett knust hvitløk, sitronsaft, timian og pepper og rør godt sammen. Lag en rull av smøret, pakk det i folie og legg i kjøleskapet. Kryddersmøret holder seg i kjøleskapet i mange dager.
2. Grill eller stek kotelettene pent brune i olivenolje og dryss over salt og pepper.
Server lammekotelettene med stekt sjampinjong, squash, tomatbåter, stekte poteter, timiansmøret og friske basilikumblader.

Lammekoteletter Navarra

4 personer
8 lammekoteletter
salt
pepper
150 g kokt skinke i terninger
1 hakket løk
1 boks hermetiske tomater
2 finhakkede hvitløksbåter
1 bunt hakket persille
revet skall av 1 sitron
1. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i olje/margarin i varm panne ca. 2 minutter på hver side. Ta kotelettene ut av pannen.
2. Surr skinke, løk, tomater, hvitløk, persille og sitron i pannen i ca. 5 minutter.
3. Legg kotelettene tilbake i pannen og la dem trekke med i ca. 5 minutter.
Server med ris eller pasta.

Lammekoteletter i sherrysaus

3 personer

6 lammekoteletter
salt
hvetemel til panering
2 ss olivenolje
grovmalt pepper
2 1/2 dl tørr sherry
1 1/4 dl kraft/buljong
2 båter hvitløk
1 kvist timian
1 lite glass
oliven

1. Strø salt over kotelettene og vend dem i hvetemelet.
2. Varm olivenolje i en stekepanne og stek kotelettene raskt på sterk varme, slik at de blir pent brune på alle sider. Dryss over salt og pepper og legg kotelettene til side.
3. Hell ut oljen som er igjen i pannen. Hell sherry og kraft/buljong i pannen og kok opp. Rens og press hvitløkbåtene rett i pannen. Riv timiankvisten smått og ha den i sausen. La sausen koke inn til omtrent en tredjedel.
Dynk sausen over lammekotelettene og server med oliven og godt brød.

Stekte lammekoteletter

3 personer
750 g koteletter
2 ss margarin
salt
pepper
rosmarin

Skjær noen snitt ytterst i fettkanten, slik at den ikke krymper under stekingen. Eller skjær vekk fettet. Brun kotelettene i margarin på middels sterk varme. Etterstek på svak varme til kotelettene er passe stekt. De kan godt være litt svakt rosa ved beinet. Ha på salt, pepper og rosmarin. Lammekotelettene kan serveres med hvitløkssmør eller normannasmør. Peppersaus eller annen saus til
Poteter eller pommes frites passer fint.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

LavFODMAP - En komplett håndbok for deg med sensitiv mage

For å lykkes med LavFODMAP trenger du mer enn bare oppskrifter! Denne boka er veien til en ny hverdag med mindre mageplager og mer energi. Du blir ledet steg for steg gjennom forberedelser og gjennomføring av dietten. Finn ut hva du tåler og ikke tåler, og oppdag et kosthold som passer for akkurat deg.
Jeg har selv slitt med mageplager i mange år og vet hvordan forstoppelse, oppblåst mage, gass og mageknip tapper deg for energi. Jeg vet hvilke utfordringer du kan møte når du skal legge om kostholdet. Jeg vet hvor frustrerende det er å ikke finne årsak til plagene. LavFODMAP-kostholdet har gitt meg kvelds-tiden tilbake.

Før ble ettermiddagene tilbrakt på sofaen med lite energi og oppblåst mage. Nå har jeg mindre mageplager og overskudd til å trene og være mer sosial. Har du prøvd å bli kvitt mageplane før, er du kanskje blitt overveldet av lange lister over matvarer du skal unngå.

Denne boka viser deg at det ikke trenger å være så vanskelig. FODMAP-vennlig mat er både velsmakende og enkelt å lage!

Boka er basert både på min faglige bakgrunn som ernæringsfysiolog og egne erfaringer med lav FODMAP-kostholdet. Den er resultatet fra hundrevis av timer på kjøkkenet, samtaler og erfaringer fra andre jeg har hjulpet og et uttall eksperimenter for å finne maten som både smaker godt og er magevennlig.

Det er mine beste tips, råd og oppskrifter samlet! Her får du alt du trenger for å redusere mageplagene dine. Nå er det bare opp til deg å gjøre endringene som skal til!
Julianne Lyngstad er IBS-pasient, ernæringsfysiolog og kanskje Norges fremste apostel for lavFODMAP- dietten.

Gjennom nettstedet Lyngstad Ernæring inspirerer og hjelper hun andre til få et bedre liv med mindre mageplager.
Og ikke minst er hun rasende flink til å lage sunn, god og magevennlig mat!

Annonse



Klikk her for mobilversjonen av artikkelen.

Intern:378

FAKTA/BYLINE
Publisert: 10.10.2009
Oppdatert: 11.10.2014
Tema: Lam
Forfatter:
Fotograf: Knut Pettersen, Alf Børjesson, Astrid Hals


Meld deg på nyhetsbrev

Aktuelle oppskrifter