Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lammekoteletter på menyen

Oppdatertdato: 2014-10-11 Publisert først: 2009-10-10 Publisert: Tema: Lam Forfatter: Fotograf: Knut Pettersen, Alf Børjesson, Astrid Hals


Lam er ikke bare fårikål. Nå i disse lammetider er det virkelig verd å prøve lammekoteletter i forskjellige varianter. Disse kotelettene er møre og smakfulle, og hvis en ikke liker sauesmak så hjelper det veldig å fjerne fettet før steking. Og med en krydderblanding, kryddersmør og bra tilbehør er dette virkelig noe å smake på.
Lammekoteletter er rask mat og krever ikke så mye tilbehør og arbeid.

Her er ett utvalg forskjellige varianter av lammekoteletter

Greske lammekoteletter

4 personer
Ca. 1 kg lammekoteletter (ca. 2 koteletter per porsjon)
1 ss smør
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts oregano

Ostekrem:
100 g fetaost eller hvit geitost
1 dl revet hvit ost
75 g smør
2 eggeplommer
1 ts paprikapulver
4 tomater

1. Brun kotelettene raskt i varm panne, 2-3 minutter på hver side. Dryss over salt, pepper og oregano når kotelettene er ferdig stekt. Legg kotelettene i et ildfast fat.
2. Rør smør og ost mykt og tilsett eggeplommene - en av gangen og rør kraftig. Bland i revet hvit ost og paprika. Fordel ostekremen på kotelettene.
3. Skold og skrell tomatene. Del tomatene i to og legg dem sammen med kotelettene. Gratiner i varm ovn, 250°C i ca. 5 minutter.
Server med stekte eller bakte poteter og en salatbolle.

Sitronmarinerte lammekoteletter

(4 porsjoner)
1 kg lammekoteletter
1 dl olivenolje
1/2 sitron
1/2 dl friske urter (persille, basilikum, rosmarin)
1 ss revet sitronskall
1 ts salt
1/2 ts kvernet pepper

Slik gjør du:
1. Bland olivenolje med sitronsaft, finhakkede urter og revet sitronskall. Hell marinaden i en ildfast form eller i en tett plastikkpose.
2. Legg i lammekotelettene og la det stå kjølig i 2-3 timer, eller lengere. Vend på posen av og til.
3. Dryss over salt og pepper og legg lammekotelettene på varm grill.
4. Grill kotelettene i ca 6-7 minutter. La de hvile litt før servering.

Lammekoteletter med timiansmør

3-4 personer
6-8 lammekoteletter
olivenolje
salt og pepper

Timiansmør:
100 g smør
2 båter hvitløk
2 ss sitronsaft
1ss frisk hakket timian
pepper

1. Rør smøret mykt. Tilsett knust hvitløk, sitronsaft, timian og pepper og rør godt sammen. Lag en rull av smøret, pakk det i folie og legg i kjøleskapet. Kryddersmøret holder seg i kjøleskapet i mange dager.
2. Grill eller stek kotelettene pent brune i olivenolje og dryss over salt og pepper.
Server lammekotelettene med stekt sjampinjong, squash, tomatbåter, stekte poteter, timiansmøret og friske basilikumblader.

Lammekoteletter Navarra

4 personer
8 lammekoteletter
salt
pepper
150 g kokt skinke i terninger
1 hakket løk
1 boks hermetiske tomater
2 finhakkede hvitløksbåter
1 bunt hakket persille
revet skall av 1 sitron
1. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i olje/margarin i varm panne ca. 2 minutter på hver side. Ta kotelettene ut av pannen.
2. Surr skinke, løk, tomater, hvitløk, persille og sitron i pannen i ca. 5 minutter.
3. Legg kotelettene tilbake i pannen og la dem trekke med i ca. 5 minutter.
Server med ris eller pasta.

Lammekoteletter i sherrysaus

3 personer

6 lammekoteletter
salt
hvetemel til panering
2 ss olivenolje
grovmalt pepper
2 1/2 dl tørr sherry
1 1/4 dl kraft/buljong
2 båter hvitløk
1 kvist timian
1 lite glass
oliven

1. Strø salt over kotelettene og vend dem i hvetemelet.
2. Varm olivenolje i en stekepanne og stek kotelettene raskt på sterk varme, slik at de blir pent brune på alle sider. Dryss over salt og pepper og legg kotelettene til side.
3. Hell ut oljen som er igjen i pannen. Hell sherry og kraft/buljong i pannen og kok opp. Rens og press hvitløkbåtene rett i pannen. Riv timiankvisten smått og ha den i sausen. La sausen koke inn til omtrent en tredjedel.
Dynk sausen over lammekotelettene og server med oliven og godt brød.

Stekte lammekoteletter

3 personer
750 g koteletter
2 ss margarin
salt
pepper
rosmarin

Skjær noen snitt ytterst i fettkanten, slik at den ikke krymper under stekingen. Eller skjær vekk fettet. Brun kotelettene i margarin på middels sterk varme. Etterstek på svak varme til kotelettene er passe stekt. De kan godt være litt svakt rosa ved beinet. Ha på salt, pepper og rosmarin. Lammekotelettene kan serveres med hvitløkssmør eller normannasmør. Peppersaus eller annen saus til
Poteter eller pommes frites passer fint.

Lammekoteletter med sellerirotpuré og savoykål


Prøv også Lammekoteletter med sellerirotpuré og savoykål.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.10.2012
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 stk lammekotelett
1 ts salt
½ ts pepper
4 båt hvitløk med skall
2 ss olivenolje

Sellerirotpuré:
150 g knollselleri (sellerirot)
1 dl kremfløte
½ ts salt
½ ts pepper
½ stk savoykål
1 ss smør
½ ts pepper


Vil du ha god mat uten noen fiksfakserier bør du prøve denne enkle, men smakfulle middagen med lammekoteletter.


Fremgangsmåte

1. Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og stek dem sammen med hele hvitløksbåter i olivenolje i ca. 2 minutter på hver side. Ta dem ut av stekepannen.
2. Skrell sellerirot og skjær den i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann. Kjør selleri sammen med fløte og smør i en matprosessor til en puré. Smak til med salt og pepper.
3. Del kålen i båter. Smørdamp kålen i vann og smør og krydre med pepper.

Server lammekoteletter med savoykål og sellerirotpuré.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 204,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:378





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.