Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Du er her :: Hovedsiden :: Lammekoteletter på menyen ::

Lammekoteletter på menyen

Lam er ikke bare fårikål. Nå i disse lammetider er det virkelig verd å prøve lammekoteletter i forskjellige varianter. Disse kotelettene er møre og smakfulle, og hvis en ikke liker sauesmak så hjelper det veldig å fjerne fettet før steking. Og med en krydderblanding, kryddersmør og bra tilbehør er dette virkelig noe å smake på.
Lammekoteletter er rask mat og krever ikke så mye tilbehør og arbeid.

Her er ett utvalg forskjellige varianter av lammekoteletter

Greske lammekoteletter

4 personer
Ca. 1 kg lammekoteletter (ca. 2 koteletter per porsjon)
1 ss smør
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts oregano

Ostekrem:
100 g fetaost eller hvit geitost
1 dl revet hvit ost
75 g smør
2 eggeplommer
1 ts paprikapulver
4 tomater

1. Brun kotelettene raskt i varm panne, 2-3 minutter på hver side. Dryss over salt, pepper og oregano når kotelettene er ferdig stekt. Legg kotelettene i et ildfast fat.
2. Rør smør og ost mykt og tilsett eggeplommene - en av gangen og rør kraftig. Bland i revet hvit ost og paprika. Fordel ostekremen på kotelettene.
3. Skold og skrell tomatene. Del tomatene i to og legg dem sammen med kotelettene. Gratiner i varm ovn, 250°C i ca. 5 minutter.
Server med stekte eller bakte poteter og en salatbolle.

Sitronmarinerte lammekoteletter

(4 porsjoner)
1 kg lammekoteletter
1 dl olivenolje
1/2 sitron
1/2 dl friske urter (persille, basilikum, rosmarin)
1 ss revet sitronskall
1 ts salt
1/2 ts kvernet pepper

Slik gjør du:
1. Bland olivenolje med sitronsaft, finhakkede urter og revet sitronskall. Hell marinaden i en ildfast form eller i en tett plastikkpose.
2. Legg i lammekotelettene og la det stå kjølig i 2-3 timer, eller lengere. Vend på posen av og til.
3. Dryss over salt og pepper og legg lammekotelettene på varm grill.
4. Grill kotelettene i ca 6-7 minutter. La de hvile litt før servering.

Lammekoteletter med timiansmør

3-4 personer
6-8 lammekoteletter
olivenolje
salt og pepper

Timiansmør:
100 g smør
2 båter hvitløk
2 ss sitronsaft
1ss frisk hakket timian
pepper

1. Rør smøret mykt. Tilsett knust hvitløk, sitronsaft, timian og pepper og rør godt sammen. Lag en rull av smøret, pakk det i folie og legg i kjøleskapet. Kryddersmøret holder seg i kjøleskapet i mange dager.
2. Grill eller stek kotelettene pent brune i olivenolje og dryss over salt og pepper.
Server lammekotelettene med stekt sjampinjong, squash, tomatbåter, stekte poteter, timiansmøret og friske basilikumblader.

Lammekoteletter Navarra

4 personer
8 lammekoteletter
salt
pepper
150 g kokt skinke i terninger
1 hakket løk
1 boks hermetiske tomater
2 finhakkede hvitløksbåter
1 bunt hakket persille
revet skall av 1 sitron
1. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i olje/margarin i varm panne ca. 2 minutter på hver side. Ta kotelettene ut av pannen.
2. Surr skinke, løk, tomater, hvitløk, persille og sitron i pannen i ca. 5 minutter.
3. Legg kotelettene tilbake i pannen og la dem trekke med i ca. 5 minutter.
Server med ris eller pasta.

Lammekoteletter i sherrysaus

3 personer

6 lammekoteletter
salt
hvetemel til panering
2 ss olivenolje
grovmalt pepper
2 1/2 dl tørr sherry
1 1/4 dl kraft/buljong
2 båter hvitløk
1 kvist timian
1 lite glass
oliven

1. Strø salt over kotelettene og vend dem i hvetemelet.
2. Varm olivenolje i en stekepanne og stek kotelettene raskt på sterk varme, slik at de blir pent brune på alle sider. Dryss over salt og pepper og legg kotelettene til side.
3. Hell ut oljen som er igjen i pannen. Hell sherry og kraft/buljong i pannen og kok opp. Rens og press hvitløkbåtene rett i pannen. Riv timiankvisten smått og ha den i sausen. La sausen koke inn til omtrent en tredjedel.
Dynk sausen over lammekotelettene og server med oliven og godt brød.

Stekte lammekoteletter

3 personer
750 g koteletter
2 ss margarin
salt
pepper
rosmarin

Skjær noen snitt ytterst i fettkanten, slik at den ikke krymper under stekingen. Eller skjær vekk fettet. Brun kotelettene i margarin på middels sterk varme. Etterstek på svak varme til kotelettene er passe stekt. De kan godt være litt svakt rosa ved beinet. Ha på salt, pepper og rosmarin. Lammekotelettene kan serveres med hvitløkssmør eller normannasmør. Peppersaus eller annen saus til
Poteter eller pommes frites passer fint.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.

Annonse



Klikk her for mobilversjonen av artikkelen.

Intern:378

Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen


FAKTA/BYLINE
Publisert: 10.10.2009
Oppdatert: 11.10.2014
Tema: Lam
Forfatter:
Fotograf: Knut Pettersen, Alf Børjesson, Astrid Hals
Del artikkelen på:
Meld deg på nyhetsbrev

Aktuelle oppskrifter